12 Kasım 2012

Fenerbahçe Yönetimi ve Şükrü Saraçoğlu Stadı Rezilliği

Maç oynandı, bitti. Bizim tarafımızdan bakılında futbol adına konuşulacak çok fazla şey yok. Sahada tanınmayacak bir Orduspor vardı. Fenerbahçe gibi bir rakibe bu denli kötü oynarsanız, kazanmak için ortaya bir şey koymazsanız mağlubiyet kaçınılmaz olur. Sahada oynanan futbolu baz alacak olursak Fenerbahçe biraz şanslı olsaydı çok daha farklı mağlup olabilirdik..

Bizim adımıza aslında sahada oynanan futboldan öte bir deplasman çilesi şeklinde geçti maç. Fenerbahçe yönetiminin maçın biletleri ile ilgili tutumu aslında nasıl bir şekilde ağırlanacağımızın göstergesiymiş.

Maç öncesi başlayan rezillik, rakip taraftarı sindirme çabası maç sonuna kadar devam etti. Daha önce bir başka yerde rastlamadığımız saçma sapan uygulamalar...

Hiçbir küfür, hakaret vs olmayan pankartlar içeri alınmadı. Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünün yazılı olduğu pankart dahi alınmadı içeri. 14 saat yoldan gelen taraftara bir gün önceden pankartları onaylattıracaksınız diyebilecek kadar saçma bir sebep sundular. 

Deplasman tribünün üst tarafı aşırı derecede dolmasına rağmen inatla alt tarafı açmadılar. Bir koltukta 2-3 kişi dikilerek maçı izledik. 2500 kişilik kapasitesi varmış deplasman tribününün ama en az 2000 kişiyi üst tarafa soktular. 

Maç anında, maçtan sonra saçma sapan sebepler yüzünden bir sürü arkadaşımız gözaltına alındı.

Geçtiğimiz sezon kaleci Volkan soyunma odasında 18 kişiye 3 tuvalet olmasından yakınmıştı. Haklıydı belki ama bunu dile getiriş şekli terbiyesizceydi. O Volkan'a da burdan selam söyleyelim. 18 kişiye 3 tuvalet olduğu için dua etsin. Şükrü Saraçoğlu'nun 2500 kişilik deplasman tribününde sadece 2 (İKİ) tuvalet var bu konu hakkında da söylesin bir şeyler.

Karşılaşma bittikten sonra deplasman tribününün 30-45 dakika bekletilmesi normaldir ama 1,5 saat bekletmek hakikaten ilginç oldu. 2500 kişiyi bir kişinin zor sığdığı bir yerden geçirerek dışarı çıkarmak da oldukça insani ve güzel bir uygulamaydı.

Bu ve bunun gibi bir sürü saçma sapan uygulama... Biletlerin satım aşamasından maçtan çıkışımıza kadar Fenerbahçe yönetimi Orduspor taraftarına her türlü zorluğu çıkarttı. Misafir Seyirci(!)'yi oldukça iyi ağırladılar. Ama ne demişler, ''ne ekersen onu biçersin''..

***

Bütün bunların yanı sıra birde kendi kendiğimize yaptığımız bir kötülük vardı. Belkide son yıllardaki en iyi deplasman tribününü yapacaktık. Maç başlamadan önce öyle bir hava vardı ama henüz maç başlamadan saygı duruşunda kendi aramızda çıkan kavga ile deyim yerindeyse kendi kendimizi sabote ettik. Maçın başlamasına saniyeler kala zaten orada olan bir grubun sanki yeni gelmiş gibi  bir koltukta üç kişi dikilirken 50 kişi ile özellikle belli bir yere girmeye çalışmasının mantıklı bir açıklaması yok. Art niyetle yaklaşmak istemesem de özellikle yapıldığını düşünüyorum. Özellikle oraya gidildi ve zaten kavgaya meyillilerdi. Böyle bir maç öncesi İstanbul'daki Orduspor grubunun bu yaptığının mantıklı bir tarafı yok. Yaptıklarının tek açıklaması ORDUSPOR düşmanlığıdır. 

Ayrıca maçın son 10 dakikası açılan Galatasaray atkılarını da elinde tutan yine İstanbul Grubu'ndan sima olarak tanıdığımız isimlerdi. Geçtiğimiz sezondan beri dile getiriyoruz bunu. Galatasaray maçında grubun davulcusunun üzerinde Galatasaray forması vardı ama bir arpa boyu yol aldığı yok kimsenin. Böyle bir yapılanmanın Orduspor'a yarardan fazla zarar verdiği ortada. Söylenecek çok da fazla bir şey yok.. Kime neyi anlatacaksın ki?

6 yorum:

  1. kavgalar hiç yakışmadı

    YanıtlaSil
  2. fanatik özür diledi , başlığı atanı işten atmışlar

    YanıtlaSil
  3. harika bir yazı tamamen doğru 6saraylıları uyardık azdaha bizlede kavga edeceklerdi yanımızda cocuklar vardı uzatmadık. içimizdeki irlandalıların Allah belasını versin...

    YanıtlaSil
  4. Erhan

    Buyuksehir macinda 1 fenerliyi dovmuslerdi. 2000 kisi 50galatasarayliyi dovemedimi. sorun burda zaten gucu gucu yetene ben bu yuzden bu sene ordu macina gelmiyorum. gecen sene butun maclarina geldim ordu formam ve atkimla geldim. Gs kombinem var ama gs macinda ordu tribunundeydim. Dort tane takim tutarim BEYKOZ1908 ORDU UNYE GS

    YanıtlaSil
  5. Hasan sen önce adam gibi "Galatasaray" yazmayı öğren sonra yorum yazarsın!

    YanıtlaSil
  6. ben galatasaray taraftarı olarak orduyu çok seviyorum anadoluda kendime en yakın gördüğüm takım ordudur. ordu tribünlernde gs forması görmek beni çok sevindirir aynı şekilde arenada da ordu forması.. Umarım şu saçmasapan bizans muhabbetine dahil etmiyorsunuzdur kendinizi. kent takımı olmak istanbul karşıtlığından geçmez. bu iş birlik işidir doğru yerel politika işidir memleket sevgisidir. benim için ordu sahada da tribünde de kardeşimdir gerisi hikaye.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...