2 Kasım 2012

Kiralık Giden Oyuncularımızın Performansları ?

Her transfer donemi zevklidir. Yeni katilacak oyuncularin heyecani taraftari sarar ve herkes icin hareketli gecer. Fakat transfer donemleri ayni zamanda ayriliklar da demektir. Sene basinda 13 transferle sezona yeni bir takimla giren Orduspor`umuz, ayni zamanda performansini yetersiz buldugu  5 ismi de kiralik olarak vermeyi daha dogru buldu.

Kiminin Super Ligde kiminin ise alt liglerde oynadigi bu 5 ismin mevcut performansini sizin icin degerlendirdik. Ozellikle bu 5 ismin donme ihtimalini de dusunursek, keyifli bir yazi olacagini dusunmekteyim.

Bruno Mezenga - Akhisar Bel. Spor.


Gecen sene buyuk umutlarla geri aldigimiz Bruno, gerek hocalarimizla anlasamamasi gerekse Super Lig`de pek de goze batmayan futbolu sebebiyle yeterli performansi gosterememesti. Buna ragmen Spor Toto`da 7 macta 6 golle eski gunlerine gonderme yapan Bruno, sene basinda Cuper`den gecerli notu alamadi. Fakat hem taraftarin hem de klubun kendisinden beklentisinin oldugunu bildigimizden dogru bir kararla kendisi supriz de bir tercihle Akhisar Belediye`ye verildi.

Ligin en zayif halkasinda oynamak pozisyon bulma acisindan zor olsa da, Bruno`ya forma bulma anlaminda kolaylik sagladi. Takimiyla 10 maca cikmasina ragmen ligde gol bulamayan Bruno, Türkiye Kupasında sadece bir gol atma başarısı gösterdi. Ozellikle sakatlik donusu Kenan`in onun formasini zorlayabilecegi cok acik. Bruno konusunda en buyuk sansimiz su olacak; duzenli forma sansi bulabilecegi bir takimda ve basarili olmasi durumunda opsiyon Akhisar`da olmasina ragmen (takimin buyuk ihtimal dusucek olmasi sebebiyle) geri donusu kolay olacaktir. Basarili olamamasi durumunda Orduspor`un kendisine bir sans daha vereceginden emin degilim.

Irfan Basaran - Adana Demir Spor


Irfan benim her zaman sempati besledigim bir isim olmustur. Fm gecmisi, Orduspor`a az ya da cok kattiklari ve yeterli teknigiyle aslinda kadroda kalmasi gereken bir isimdi. Fakat onun icin oynamanin cok daha onemli oldugunu dusunursek kiralamakla dogru is yaptik diyebiliriz.

Irfan ise 2. ligde olmasina ragmen Bruno kadar forma sansi buldugunu soyleyemeyiz. Her ne kadar ligde 9 macta forma giyse de durumu ayni bizde oldugu gibi bazen 90 dakika bazen ise 15 dakika seklinde devam etmekte. Buna ragmen Bruno`ya kiyasla gol etkisi olarak attigi 1 gol ve 2 asistle verim olarak daha onde. Turk futbolunun tecrubeli isimlerinden Erman Ozgur`u hala kesemiyor olmasi ise kendisi icin dezavantaj. Adana Demirspor yerine orta saha bolgesinde daha az secenegin oldugu bir takima gitmesi belki de kendisi icin dogru olacaksa da, yukariyi hedefleyen bir takimda olmasi kendisinin winner ozelligini tesvikleyecektir. Buldugu forma sansi sayisiyle geri donusu saglayabilir mi bilmiyorum ama kendisinden yetersiz kalmasi durumunda bile hemen vazgecilecegini beklemiyorum ya da en azindan istemiyorum diyebilirim.

                                                  Wilfred Dalmat - Karsiyaka



Gecen sene beklentimizin cok oldugu fakat verim alamadigimiz bir diger isim de Wilfred Dalmat. Devamliligi olmayan oyun yapisi sebebiyle Cuper`in tercihleri arasinda olmayan Dalmat sene basinda Karsiyaka ile kiralik olarak anlasti. Dalmat`in 31 yasinda oldugunu dusunursek, bu anlasmanin performansini gorup geri cagirma degil kendisinden kurtulma uzerine bir kiralama oldugunu dusunmekteyim. Yani cok asiri bir performans gostermedigi surece kendisine Orduspor kapilari kapali diyebiliriz.

Performansina gelirsek, Dalmat ayni Orduspor`da oldugu gibi forma bulmaya ve taraftarlarda beklenti yaratmaya devam etse de, `bal yapmayan ari` modunda oynamaya devam etmekte. Oynadigi 9 macta da skora etkisinin olmamasi, bizim beklentilerimiz icerisindeydi. Umarim kalan maclarda en azindan kendisini Karsiyaka taraftarlarina begendirir ve futbolunu oynamaya devam eder. Fakat kendisi icin Orduspor defteri kapandi diyebiliriz.


Emanuel Banahane - Karsiyaka

Dalmat`la beraber Karsiyaka`ya kiralanan bir diger isim ise Banahane. Gecen seneyi de giresunda kiralik geciren Banahane yasi sebebiyle bir sansi daha hak etmis bir isim. Fakat o da ayni Dalmat gibi Giresunspor sonrasi Karsiyaka`da da basarili bir performans gosterdigi pek de soylenemez. Aslinda yaninda oynayabilecek Makakula`nin ona pivot destegi yapmasiyla, elinde buyuk bir firsat olsa da hem Makakula`nin formsuzlugu hem de kendisinin yetersizligi takima gerekli katki yapmasina engel tesgil etmekte.

Sene sonunda donmesiyle beraber yollarimizi ayiracagimiz bir diger isim olarak gordugum Banahane, Turkiye`de kalmak adina kalan maclarda cok daha fazla katki koymak zorunda.

Ulvi Yagci - Kayseri Sekerspor 

Altyapimizdan kiralik olarak giden ender isimlerden Ulvi cok daha alt bir lige gitmesine ragmen forma sansi bulamayan bir gencimiz. Ordulu olmasi sebebiyle futbol kariyerinde basarili olmasini istedigim biri olsa da, geri donusun kendisine kapali oldugu isimlerden birisi kendisi.

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...