30 Ekim 2011

1 Puana Üzülür Olmak | Antalyaspor 1-1 Orduspor




İşte tam böyle bir hava yakaladık. Antalya'da alınan 1 puana üzüldük. Üzüldük çünkü kazanabileceğimiz bir maçta 2 puan bıraktık. Bugün eleştirilerimiz olacak. En azından ilerisi için doğacak sıkıntılara bi nebze önlem almak adına kendimce birşeyler karalacağım. Maç öncesiyle başlayalım. Rakibin son maçlardaki kötü performansının aksine bizim yakaladığımız hava maç için favori gösterilmemizi sağlıyordu. Bizlerde kazanacağımızı düşünüyor ama 1 puana da üzülmeyiz düşüncesinde maç saatini beklemeye koyuluyoruz. Antalyaspor'un kadroya bakıyoruz, Necati sahada. Süpriz oldu bizler için. Maçtan 3 saat önce yazdığım yazıda Necati'nin oynamayacağından bahsetmiştim ama kendisi, biraz zorlayıp kendini oynamayı istemiş. Dün tek forvet olarak sahadaydı, Antalyaspor'un en fazla gol atan oyuncusu. Alışılagelen Antalyaspor kadrosu. İlk 11'de ki bütün oyuncular Türk. Yabancılarından bu kadar katkı alamayan başka takımda yok. Kadroları kötü değil ama 2 3 kaliteli yabancı oyuncuyla harmanlamalılar.

Ve Orduspor'umuz. Standart kadromuzla sahaya çıkıyoruz. Tek değişiklik Dalmat'ın yokluğunda Hakan Özmert'in ilk 11'de başlaması. 7 günde 3 maç oynayan bir takım olarak bizler. Karşımızda da aynı şekilde bir takım. Metin Diyadin'in saat gibi işleyen takımı bozmamasını anlarım. Ama anlayamadıklarımda söz konusu. Fatih Tekke için güzel şeyler söyledik buralarda. Birçok maçta çok beğendiğimde oldu kendisini. Bu anlatacağım sıkıntı onunla alakalı değil, hocayla alakalı biraz. 35 yaşındaki bir futbolcu düşünün. Bir Cafu falan değil ki kendisi 7 günde 3 maçı kaldırabilsin. Biz sene başında bol alternatifli bir kadro kurmadık mı sonuçta. E o zaman? Bugün ben Orkan'ı görmek isterdim Fatih'in yerinde. Bir İbrahim Şahin'i yada Banahane'yi. Bu tür revizyonlar yapılmalı ki diğer oyuncular küsmesin takıma. Ama 9 haftalık süreçte böyle birşey göremedik hala. Sağ tarafta Hakan'ı bitireceğine asıl mevkisi zaten sağ açık olan Riberio oynayamaz mıydı Dalmat'ın yerine?

3. sırada olan bir takımın hocasına böyle sorular sormak görevimiz değil ama bizde işte kendimizce yorum katmak istiyoruz olaya. Güzel bir Antalya günüylede maça başlıyoruz. Gayet hızlı bir başlangıç ve bu sene çok canlar yakacağımız duran topların birinde daha Sedat ile golü buluyoruz. Bu gol geldiğinde dakikalar 6'yı gösteriyordu. Rakibe göre daha oturmuş bir takım görünümündeyiz, ilk yarının geneli itibariyle. Antalyaspor topla daha çok oynayan taraf olsada pozisyonlara giren ve maçı kazanacak havası veren biz oluyorduk. Zaten Antalya cephesi ilk yarı itibariyle 3 pası ardarda beceremedi. Bizlerde ise geliştirdiğimiz ataklarda yorgunluğumuz o kadar belliydi ki, son vuruşlarda futbolcuşarın topa vuracak hali yok denecek kadar azdı. Bize tek lazım olan bir duran top ve atılacak bir gol daha idi.

2. yarıda roller değişti. Bu konuda çok dertliyim. Bu sezon oynadığımız maçların neredeyse hepsinde aynı senaryolar. İstanbul Belediye, Bursa, Samsun, Karabük ilk aklıma gelen maçlar. Belediye maçında ilk yarıda rakibine göre daha derli toplu görünen takımımız o bölüm içerisinde golü buluyor ama 2. yarıda sahadan siliniyor golü yiyordu. Samsun maçı ilk yarı varız 2. yarı yokuz. Bursa maçı ilk yarı top yapamıyoruz 2. yarı golü buluyoruz. Karabük maçı ilk yarı varız 2. yarı yokuz. Anlayacağınız takım oyunu 90 dakikaya yayamıyor. Belkide yaymak istemiyor. Biz dün Antalya'yı yenerdik. Ama yenemedik, çünkü geriye yaslanan takım olduk. Tamam bizim istediğimiz her maç 3 puan olsun değil ama takımda o potansiyel varsa bunu kullanacaksın. Biz dün 2'yide bulabilir 3'üde bulabilirdik. Bulmak istemedik. Sonuçta ne oluyor, bu takım kapalı oynarken gol yiyor arkadaş. Açık oynasakta yesek o golü, tedbirleri golü yedikten sonra alsak yine aynı şey. Her türlü golü yiyeceksen açık oyna ki 2. golü bulmak şansın olsun.

2. yarıda ayrı bir paragrafı Emrah Bassan için açmak istiyorum. Mehmet Özdilek daha sene başında Pendikspor'dan aldıkları bu gencecik oyuncuyu oyunu çevirmesi için sahaya sürebiliyor. Bizlerde Orkan'ı merak ediyoruz buralardan. Oyunun değişmesindeki en büyük etkenlerden birisiydi Emrah. Rakip taraf olarak bizlerin sinirini bozmayı başardı. Defansta, atakta gençliğini kullanmayı çok iyi başardı. Oyunun her yerinden o çıktı. Gel git zaman derken Necati artık dayanamadı ve oyundan çıktı. Ali Zitouni girdi onun yerine. Artık yarı Antalyalı olmuştur kendisi. Sanırım rahat 5 senedir Antalya formasını giyiyor. Bank Asya'ya düştükleri dönemde bile ayrılmadı takımdan. Eski yüzleri görünce mazi geliyor insanın aklına. Alt ligde de çok çekindiğimiz bir isimdi kendisi.

Dakikalar 75'i gösterirken bağıra bağıra "ben geliyorum" diyen gol, gelmiş kalemize girmişti. Sağdan yapılan ortada defansımız adam kaçırması neticesinde bomboş kalan Mehmet Eren'in vurduğu kafa golü ile oyun dengeleniyordu. Kötü oynayan takımımıza müdahale etmekte geciken Metin Diyadin'e bu konuda kızgınım. Hafta içi Bursaspor maçında 93. dakikada gelen sevinciyle sümen altına attığımız bu konuyu bu maçta konuşması nasipmiş. Bursaspor maçında gol atmamız gerekirken, takım iyice yorulmuşken 80 dakika oyuna müdahale etmeyen Metin Diyadin, bugünde zaten yorgun olan takıma müdahale etmek için 78. dakikayı bekledi. Gerçi maç sonrası yapılan açıklamada Metin Diyadin'in, İrfan'ı oyuna daha önce almak istediğini fakat forma numarasının yanlış yazılmasından dolayı 10-15 dakika zaman kaybettiğini belirtti.

Maçın sonlarona doğru Yalçın kırmızı gördü. 1-1'i kurtardığımıza sevindiğimiz dakikalarda yaşadık. Yalçın'ın gördüğü kırmızı kart ve Sedat'ın gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşmemiz haftaya Gaziantepspor maçında stoper mevkisinde nasıl bir strateji ortaya koyacağımıza düşünmemize neden olacak bir hafta boyunca. E artık o konuyuda Gaziantepspor maç yazısında paylaşırız...

ANTALYASPOR-ORDUSPOR: 1-1
STAT: Mardan
HAKEM: Süleyman Abay

ANTALYASPOR: Ömer, Ali Tandoğan, Ali Turan, Deniz, Musa Nizam, İbrahim(Dk. 69 Sedat), Kerem(Dk. 46 Emrah), Uğur, Mehmet Eren, Tita, Necati(Dk. 53 Ali Zitouni)
TEKNİK DİREKTÖR:
Mehmet Özdilek

ORDUSPOR: Fornezzi, Garcia, Sedat, Yalçın, Emre, Ali, Hakan(Dk. 77 İrfan), Gosso, Culio (Dk. 88 Tobias), Stancu, Fatih Tekke (Dk. 82 Abdurrahman)
TEKNİK DİREKTÖR:
Metin Diyadin

GOLLER: Dk. 6 Sedat, Dk. 75 Mehmet Eren

SARI KARTLAR: Tita, Emanuel Culio, Emre Özkan, Yalçın Ayhan, Sedat Bayrak, Mehmet Eren, Ali Tandoğan
KIRMIZI KART: Dk. 87 Yalçın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...