4 Kasım 2011

10. Hafta | Orduspor Gaziantepspor Maç Öncesi


Herkesin ligin puan durumuna baktigi, detaylari inceledigi bir web sitesi vardir. Bende sporx.com`u kullanirim genelde. Sporx` in en ust menusunde Super Lig`in takim amblemleri vardir ki lig siralamalarina gore yapilir, artik her actigimda bu listede FB, IBB (?), BJK, Trabzon ve GS gibi ligin buyukleri diye nitelendirilen(!) takimlarinin ardindan Orduspor amblemini goruyor olmak ben cok gururlandiriyor. Baskanimizin bu hafta dedigi gibi Orduspor`umuzun hedefi ligin sonunda da puan tablosunun ust tarafinda kalmak, fakat ligin kalan maclarina bakarsak zorlu haftalar baslamak uzere.

»



Daha once de belirttigimiz gibi ligi 8. haftadan ikiye ayirirsak ilk kisim ikinci kisma gore daha kolay rakiplere karsiydi. Bu maclarda Samsunspor disinda galibiyet cikarmamiz gereken butun maclardan 3 puanla ayrildigimiz gibi, Fenerbahce ve Bursa`ya kok sokturerek puan kaybettik. Yani ilk 17 haftanin ilk yarisini alabilecegimiz maximum puana yakin ve gayet basariyla atlattik. Bursaspor maciyla baslayan ikinci seri kesinlikle daha zor ve cetin gececekti ki Bursa ve Antalyaspor maclarinda kesinlikle kotu sonuc olmayan beraberlikler basladi. Bu grupta ozellikle Mersin Idman Yurdu, Genclerbirligi ve Sivasspor gibi kesinlikle yenmemiz gereken takimlarin Gaziantep ve Kayseri gibi 3 ihtimalli maclarin yani sira , Gs, Trabzon ve Bjk`den cikarabilecegimiz her puan da baskanimizin hedefine biraz daha yaklasacagiz.

Metin Hoca`nin duzenli kadro anlayisina yavas yavas (Sakatliklarin da etkisiyle) da olsa rotasyonu katip Ali, Hakan, Abdurrahman gibi isimlere yer vermesi cok onemli. Ozellikle sikisan lig maratonu ve yedeklerimizin hazir tutulmasi anlaminda bize cok katki saglayacak bir degisim. Her ne kadar duzenli kadro yapisi sahada butunlugu ve basariyi getirse de, yerini garanti goren oyuncunun form ve fiziki dusuklugu ve olasi degisikliklere hazir olmayan yedeklerin sahadaki etkisiz goruntuleri bizim acimizdan uzun donemde sikinti yaratabilir.


Maca gelirsek, Gaziantepspor karsisinda bizi en cok zorlayacak olan savunmadaki eksiklerimiz.
Antalya karsisinda kirmizi kart goren defansin sigortasi diyebilecegimiz Yalcin`in yani sira sakat Numan ve cezali Sedat`in eksikliginde elimizde gercek stoper bir tek Tobias ve belki Caner kalmakta.

Tobias`in yanina her ne kadar hoca antremanlarda Onur`a yer verse de, benim gonlum fizigi bu bolgeye daha yatkin olan Emre`den yana. Belki Emre`nin sol bekteki basarili performansini bozmak istememesi ve Ali Camdali`nin Selcuk`a gore daha iyi bir yedek olmasi Onur`u bu bolgede kullanmasina sebep olabilir. Fakat sene basinda Ali mi Hakan mi oynasin diye yazdigimiz bolgede, bitmeyen enerjisiyle o kadar verimli oynuyor ki Onur o bolgede kalmasinda yarar var gibime geliyor. Hocanin bir diger secenegi de Garcia`yi stopere cekip, yavas yavas rotasyona isindirdigi Abdullah`a ilk 11`de yer vermek. Savunma kurgumuzun bozulacak olmasi muhakkak ki sikinti yaratacak.Ozellikle Tobias`in oynadigi bolgede fizik olarak rahatlikla tutabilecegi Cenk Tosun yerine ona gore daha hareketli formda Muhammet ve destekci olarak Olcan ve Popov`un oynamasi durumunda sikinti yasayabiliriz.

Stoperdeki eksikliklerin bir diger etkisi de 6. yabanci durumu olacak. Tobias`in oyuna girmesiyle Fornezzi, Garcia, Gosso, Culio, Stancu, Dalmat`tan birisi bu haftaya yedek klubesinde baslayacak. Benim tercihim Hakan`in Culio`nun veya Abdullah`in Garcia`nin yerine oynamasi olurdu ki, bence Metin Hoca tercihini Dalmat`tan yana kullanacak. Metin Hoca`nin Hakan`i gecen haftaki kendi mevkisi olmayan sag acikta verimsiz gecirmesine ragmen bu pozisyonda kullanacagini dusunmekteyim. Bu mevkide hucum anlaminda pek verimli olamayan Hakan bir diger yandan savunmaya Dalmat`a gore daha yardimci olmasi sebebiyle, Stancu`yu forvet bolgesine daha rahat bir sekilde destek cikmasina yol acabilir.


Bu haftaya ciddi eksiklikler ve kadro icinde degisimlerle cikiyor olmamiza ragmen, kaybetmemeyi aliskanlik haline getirmis ve guclu bir moral motivasyona sahip bir takim olarak cikiyor olmamiz cok onemli. Elinde gercekten kaliteli bir kadro olan Abdullah Hoca`yi ne kadar korkuttugumu gordukten sonra, ayni hirs ve heyecani bu hafta da sahaya yansitmamiz halinde taraftarlarimizin destegiyle, ben bu haftayi da 3 puanla kapatabilecegimize inaniyorum.

Rakip acisindan bakarsak ellerindeki gercekten cok kaliteli kadroya ragmen ligin ilk haftalarini cok basarisisiz atlatan Gaziantepspor careyi hoca degisikliginde buldu. Ben her ne kadar bu basarisizligi Tolunay Hoca`dan cok lige verdikleri cok erken starta ve Cenk`in ciddi formsuzluguna baglasam da, en az Nedim baskan kadar basarili buldugum Ibrahim Kizil tercihini Abdullah Hoca`dan yana kullandi.




Bu tercihin olumlu etkileri Antep`e hemen yol, su, elektrik olarak dondu diyebiliriz. Son 4 haftayi 10 puanla kapatarak ciktigi Trabzon macinda ise 1 puani 90+3`de birakmak zorunda kaldi. Abdullah Hoca`nin gelmesiyle her yeni gelen hocanin yasattigi kivilcimin yani sira, kendi yonettigi 19 yas alti takiminin yildizi Muhammet`i formsuz Cenk`in yerine oynatmaya baslamasi Gaziantep`e cok olumlu yansidi. Bana gore kesinlikle milli takim duzeyinde olan Olcan inisli cikisli form grafiklere ragmen her an gol tehlikeleri olan Popov, Gilles Banya, Sosa gibi hizli oyuncular ve 2 super genc golcu Muhammet ve Cenk`le bize sikinti yaratabilirler. Fakat savunmada Emre Gungor`un cezali olmasi, ligin en iyi savunucularindan olmasina ragmen dengesi Danny`nin olasi hatalari bize ciddi firsatlar dogurabilir. Ozellikle aralara ciddi kosular yapabilen Stancu ve yine Stancu`nun tarafinda oynayan Serdar Kurtulus`u takimin en zayif halkasi olmasi sebebiyle o bolgeden etkili olabiliriz.

Ligde saglam bir sekilde kalmaktan play-off`a cikardigimiz hedefi tamamlamak amacindaysak kendi evimizde bizimle ayni hedeflerdeki her takimi yenmemiz gerekir. Bu anlamda Metin Hoca`nin cesur bir taktikle devam edeceginden ve maca galibiyet parolasiyla cikacagindan suphem yok. Her ne kadar olumlu goruslerimi bildirsem de, maci yine de Antep`in tehlikeli gol ayaklarini dusunerek 3 ihtimalli olarak gormekte fayda var. Bu macin sonucu ne olursa olsun, bize Super Lige cikan diger takimlara gore cok daha buyuk sevgiler yaratan takimimiza ve cesur hocamiza tam destek olmamiz cok onemli.

Mac icerisinde soluk almadan yapacagimiz destegin ve bu macta alinacak 3 puanin onemi cok buyuk. Bu yuzden Cumartesi gunu saatler dursun, 19 Eylul dolsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...