7 Temmuz 2010

İlk Finalist Portakallar



İlk yarıfinal karşılaşmasının kazananı Hollanda oldu ve adını finale yazdırdı. Uruguay eksik kadrosuna rağmen 2. golü yiyene kadar mücadelesini sürdürdü fakat bu final için yeterli olmadı. 2. gol gelmeden önce sabaha kadar oynansa gol olmayacak havası hissedilen karşılaşmada sonradan 3 gol atılması ise ayrı bir ilginçlikti.


Hollanda barındırdığı yıldızlar ve şampiyonlardaki başarısızlığı ile tanınır. Her şampiyona öncesi favoridir Hollanda. Herkesin gönlünde onların başarılı olması yatar. Her şampiyonaya göze hoş gelen futbol ve galibiyetler ile başlarlar ve nedense bir yerde hayal kırıklığına uğratıp şampiyonadan elenirler. Artık şöyle bir anlayış vardı. Hollanda Dünya Kupasında en iyi ve göze hoş gelen futbolu oynar fakat en iyi çeyrek finalin kapısına kadar gider.


Bu şampiyonada ise farklı bir Hollanda var. O anlayış kırıldı bu Dünya Kupasında. Eskisi gibi rakibi daraltan, sağdan soldan ataklarla futbolseverlere güzel futbol izlettiren Hollanda yok. Daha sade oynayan, nabza göre şerbet veren bir Hollanda var. Falat baktığımız zaman bizim o çok beğendiğimiz Hollanda'nın elle tutulur bir başarısı yokken bu sene bu nasıl futbol diyip maçlarını es geçme noktasına geldiğimiz Hollanda adını finale yazdıran ilk ekip oldu.





Futbolun git gide dahada zevksizleşmeye başladığının ufak bir tarifi olsa gerek bu durum. Önceden grup maçlarında başlayan heyecanı Dk'nın bitmesine 2 maç kala hissetmeye başlayışımızda bunun bir örneği. Önümüzdeki diğer yarı final karşılaşması ve finalde çok ekstra birşeyler olmaz ise pek fazla hatırlayacağımız bir Dünya Kupası olmayacak 2010 Dk...


Jeneriklik gollerin olduğu fakat uzatma dakikasındaki o 2 dakika hariç heyecan vermeyen bir karşılaşmaydı. Van Bronchost ve Forlan'ın ouuuuuv dedirten mükemmel golleri olmasa, Roben'in vay bee dedirten o kafa golü olmasa 90 dakika gerçekten kayıp bir zaman olacaktı izleyenler için.




Uruguay isim olarak ele alınınca diğer takımlar kadar yıldızlara sahip olmasada Dk'nın takım oyununu en iyi oynayan takımlarından biriydi. Hollanda maçındaki eksikler bir nebze olsun Uruguay'ı zorladı fakat işin sadece Forlan'ın sırtına binmesi maçın sonucunun bu şekilde bitmesine neden oldu.

Önümüzde İspanya - Almanya yarıfinali ve sonrasında final var. Şampiyonanın başından beri final oynar dediğim İspanya önüne gelene 4 atan Almanlar karşısında ne yapacak gerçekten merak ediyorum. Yalnız Almanya - İspanya yarıfinalinden çıkan takım kupayı alır arkadaş diyeyimde maçları biraz daha heyecanla bekleyelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...