5 Temmuz 2010

Bank Asya 1. Lig Transfer Dosyası


Transfer sezonun başlamasıyla yavaş yavaş takımlar transferlerini gerçekleştirmeye başladı. Kesinleşmiş transferler arasından öne çıkanları dile getirmek istedim. Transfer sezonu başlamadan önce dedikodu kısmında bayağı bir öndeydik Orduspor olarak. Birçok isim anıldı bizimle, geldi, gitti derken transferleri bir rayına oturttuk.

Transfer gündemine Boluspor ile başlayalım. Boluspor herkesin düşlediği yabancıları kadrosuna katmak üzere. Alındılar geldiler kampa katıldılar derken Fabiona ve Tiago büyük ihtimal yeni sezonda Boluspor forması giyecekler. Ayrıca Ajax'ın genç yıldızı Marvin Zeegelar'a yüksek olasılıkla bonservisi ile Bolusporlu olmak üzere. Boluspor yerli transferinde ise aynı şekilde birçok ismi kadrosuna kattı. Bu isimlerden ilk bakışta göze çarpanlar ; Özgür Bayer, Gençer Cansev, Burak Akdiş, Ömer Ateş, Ferhat Odabaşı ve Gökhan Güney. Bu transferler şuanda Bank Asya piyasasına göre çok iyi isimler. Fakat geçen sezon da Boluspor aynı şekilde ligin en flaş transferlerini yapmış fakat başarılı olamamıştı.

Adanaspor ise kadrosunu korudu ve bence iki başarılı ismi kadrosuna kattı. Bunlardan ilki geçen sene Kartalspor'da çok iyi bir sezon geçiren Efecan diğeri ise Giresunspor'a geldikten sonra takımın yükünü çeken Bülent Bölükbaşı. Zaten kadrosunu büyük ölçüde muhafaza eden Adanaspor birkaç yerinde transfer ile yeni sezonun ilk 2 için en iddialı takımlarından biri olacaktır.

Çaykur Rizespor birçok isimle yollarını ayırdı. Riberio, Hasan Üçüncü, Mustafa Çiçek, Diakhite, Özgürcan, Erhan Küçük, Halil Zeybek, Mehmet Sedef, Kenan Özer, Emrullah Şalk, Hakan Akbaş, Eyüp Kadri Ataoğlu, Kemal Aslan, Mesut Özkalkan, Semih Göçmen, Mustafa Özkan, Celil Sağır, Engin Öztonga, Zafer Özgültekin, Umut Eskiköy, Hasan Yiğit ve Murat Ocak ile yolarını ayıran Rize, Erciyesspor'dan eski futbolcumuz Mehmet Al'ı ve Karşıyaka'dan kaleci Ramazan Kurşunlu'yu kadrosuna dahil etti.

Komşu Giresunspor şuana kadar ki en iyi transferlerini Konyaspor'dan Volkan Koçaloğlu ve Ömer Hacısalihoğlu'nu alarak gerçekleştirdi. Şenol'u kadroda tutan Giresunspor, Altay'dan Onur'u, Karabükspor'dan eski futbolcusu Aydın Çetin'i ve Kocaelispor'dan Adem Çalık ile son olarak Fatih Şen'i kadrosuna katarak eksiklerini önemli ölçüde giderdi ama hala gidenlerin yeri tam olarak dolabilmiş değil.

Karşıyaka'nın ön plana çıkan yeni isimleri Giresunspor'dan Fırat Sezer, kaleci Özden ve Sakaryaspor'dan Mustafa Sevgi. Ayrıca bir dönem formamızı giyen Erkan Ferin'de önümüzdeki sezon Karşıyaka forması giyecek.

Mersin İdman Yurdu birçok ismi kadrosuna kattı. Fakat yanlış bir transfer politikası izlediklerini düşünüyorum. Bunun en bariz örneği, geçen sezon 2. dönem formamızı giyen Musa Kuş'un kadroya dahil edilmesi. Hasan Üçüncü (Rizespor), Serkan Kılıç (Karşıyaka), Cengiz Biçer (Samsunspor), Ernani Pereira (Bakü), Gurbanov (Olympic Bakü), Eser Altın (Dardanelspor), Ersin Veli (Samsunspor), Erdal Güneş (Diyarbakırspor), Hakan Albayrak (Siirtspor), Emre Pürselim (Kartalspor), Alhassan Bangura (Blackpool), Deniz Yılmaz (Cloppenburg) Miy'in diğer transferleri.

Kısa Kısa Kısa

- Mehmet Şen Altay'a geri döndü.
- Murat Akça, Fırat Kocaoğlu, Erhan Şentürk, Semih Kaya Galatasaray'dan Çağlar Birinci transferi karşılığında Denizlispor'a geldi.

...

Tavşanlı, Samsunspor, Kayseri Erciyesspor, Güngören Belediyespor, Ankaraspor ve Akhisarspor transferde şuana kadar sessiz kalan takımlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...