25 Kasım 2012

Hector Cuper


Kasımpaşa maçında ilk yarının sonları oynanıyor. Kasımpaşa'nın bariz üstünlüğü var sahada. Üzerimize üzerimize geliyorlar, Fornezzi ile atakları savuşturuyoruz. Sahada iyi olmasını umut ettiğimiz Orduspor'dan bambaşka bir Orduspor var. Bize ayrılan yeri doldurmamıza, maçın başında çok çoşkulu olmamıza rağmen sahada izlediğimiz Orduspor üzerine bizler de donup kalıyoruz. Bağırmaya çalışıyoruz ama katılım çok az, kimsenin içinden gelmiyor..

Derken, arkalardan Hectoooor Cupeeer sesleri yükseliyor ve herkes katılım gösteriyor bu tezahurata. Önce kendi kendime sahada bu kadar kötü bir takım varken yine zamansız bir olaya girdik diyorum ama yedek kulübemize baktığım zaman bütün fikirlerim değişiyor..

Tribünden yükselen Hector Cuper tezahuratlarını duyan hocamız o sırada oldukça kötü oynayan takımını kulübede oturarak izliyor. 90 dakika boyunca yerinde duramayan hocamızın takım böylesine kötüyken sessiz bir şekilde oturmasına alışkın olmadığımız için şaşırıyoruz. Sonra, Cuper tribünden yükselen ses üzerine yerinden kalktı ve eliyle bizi selamladı. Saniyeler  önce takıma ayak uyduran ve oturan Cuper taraftarın kendi adını bağırması üzerine mahçup oluyor takıma bizim bildiğimiz heyecanıyla taktik vermeye, oyuna müdahele etmeye başlıyor. Saniyeler önce verdiği görüntüden ötürü utanıyor, mahçup oluyor.. 

Anlık gelişen bu durum üzerine Hector Cuper'e bir kez daha hayran oluyorum. Mütevaziliği, işini sahiplenmesi, geldiği ilk andan bu yana heyecanından hiçbir şey kaybetmemesinden dolayı ona olan saygı ve sevgimizi tarif edemeyiz. Son haftalarda kötü bir çizgi sürdürmekten ziyade kötü futbol oynuyoruz. Ama Trabzon maçının bazı anlarını ve Kasımpaşa maçının ikinci yarısını düşündüğümüz zaman Cuper'den ziyada futbolcuların kişisel performanslarındaki istikrarsızlığın bu kötü gidişatta etkili olduğunu düşünüyorum. Cuper'in tercihleri de sorgulanabilir ama futbolcularımızın da artık silkelenip kendilerine gelmeleri gerekiyor. Gücümüzün, potansiyelimizin farkındayız. Onlar da bunun farkına vardığı zaman neler yapabileceğimizi hepimiz biliyoruz. Zor bir dönemden geçiyor. İyi günde bu takımın yanında olduğumuz gibi kötü günde de yanındayız. Tam da şimdi, daha yüksek sesle... ORDUSPOR!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...