7 Temmuz 2010

Dk 2010 Yarı Final Almanya vs İspanya


Turnuva daha başlamadan favorim İspanya idi. Şununla final oynar, bu takımlar yarı finale gelir falan diye hiç kafa yormamıştım doğrusu. İspanya'nın rakibi Almanya. 2010 Dünya Kupasınına ardından kupayı alsa da almasa da bu dünya kupasıyla anılmayı çoktan haketti Almanya. Kupanın başlangıcından beri göze hoş gelen futbol ve farklı İngiltere, Arjantin galibiyetleri, bir Maradona masalına son vermeleri vs vs vs.


İspanya en başından beri favorimdi fakat İspanya bu noktaya gelene kadar pekde iyi bir futbol koyamadı ortaya. Ikına ıkına kazanılan maçlar, Paraguay maçında kaçan penaltılar sonrası gidecek bir maçın geri gelmesi İspanya adına şanstı. İspanya'nın kötü futbolunda doğrusunu söylemek gerekirse Del Bosque'nin de katkıları var. Turnuvanın başından beri saç baş yolduran Torres'in her maçta forma giymeye devam etmesi, Pedro'yu çok fazla kullanmaması, aynı zamanda Fabregas'ın yeteri kadar oyun şablonu içinde yer almaması İspanya'nın futbolunu baltalayan en önemli birkaç faktörden biri bence.


Almanya'dan bahsetmek gerekirse, makina düzeninde işleyen bir sistem. Hangi oyuncu oynarsa oynasın sistem içinde sırıtmayan, gerekeni yapan bir futbolcu topluluğu, bilindik Almanya'nın aksine boğuk bir futbol ile değilde, bol gollerle ve güzel futbol ile kazanılan maçlar, Mesut, Müller, Kedhira, Podolski,Klose ve ortaya çıkan muhteşem takım. Tek olumsuz etken Dünya Kupasının belkide şuana kadarki en önemli oyuncularından biri olan Müller'in olmaması.





Karşılaşma ne olur, kim kazanır, kim ne yapmalı da kazanmalı sorusuna gelirsek bunu ilk düşünmesi gereken taraf İspanya. Çünkü Almanya aynı sistem içerisinde herhangi bir sorunla karşılaşmadan bu noktaya kadar geldi. Müller'in olmaması bir dezavantaj gibi görünsede sistem kendi içerisinde o eksikliği giderebilecek noktada. İspanya ise hala en büyük adayım olmasına rağmen hayal kırıklığı yarattı oynadığı futbol itibariyle. En geriden ileriki uca Dünya'nın en iyi ffutbolcularına sahip bir İspanya'nın oynadığı futbol şuana kadar ortaya koyduğu futbol olmamalı.


Torres bu maça kadar yatışlardaydı. Büyük ihtimal Del Bosque sahaya sürecek yine Torres'i. Ama bence bu kadar formsuz ve dipteyken hala Torres'de ısrar etmenin bir mantığı yok. Torres'in oyundan çıkıp orta sahaya Fabregas'ın girmesiyle İspanya'nın nasıl bir futbol oynadığını geçmiş maçlarda az da olsa gördük. Formda bir David Villa, geriden destek veren Fabregas, Xavi, İniesta var iken illede çift forvet oynamanın mantığı yok. Ki oynayacak olsa bile Torres değilde Florente'yi kullanmak neden aklına gelmez Del Bosque'nin merak konusu. Torres değilde Fabregas yada Florentenin sahada olduğu, sağ tarafta Pedro'nun forma giyeceği bir İspanya Almanya karşısında galip gelebilir. Ama yine aynı şablonda sahaya çıkılırsa maçın sonucunu kestirmek zor. Torres Dk'nın başından beri oynadığı futbola devam eder ve İspanya'yı 10 kişi oynamaya iterse Almanya maçı alır götürür.




İspanya Almanya'ya göre daha az şanslı görünsede her halükarda finalde İspanya'nın olacağına dair hisselerim var. Bu maçı kim alırsa gider Hollanda'yı yener kupayı alır. Orası süprizler olmadığı sürece açık olan bir gerçek. Ama İspanya Almanya karşısında ne yapar bu gece göreceğiz.


İyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...