22 Ekim 2011

7. Hafta | Ankaragücü - Orduspor

Vahim bir hafta içi...
Hayatın acımasız gerçekleri,
Boş geliyor bazen bu futbol işleri.
İnsanlarımız ölürken nedensiz bir savaş içinde,
Ne yazsak, neyden bahsetsek
Hepsi o kadar gereksiz, bu gerçekler içerisinde.

***

7. Hafta
Rakip Ankaragücü,
Stad 19 Mayıs...
19 Mayıs Stadyumu bir rüyanın başlangıcı bizler için. Yıllar yıllar geçecek ama hep hatıralarımızda tatlı bir anı olarak kalacak bu güzel stadyum, 29 Mayıs 2011 tarihiyle. O gün Ankara o kadar küçüktü ki tüm Orduluarın gözünde. Adımını attığın her yerde eş, dost.. Türkiye'nin başkentinde sana ait bir parça bulmak galibiyet kadar mutlu etmişti bizleri. İşte bu yüzden tekrar o statta hemde bu sefer Süper Lig maçına çıkıyor olmak çok hoş bir duygu.

Ve Ankaragücü...
Ankara'nın en fazla taraftar kitlesine sahip takımı. Yıllarca uzaktan izlediğimiz takımlardan birisi daha işte onlar. Uzaktan görünen Ankaragücü hep aynı Ankaragücü'ydü. Hiçbir zaman yukarıları zorlayamayan ama düşme potasınada çok yaklaşmayan (son yıllar haricinde) kendine hep orta sıralarda yer bulan, heyecansız, Baidoo, Augistine, Hakan Kutlu, Hakan Keleş, Yılmaz, Kenedy'li kadrosuyla çocuklluğuma renk katan bir takım oldular benim gözümde. Hatta o Hakan Kutlu geçen sene Ankaragücü'nde teknik direktör olma başarısını gösterdi ama kendi kişisel başarısını takım üzerinde sergileyemeyince kovulur vaziyette takımdan gönderildi.
Son 2 3 senesi hep sorunlu geçti Ankaragücü'nün. Geçen sene zorda olsa kaldıkları bu ligde bu sene kendilerine hiç şans verilmiyor. 6 maçta alınan 1 puanda şans vermeyenleri haklı çıkarır nitelikte. Sezon öncesi çok sancılar çektiler, çekmeye devam ediyorlar. Altyapı oyuncularıyla çıkma ihtimalleri bile varken şu anki kadrolarının çok kötü olduğunu düşünmüyorum. Kendi içlerindeki sorunu devre arasına kadar hallederlerse, geçen sene ki sıkıntıları tekrar yaşayacak olsalar bile ligde kalma başarısını gösterebilirler. Trabzonspor maçına çıktıkları kadroya bakınız. Kafaları rahat bir takım olsalar, o kadroyla çok rahat 6 - 7 puan fazlasını alabilirlerdi. Ellerindeki Hürriyet'i Anadolu'da hangi takıma koyarsan koy oynar. Uğur Uçar, Turgut Doğan. Çok kaliteli oyuncular bunlar. En büyük sorunları yedekler sanırım. Sezon öncesi yaşanan sıkıntılar takımdaki oyuncu sayısının çok aşağılarda sınırlanmasına neden olmuştu. O yüzden maç içinde kötü giden oyunu çevirebilecek bir oyuncuları yok gibi..

6 maçta 1 puan ya işte. Geçen hafta Trabzonspor maçında oynanan leziz futbol umut verdi Ankaragücü camiasına. Korkuyorum... Bir diriliş maçı olarak görüyorlar bizim maçı. Buna izin vermeyecek kapasitede bir takımımz olduğuna inanıyorum. Fenerbahçe yada Eskişehirspor maçına hangi motivasyonla hazırlandıysa bu takım, Ankaragücü maçınada aynı motivasyonla hazırlandığını düşünüyorum. Trabzonspor, geçen hafta tam Ankaragücü'nün istediği tarzda bi,r oyun koymuştu ortaya. Oyunu açamamaları ve mutlak kazanma isteğiyle oyunu ileride kabul etmeleri Ankaragücü'ne bol bol kontra imkanı hazırlamış, elindeki kadroda bu o oyuna yatkın olunca ortaya güzel bir maç ve Ankaragücü adına güzel bir oyun çıkarmıştı. Bu maçta aynı oyunu beklemiyorum Ankaragücü'nden. Daha temkinli olacaklarıdır ve ev sahibi olmanın avantajıyla stresi yaşayan taraf onlar olacaktır. Biz ise kendimizi rakibin oyununa göre ayarlayabilen ve çok sakin oynayabilen bir takımız. Rakibin hem ev sahibi hem 6 maç 1 puan stresi, bizim her skorda ortaya koyabildiğimiz rahat oyun bizi bir adım öne çıkartıyor bu maçta. Sonuçta bir şekilde golü bulan taraf olmayı başarabiliyoruz. Yarın oynanacak maçta gol imkanlarını bol bol bulabilebileceğimiz bir maç olacak gibime geliyor.

Uğur Uçar sarı kart cezalısı rakipte. Bu zamana kadar Ankaragücü'nde 6 maçada ilk 11 başlamıştı. Bizde ise Numan'ın sakatlığı tüm moralimizi altüst etmeye yetti. Kendisi hakkında yazımızı hafta içinde buralardan yazmıştık. Ankaragücü bu sezon 6 maçın 5'inde gol atma başarısını gösterdi. Golü bulamadığı tek maç 5. haftada oynadığı ve 3:0 kaybettiği Galatasaray maçı oldu. İlginçtir Ankaragücü'nün bu sezon attığı 6 golde farklı oyunculara ait. Takımda 2. golü bulan oyuncu yok şuana kadar. Puan aldığı tek maçı hatırlamak isteyenler içinde, o maçın 1:1 biten Gençlerbirliği maçını hatırlatayım. 1:0 yenik götürdükleri maçta 10 kişi kalan Ankaragücü, 10 kişi kaldıktan hemen sonra, maçın son dakikasında golü buluyordu. Hürriyet, Rajnoch, Aydın ve kaleci Özden 6 maçtada 90 dakika sahada kalan isimler oldular o tarafta. Ayrıca takım adına tek kırmızı kartıda yukarıda bahsetmiş olduğum Gençlerbirliği maçında Serdar Özkan gördü..
Maçın hakemi Serkan Çınar için hiçbirşey bahsetmek istemiyorum. Serkan Çınar'ı zaten çok iyi hatırlayacaktır renkdaşlarım. Serkan Çınar ismi geçince içimizden birşeyler kopuyor. O Erciyes maçı geliyor akıllara. Hey gidi, ne günlerdi...

Ankaragücü ile bu zamana kadar 1. Lig 2. Lig ve Türkiye Kupası dahil olmak üzere farklı kategorilerde 17 kez karşılaştık. Bu maç 18. maçımız olacak. Resmi olarak en yakın karşılaşmamız 2 sezon önce Ordu'da oynadığımız ve 2:1 kaybettiğimiz kupa maçında gerçekleşmişti. Ankara'da buı zamana kadar hiç galibiyet alamadık Ankaragücü'ne karşı. Bunun yanında 4:0 ve 5:0 gibi mağlubiyetlerimiz mevcut. Toplamda Ankara'da oynanan 8 maçta zaten 1 golümüz bulunuyor. 3 beraberlik ve 5 mağlubiyette cabası. Toplamda 3 galibiyetimiz 5 beraberliğimiz ve 9 mağlubiyetimiz bulunan Ankaragücü'ne karşı bu maçta Ankara'da kazanamama fobisinide yenmeyi arzuluyoruz..

İşte Ankaragücü-Orduspor maçları;
1968-1969 (2. Lig Kırmızı Grup)- Ordu 0:0 Ankaragücü, Ankaragücü 0:1 Ordu
1975-1976 (1. Lig)- Ordu 2:0 Ankaragücü , Ankaragücü 3:1 Ordu
1977-1978 (1. Lig)- Ordu 2:0 Ankaragücü , Ankaragücü 1:0 Ordu
1980-1981 (Türkiye Kupası)- Ordu 1:2 Ankaragücü , Ankaragücü 0:0 Ordu
1983-1984 (1. Lig)- Ordu 0:2 Ankaragücü , Ankaragücü 4:0 Ordu
1983-1984 (Türkiye Kupası)- Ordu 1:0 Ankaragücü , Ankaragücü 5:0 Ordu
1984-1985 (1. Lig)- Ordu 0:0 Ankaragücü , Ankaragücü 0:0 Ordu
1985-1986 (1. Lig)- Ordu 2:3 Ankaragücü , Ankaragücü 1:0 Ordu
2009-2010 (Ziraat Türkiye Kupası)- Ordu 1:2 Ankaragücü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...