8 Temmuz 2010

Dk 2010 Yarı Final Almanya 0 - 1 İspanya



Vee bir Almanya masalı sona erdi. Yarı finale kadar oynanan 4x4 lük futbol ve aksamadan çalışan sistem İspanya'da işlemedi. Del Bosque sesimizi duydu ve maça Torres olmadan çıktı. Arjantin'e ve İngiltere'ye 4 atan Almanya İspanya karşısında maç sonuna kadar kaderine razı bir futbol ortaya koydu. Tabi Arjantin gibi orta sahası olmayan, İngiltere gibi saldım çayıra mevlam kayıra anlayışında olmayan İspanya karşısında gol atmayı bırakın pozisyon bulamayan Almanya çoğu kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Xavi, İniesta, Xabi Alonso orta sahada Almanya'yı boğup öğüttü neredeyse.


Torres ile başlarsa İspanya zorluk çeker 10 kişi oynamaya mahkum kalır demiştim. Nitekim Del Bosque bu zamana kadar sürekli şans verdiği Torres'i kenarda tutarak bu maça kadar yapması gereken şeyi gördü. İspanya'nın maçlarının kısır geçmesinin de ana sebeplerinden biriydi Torres'in formsuzluğu. Dk'da tam kapasite ile oynamış olsaydı Torres bu maçta Almanya'ya belkide verilen şans daha az olacaktı.


Orta sahada Xavi, İniesta, Alonso defansta Pique ve Puyol formda iken İspanya'yı mağlup edebilmek zaten pekde akıllı işi değil. Çok üstün bir performans da koyamadılar zaten ortaya ama yapılması gerekenleri yapmaları bile Almanya'nın oyununu bozmalarına yetti. Geçilemeyen Almanya defansını ise Puyol geçince maçın sonunu rahat bi şekilde getirdiler.





Almanya son iki şampiyonanın belkide en iyi oynayan ülkesiydi. Tek şansızlıkları bu sene yarı finalde, geçtiğimiz avrupa şampiyonasında ise finalde İspanya ile karşılaşmalarıydı. Ne yazık ki kaderleri yine aynı oldu. İspanya ise turnuvanın başından beri ortalama bir futbol oynamasına rağmen, Dk başından beri üstün performans gösteren Almanya karşısında yapması gerekenleri yaparak Almanya'yı 2. defa saf dışı bıraktı.


Şampiyonın en başından beri favorim İspanya idi ama bu maç öncesi Almanya'nın bu periyota gelene kadarki performansı acaba dedirttirmişti. Hislerim İspanya mantık biraz olsun Almanya demişti. Kazanan İspanya oldu ve bu turun galibinin kupayı alacağını söylediğime göre İspanya - Hollanda finalinin kazananı İspanya olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...