12 Kasım 2011

Nerdesin Ey Ruh? | Türkiye:0 Hirvatistan:3


Mac oncesi son basin toplantisinda Hiddink diyor ki;" Hirvatlar'a zor anlar yasatacagiz." Evet normal bir cumleydi bu. Ama mac oncesine kadar. Aciklamanin tersine yoksa Hirvatlara mi unutulmaz anlar yasatacaktik acaba.. Hiddink??

Teknik taktik konusulucak ne var ki su macta? Hollandali beyzadenin tek forvet israri, uzun defans oyunculari icinde eriyip giden bir Burak, dokulen bir Gokhan Gonul ile yirtinan bir Sabri kimi icin tribune oynuyordu kimi icin ise mucadelenin tek ornegi idi sahada. Kisacasi dun aksam İstanbul'da ezilen bir Milli takim. Sonra ne oldu peki? Tek rengin kaybolup bin bir rengin ortaya ciktigi, topcularin seyirciye seyircinin topcuya kufurleri ile geceyi daha da rezil bir hale gelen milli hezimet.

Maç bitti ertesi gun konuşulanlar, klasik hale gelen bir sorunun yeniden alevlenmesi ile maclarin Istanbul'da oynatilip oynatilmamasi, bazi futbolcularin milli takimi birakmasi gerektiği söylemleri. Beyzade Hollandali'nin takimdaki heyecani torpulemesi, bizlere duygusalsiniz diyipte coskumuzun heyecanimizin yitip gitmes. Kimisi taraf olup tuttugu takimin oyuncusu yermezken, ezeli rakibinin oyuncusu icin "sari kart yediler, hemde bilerek" tarzında yazılarıyla, söylemleriyle guzide basinimizin renk renk olan yazarlari... Hani dun sahada topcunun seyirciye, seyircinin topcuya kufrettigi kadar siyah beyaz olan basinimiz iste. Kimisi Temmuz'dan yana bu surecin buralari geleceğini soylemisti, dogruluk payida vardi belki ama silkinemedik kendimize gelemedik dostlar..

Gidelim mi soyle 4 mac geriye. Kazakistan'a atilan son dakika golu, Azerbeycan'i 1-0 ile zar zor gectigimiz mac, Almanya maglubiyeti. Nasil futbol oynamistik etkisiz,uyumsuz, kalitesiz say say bitmeyen. Bu maclara bakarak dun aksam nasil bir performans gosterecegimiz az cok belli oluyordu ama taktik teknik ile degil bizim takim gazla calisiyordu ve ben dahil cogu kesim bu durumu gozardı etmiyordu. Sali aksami bir mucize gerceklesmez ise Hiddink efendiden tutunda tum teknik ekip kapi onune konucak ve biz Milli takimin 56. Teknik direktorunu bekliyecegiz. 56 evet 55 kere yap boz yapmisiz 56. yi bekliyoruz kapıda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...