3 Kasım 2012

Haftanın Maçı #10 | Orduspor vs Sivasspor


Sezona çok iyi başlamamıza rağmen Galatasaray maçından sonra oynadığımız üç karşılaşmada aldığımız iki beraberlik bir mağlubiyet ile duraklama dönemine girdik. Futbol sonuç oyunudur ama sahaya yansıttığımız futbol anlamında da sıkıntılar mevcut. Konsantrasyon sorunu yaşayan, ritmini kaybetmiş bir Orduspor izliyoruz üç haftadır. Futbolun içinde bu tür iniş çıkışlar vardır ama bu dalgalanmalardan güçlü çıkabilmek bizim adımıza çok önemli. 

Ligin ilk yarısının ilk periyoduna göre çok daha zorlu bir ikinci periyod oynayacağız. Bir geçiş dönemindeyiz ve bu geçiş dönemini olumlu atlatabilmek adına yarın oynayacak olduğumuz Sivasspor karşılaşması çok önemli. Biraz olsun nefes alabilmek, güven tazeleyebilmek ve zorlu maçlar öncesi puansal olarak da rahatlayabilmek adına yarın kazanmalıyız.

Bir süredir sakat olan Monje ve Hasan Kabze hafta içi takımla antrenmanlara başladılar. Geçtiğimiz hafta sakatlanan İbrahim Kaş'ın sakatlığı ise devam ediyor. İbrahim Kaş'ın sakatlığından dolayı tandemde Agus-Ali, orta alanın ortasında ise Nizamettin-Şamil ikilisi ile maça başlayacağımızı düşünüyorum. Hasan Kabze ve Monje yeni yeni takımla çalışmaya başladıkları için Cuper bu iki futbolcuya şans verir mi şimdilik soru işareti ama sol kanattaki sıkıntıyı gidermek adına ikisinden birinin maç saatine kadar hazır olması bizim adımıza önemli. Bu isimler haricinde son haftalarda bariz form düşüklüğü olan Umbides ve Barral'ın ilk 11'de olup olmayacağını da maçtan önce öğreneceğiz. Sivasspor'da ise önemli eksikler var. Milan Cerny, Aatıf, Borjan, Pedriel ve Murat Akça'nın bize karşı forma giyemeyeceği açıklandı. Hücumdaki etkili isimlerinden Aatıf ve PedrielWin forma giyemeyecek olması bizim adımıza avantaj. Fakat bu isimlerin yokluğuna rağmen Enaramo, Grosicki, Erman Kılıç hücum gücü yüksek futbolculara sahip Sivasspor.


Oynadığımız son üç karşılaşmayı bir kenara koyacak olursak yarın sahada potansiyelin farkında, ne oynadığını bilen bir Orduspor göreceğimi umut ediyorum. Bu maçın öneminin onlar da farkında. Maç saati uygun, bilet fiyatları makul. Yani her bakımdan hem taraftar hem de takım adına olumsuz bir hava yok. Eski ritmimize dönecek olursak eğer karşılaşmanın ilk periyodunda skor avanatajını elde etme isteyecektir Cuper. O yüzden ilk yarım saat hücumda etkili, oyunu ön tarafta oynayan bir Orduspor bekliyorum. Skor avantajını elde ettiğimiz zaman ise oyunu tartarak, dengeli oynayan bir kimliğe bürüneceğimizi düşünüyorum. Sivasspor deplasmanda olsun, kendi evinde olsun rakip ayırt etmeksizin açık oynayan bir takım. Rakibi üzerimize çekip hızlı atağa çıkan bir takım olmamızdan dolayı skor üstünlüğünü elde etmemiz durumunda maçı koparacak pozisyonlar yakalayacağımızı düşünüyorum. Bütün bunları bir kenara bırakacak olursak öncelikle sahada maçı kazanmak isteyen bir Orduspor'un olması da önemli.

Sivasspor ile yarın 10. defa karşı karşıya geleceğiz. Geride kalan dokuz karşılaşmada Sivasspor'u beş kez mağlup ederken, üç defa mağlup olmuşuz. Bir karşılaşma ise beraberlikle sonuçlanmış. Sivasspor ile Ordu'da oynadığımız beş karşılaşmada ise dört maçta galip gelirken Ordu'da sadece bir kere mağlup olmuşuz. Sivasspor'a karşı Ordu'da aldığımız tek mağlubiyet geçtiğimiz sezondan...


Teknik taktik konuşmak, analiz yapmak bir yere kadar. Yarın sahaya çıkacak olan futbolcularımız karar verecek neyin nasıl olması gerektiğine. Yarın hem takım üzerindeki durgunluğu atacak hem de tribünler sezon başından beri üzerinde olan ölü toprağından sıyrılacak. Unutmadan, Damla kendisine hediye edilecek 100. galibiyeti bekliyor. Bu sefer olsun..

#TresPuntos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...