9 Ekim 2011

2. Lig & 3. Lig | Neler Oluyor Oralarda?

Madem liglere ara verildi bu hafta, bizde yazalım dedik alt ligler hakkında. Bu hafta neler oldu? Liglerin başı belki ama kimler öne çıktı, kimler hayal kırıklığı yarattı. Bir özet geçelim haydi..

Kırmızı ve Beyaz olmak üzere 2 gruptan oluşan 2. Lig'de 5. Hafta maçları oynandı bu hafta sonunda. İlginizi çekerse Kırmızı Grup'ta 1461 Trabzon'un maçları uyduda yayın yapan Kadırga Tv'den yayınlanıyor. Bugün oynadıkları ve 4-1 kazandıkları Beypazarı Şekerspor maçının bir kısmını izleme fırsatım oldu. Evinde oynamanın avantajını kullandı Trabzon ekibi. Rahat bir oyun oynadı izlediğim bölümlerde. Attığı 4 golde bunu kanıtlıyor zaten. 5. Hafta itibariyle ilk galibiyetini attığı 4 golle almayı başaran 1461 Trabzon'un teknik direktörü, bu ligleri takip etmeyen arkadaşlar için şaşırtıcı gelecektir ki, Mustafa Reşit Akçay. Trabzonlu olan ve geçen sezon Bank Asya 1. Lig'imde Tavşanlı Linyitspor ile Play Off'lara kalmayı başaran Mustafa Reşit Akçay'a memleket duygusu ağır basınca tercihini daha güzel tekliflere rağmen 1461 Trabzon'dan kullanmıştı. Zor bir gruptalar. Lige iyi de başlayamadılar. Ama geçen sezon ki Tavşanlı Linyitspor aklımıza gelince, aynı şeyi bu takımda da başarabilecek mi Akçay merakla takip edeceğiz. Hatırlatalım geçen sene ki Tavşanlı ilk 5 maçında hiç gol atamamış ve sadece 1 puan toplamıştı...
Haftaya girilirken ki lig lideri Bandırmaspor bu haftayı Körfezspor karşısında puan kaybıyla kapattı. Kuralar çekildiğinde diğer gruba göre çok kolay olduğunu belirtmiştik Kırmızı Grup'un. Bu yüzden bu grupta kendini diğer takımlara göre belli edecek daha az takım olacağını düşünmüştüm. Bunlardan birisi Bandırmaspor idi. Geçen seneki başarılı performansını devam ettirebilirlerse bu grupta rahat edebilirler. Ki belli bir seri yakaladıktan sonra bu grupta onları zorlayabilecek pek bir takım göremiyorum isim olarak. Adana Demirspor'dan umutluydum ama bugün Ünyespor deplasmanında oynanan oyun hiç ümit vermedi onlar adına. Ünye İlçe Stadı'nda karşılaşan 2 ekipten Ünyespor lige kötü başlşayan taraf, Adana Demirspor ise bu senede çıkamazsak ne zaman çıkacağız düşüncesine sahip olan taraftı. Ligin son sırasında, ligin en zayıf halkası olarak görülen ama özünde kadrolarına bakınca o kadar da kötü olmayan (Şenol Karagöl, Emrullah Kokoç, Mikail Üzümcü, Seydihan Başlantı hatta Muzaffer Taşkın) Ünyespor, Adana'ya hazırlamıştı süprizini. İzlemek isteyenlere belirtelim, Adana yerel televizyonu Kanal A, Adana Demirspor'un içeride ve dışarıda oynadığı maçları yayınlıyor. Uydu yayını yok, internet üzerinden izleniyor. Ünye maçı 1-0 kazanmasını bildi. Golüde, Emrullah kaydetti. 1-0 yenik götüren ve zaten kötü oynayan Adana Demirspor maç içinde 10 kişi kalınca iyice pili tükendi. Maçın sonlarına doğru çıkan +2 kırmızı kartla da Ünyespor maçı 10 Adana Demirspor ise maçı 9 kişiyle tamamladı.
Bu sezon 2. Lig'lerde isim yapacak Ankara takımı ise Kızılcahamamspor olacak gibi duruyor. Geçen sezon Bugsaşspor iyidi bu konuda. Her sene ilçe değiştirmeyi yeğleyen, Ankara'nın her ilçesinde futbol heyecanını yaşatmayı isteyen Ankara Belediyesi bu sezonki futbol heyecanını ise Kızılcahamam'da yaşatıyor diyebiliriz. Komşu kent Çankırı Belediyesi ile kendi sahalarında karşılaştılar bugün. Maçlarını izleme fırsatımız olmasada dışarıdan bakınca iyi bir oyun ortaya koyuyorlar gibi. Geçen hafta Adana deplasmanında 3 puan çok yaklaşıp 90'da golü yiyen ve 2 puandan olan Kızılcahamam bu hafta Çankırı karşısında, 90. dakikada gülen taraf oldu. Bulunduğu ligde her zaman ligin en zayıf halkalarından biri olan ve bir şekilde ligde kalmayı başaran Çankırı Belediyespor bu senede aynı senaryoyu izleyecek sanırım. Bu arada bir önce ki paragrafta Adana Demirspor maçından bahsetmiştim ya. O maçı bir yerden bulupta izlemnizi tavsiye ederim. Süper Lig ayarında bir maç olmuş ve 1-1 bitmişti...
Ahmet Dursun'lu Eyüpspor ise 8 maçlık seyircisiz oynama cezasının sonuncusunu çektiği Adıyamanspor maçını 2-1 kazandı. Geçen hafta Çankrı deplasmanında attığı frikik golüyle takımına hayat veren Ahmet Dursun, bu haftada Eyüp'e galibiyeti getiren golü attı. Adıyamanspor'un tek golüde yıllardır Bank Asya 1. Lig'de Malatyaspor ve Sakaryaspor formalarıyla tanıdığımız Taner Demirbaş'tan geldi.
Grubun diğer maçlarında tek deplasman galibiyetini 1-0 ile Altınordu, Mardin deplasmanında alırken, Kırklareli - Sarıyer ve Alanyaspor - Denizli Belediye maçları berabere bitti..

Beyaz Grup ise beklediğimiz gibi, güzel ve çekişmeli maçlara sahne oluyor. Bozüyükspor süprizi var bu grupta. Bozüyükspor'un bu sene başarılı olabileceğini tahmin edebiliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. 5'de 5 yaptılar 4-0'lık Ofspor galibiyetiyle. Ahmet Kuru var Bozüyükspor'da. 2 gol attı bugün. Farkını belli etmeye başladı bu ligde. Büyük bir koz Bozüyükspor için Ahmet Kuru. Hepimiz şaşırmıştık Ahmet Kuru'nun Bozüyük tercihi sonrasında ama kötü takımda kurmamış yönetimi. Bu sene olası bir şampiyonlukla tekrar eski liginde oynayabilir Kuru. Ayrılığımız kötü oldu belki ama bu şehir seni yıllar boyunca unutmaz. Belki okursun buraları. Ofspor ise aynı tas aynı hamam. Yukarıda Çankırı Belediyespor hakkında söylediklerim, bu takım içinde geçerli...
Sezon öncesi yaptığı transferlerle adından çok bahsettiren Şanlıurfaspor, şehir olarak Bank Asya 1. Lig'e yakışacaktır eğer çıkarlarsa. Bu hafta kendi sahalarında Gaziosmanpaşaspor karşısında mutlak favori çıktıkları maçta öldüler öldüler son 5 dakikada dirilmeyi başardılar. Henüz galibiyeti bulunmayan Gaziaosmapşa, Şanlıurfa deplasmanında 2 gol bulmasına rağmen 1o kişi kaldıktan sonra elindeki puanı da tutamadı. 2 kere öne geçen Şanlıurfaspor, 2sinde de koruyamadı üstünlüğünü. 2-1 yenik durumdayken 10 kişi kalan ama golü de bulan Gaziosmanpaşa, 85. dakikada Mutlu Kızıltan'ı tutamayınca sahadan puansız ayrıldı.
Şu ana kadar anlattığım 2 maç bile grubun ne kadar zevkli olduğunun kanıtı sayılabilir. Öyle güzel bir maçta İskenderun'da oynandı bugün. Geçmiş senelere göre daha tutuk görünüyor İskenderun Demir Çelikspor. Dış sahada ki performanslarını iç sahaya yansıtamadılar bir türlü. Deplasmanlarda alınan Kocaelispor ve Yeni Malatyaspor galibiyetleriyle birlikte iç asahada kaybedilen bir Altay maçı vardı kendi adlarına. O maçın telafisi içinde, ileride ciddi bir mücadeleye girebileceği Balıkesirspor'u eli boş göndermekti amaçları. Balıkesirspor ise diğer grupta bulunan aynı şehrin takımı Bandırmaspor gibi son zamanlarda hep kendine yukarılarda yer buluyor ama sonunda kazanan takım olamıyorlardı. İyi bir başlangıç yaptılar bu sene deplasmanda oynadıkları ve 4 gol yedikleri Şanlıurfa maçı haricinde 3 galibiyet aldılar. Zorlu da bir maça çıktılar İskenderun'da. Geri dönüşlerin en güzelini yaşadılar diyebiliriz. İlk yarıyı 2-0 geride kapattılar. 2. yarının ortalarına doğru 4 dakikada 2 gol bulup skoru 2-2'ye getirdiler. 2. golden 3 dakika sonrasında da yani dakikalar 59'u gösterirken İskenderun DÇ'de Ahmet Haberveren kırmızı kartla oyundan atılması, zaten oyunu bir anda 2-2'ye getiren ve bunun gazıyla saldıran Balıkesir'in işine geldi ve İskenderun gibi zor bir deplasmanda hemde 2-0 geriden gelerek 5 gollü bir galibiyetle sahadan ayrıldılar. Balıkesir sevdalılarına galibiyetin böylesini maç öncesinde anlatsak inanmazlardı sanırım...
Konya Şeker senenin hayal kırıklığı bende. Her sezon yaptıkları gibi bu sezonda yukarıları zorlar diyordum ama kötü bir başlangıç yaptılar sezona. 4 maçta alınan 5 puan ve bununla birlikte Turgutlu deplasmanın alınan mağlubiyet hayal kırıklığı oldu onlar adına. Bu sene sıkca duyduğumuz Yusuf Şimşek girdi, golünü attı haberini bu maçta veremedik Turgutluspor adına. 57. dakika da takımı 2-0 öndeyken kendini oyuna alan Yusuf Şimşek'in takımı 1 gol yemesine rağmen 2-1'lik skorla maçı kazanmasını bildi.


Komşumuz Tokatspor'a da değinmek isterim bu grupta. Şehir takımlarının göz göre göre böylece erimesi çok üzücü. Her sene bu takımlara bir örnek çıkıyor karşımıza. Bu sene bunlardan birisi oldu Tokatspor. Yaşanan zorluklar, genç oyuncular, maç kazanamama. Tokatspor'da maalesef dipsiz kuyuya doğru yol alıyor. Bugün bir süprizi gerçekleştiremediler Tepecikspor karşısında. Uzun süre 1-0 giden maçta tek golü bulup puanı alamadılar ve 2. golü kalelerinde görüp sahadan 2-0 mağlup ayrıldılar. E Tokatspor'dan konu açılmışken Kocaelispor'dan bahsetmezsek olmaz. Tokatspor'a göre çok daha vahim durumlalar. Daha 3 sene önce Süper Lig'de Galatasaray'a 5 gol atan, seneler öncesi Lazarov'u, Dobrovski'si Serdar'ıyla hafızamızda yer kazıyan Kocaelispor'un hali içler acısı. Yakıştıramıyor insan. Bu takımın Avrupa'da maç yaptığı dönemden bu zamana fazla süre geçmedi aradan. Ama bugün bu takım Yeni Malatyaspor'dan 9 gol yedi. Dakikaler 60'ı gösterdiğinde daha 9-0'a gelmişti maç. Gerisini siz düşünün. Etiktir yada değildir bu konulara girmiyorum. Ben Malatya'nın 9 gol atmasını da ayıplamıyorum yada daha fazla atsınlar, futbol bu demiyorum. Burada ayıplanacak tek konu yılların Kocaelispor'u bu hale getirenlerdir. Yoksa biz Malatyaspor'un zor günlerinin de biliyoruz daha dün gibi. Onlarda rakiplerinden 5 6 7 gol yiyerek düştüler ligden. Kocaeli şehrinin en büyük şanssızlığıydı belkide İstanbul'un arka bahçesi olması. Hiç gitmedim, yaşamadım o şehirde pek bilmiyorum ama o kadar sanayi olsun zengin iş adamları olsun, bunların hiçbiri Kocaelili değil belkide. Yoksa böylesine bi şehirde tek bir insan çıkmaz mı şu takıma sahip çıkayım diyecek? Kocaelispor'dur bu, hiç mi bu durumu içine sindiremeyen bir insan çıkmaz el atmaz bilmiyorum. Yakışmıyor ama. O gençlerede yakışmıyor 9 gol yemek. Kocaeli'nin öz evlatları onlar. Onlar nasıl sindiriyor 9 gol yemeyi? 11 kişi defans yapsan yemezsin o kadar gol. Bilmiyorum, belkide dışardan söylemesi kolaydır izleyemedik hiç Kocaelispor maçını.
Grubun diğer maçlarında ise Çorumspor ile Diyarbakırspor maçından galip çıkmazken, Pendikspor Bugsaş deplasmanından 1-0 galibiyetle ayrıldı.


3. Lig...
3. Lig'e inelim şimdi de. 1. Grup'a bir göz atalım. Haftanın en önemli maçlarından biri olan İnegölspor - Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçı futbol dışı yaşanan gelişmeler nedeniyle oynanamadı. Maçını oynayamayan İnegölspor buna rağmen haftayı lider kapattı ve bir nebzede olsa avantaj sağladı. Akçaabat Sebatspor düşmenin ilk adayı. O deniz manzarılı statlarıyla Süper Lig'de oynadığı günler çok eskide kalmadı. Aradan bu kadar kısa bir süre geçmesine rağmen hep bir düşüş içerisindeydi onlar. Ve amatöre kadar gitmek üzereler. 8 maçta toplam yedikleri gol sayısı 27. Az bir rakam değil bu, ki puanları yok bu 8 haftalık maratonda. İçeride dışarıda bu zamana kadar iyi bir performans ortaya koyan Hacettepspor'un da, Gümüşhane karşısında puan kaybetmesi hatta kaybettiği puan sayısının 3 olması günün süprizlerinden biri oldu. Grubun bir diğer, hatta en büyük süprizi Kırıkkale'den geldi ki 2 senedir büyük sorunlarla boğuşan, bi sorunların içerisinde birde alt lige düşen ama hala bu sorunlarını aşamayan Gebzespor, son haftaların formda takımı Kırıkkalespor karşısında süpriz bir galibiyet aldı. 2-1 kazandıkları maçta gördükleri 2 kırmızı kart ve son 3 maçta gördükleri 4 kırmızı kart kötü bir istatistik Gebzespor adına. Ama bu maçta alınan galibiyet Gebzespor'a kaç maç sonra deplasman galibiyeti yaşattı bilmiyorum. Grubun en çekişmeli maçı Bayrampaşa'da oynandı diyebiliriz. Zira tam 5 gol sahne olan maçta Yeni Sandıklıspor ilk yarıyı deplasmanda 2-0 önde kapatmasına rağmen dakikalar 80'i gösterdiğinde Bayrampaşa maçı 2-2'ye getirmişti bile. 2-2 devam eden maç ve son dakikada gelen gol bir takıma 3 puanı getirmişti. O takım ise deplasmanda oynayan Yeni Sandıklı olmuştu, 2-3...

2. Grup'un belki de en önemli maçı Nazilli'de oynandı bugün. İki şampiyon adayı takımın maçında Nazilli Nelediyespor ile Batman Petrolspor karşı karşıya geldi. Batman takımının başarısını isterim. Bu benim kişisel görüşüm. İstememin nedeni değişik yerleri tanımak. 2. Lig'de artık hep aynı yörenin takımları çıkıyor karşımıza. İsterim ki Batman'în bir takımıda çıksın o lige. Karşılıklı birer kırmızı kartın çıktığı maçta kazanan taraf ise Nazilli Belediyespor oldu 2-0 ile. Grupta ki en ilginç maçlardan biride Maltepe Stadı'ndaydı bugün. İlk 20 dakikasında tam 4 gol atılan maç o şekilde devam etseydi tarihi bir skor doğacaktı ortaya ama olmadı. Hem Maltepe hem Orhangazispor bu gollerin üzerine gol katamadı ve sade bir skorla, Orhangazispor'un 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi maç. Ligin namağlup tek takımı olan Sivas 4 Eylül Belediyespor ise Arsinspor'u 3-1 yenerek ligdeki 15. puanını elde etti. Şadi Çolak'ı merak edenler içinde bu hafta Kahramanmaraş formasıyla bir gol atarak takımının 1 puan almasında önemli bir pay sahibi oldu. İskenderunspor deplasmanından 2-2'lik beraberlikle döndüler...

3. Grup'da Hatayspor fırtınası esiyor. Aslında bu hafta birbiriyle oynayan Hatayspor ile Afyonkarahisarspor geçen sene kendi gruplarında pekte kötü sayılacak bir performans sergilememiş ama 2. Lig'e çıkmayı başaramamıştı. Sezona hızlı giriş yapan Hatayspor 8 maçta mağlubiyet yüzü görmedi daha. Bu hafta Afyonakarahisar deplasmanından da 2-0'lık galibiyetle ayrıldılar. Bu onların 6. galibiyeti oldu. Afyonlular ise geçen seneki performansı mumla arar oldular, en azından şimdilik. Grupta haftanın en zevkli geçmesi muhtemel maçında ise Sancaktepe ile Tarsus İdman Yurdu arasındaki maçta gol sesi çıkmadı. Bu sonuç sonrasında rakibine göre bir maçı eksik olan Tarsus, rakibine göre avantajı eline aldı diyebiliriz. Ligin benim gözümde hayal kırıklığı yaratan ekibi Erzurum Büyükşehir Belediye'si, kendi sahasında Aydınspor'a da puan kaptırırken, lig 3.sü Siirtspor ise rakibi Pazarspor'u 2-0 ille geçti...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...