25 Kasım 2011

12. Hafta | Orduspor vs Mersin İdman Yurdu


Gün Orduspor günü...
Karşımızda Mersin İdman Yurdu,
Saat 16:00'da
Koray Gençerler yönetiminde.

Koray Gençerler ile başlayalım hemen. Bu sezon İBB deplasmanında 1:1 berabere kaldığımız maçı yönetti kendileri. Şansımızın pek tutmadığı bir isim genel anlamda. Mersin İdman Yurdu'nun ise bu sezon Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda Ankaragücü ile oynadığı ve 2:1 kazandığı maçın hakemiydi.

Ligin iki süpriz takımı karşı karşıya gelecek yarın (en azından bu yazıya başladığımda). Kurdukları kadro sonunda spor basını tarafından düşecek gözüyle bakılan o 2 takım bugün çok farklı yerlerde. İşte bu hafta 2 takımın gücünü sınaması bakımından çok önemli. Ligde oynadıkları takımlar genelde kendilerine göre daha derli toplu olan takımlara karşı yeri gelince 1 puan almak için çıkan Orduspor ve Mersin İdman Yurdu, yarın ilk hedef olarak 3 puan olarak çıkacaklardır sahaya. Bank Asya 1. Lig günlerindeki gibi. Mersin'e karşı son zamanlarda Ordu'da hep kaybediyoruz. Bu şanssızlığın bu maçta üstesinden gelinmesini temenni ediyoruz bir yandan. Seviyor Mersin Ordu'yu. Ordu'da oynadıkları son 3 maçı (Birisi Samsunspor'un cezası nedeniyle Ordu'da oynanmıştı) kazanmasını bilmişlerdi. İşin diğer boyutunda ise Orduspor'umuzun da Mersin'de şansının tutması var ki geçen sene orada 4:1 kazanılan maç hafızalardan kolay kolay silinmeyecektir.

Son 2 maçta ivmemizde düşüse geçmeye başladık. Beklediğimiz bir durumdu bu zaten. Biz zor maçlar periyodunun içine girmiş bulunuyorken, Mersin o periyodu atlattı diyebiliriz. Nispeten daha rahat bir fikstüre sahipler bundan sonra. Zorlu maçlarına rağmen 15 puan toplamaları onlar açısından başarıdır. Benim gözümde devre bitmeden 8 - 9 puan daha alabilirler. Mersin'e yeter de zaten bu puanlar. Mersin'in buralara gelmesindeki en büyük pay olan Nurullah Sağlam'ın bu başarıdaki yeride önemli. Son 2 maçını 2 puanla kapattılar ki, Moritz faktörüne değinmeden edemeyeceğim. Galatasaray maçında kaçırdığı penaltı, Trabzon maçında kendi kalesine attığı gol ile takımını bu maçlarda 4 puandan etti. Gerçi Trabzon maçındaki hava şartlarında atılan o gol için Moritz'e de çok yüklenemeyiz. Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında yağan yağmurlara Karadeniz'den alışkınız ama Mersin'e o kadar yağmur yağdığını hiç bilmiyordum. Moritz demişken, kendisini Twitter hesabınızı takip etmenizi öneririm. Çok eğlenceli bir insana benziyor.

Galatasaray maçında belli zamanlarda galibiyeti kaçıran taraf olan, Trabzon maçında da maçın genelinde o hava şartlarında galibiyeti kaçıran taraf olan İdman Yurdu'na karşı, son 2 haftada oynadığı maçlarda hiçbir varlık gösteremeyen bizler için 3 puan çok önemli. Denk rakiplere karşı alınacak her 3 puan çok önemli diyelim yada. Çünkü bu ligin 2. yarısı hiçte kolay olmayacak. Biz gerçekci düşünelim. İlk yarı bitsin, bizi ligde bırakabilecek puanları alalım. 2. devre olayın daha çok zevk, heyecan kısmına bakalım.

Oyuncular dinlendirilmeli. Küçük bir rotasyon olmalı bu maçta takımda. Banahane'yi görelim, Orkan'ı görelim, Riberio'yu daha çok görelim. Bu maçı bu oyuncular olmadanda kazanabiliriz belki, daha önce kazandığımız gibi. Ama sen bu oyuncuları, sana denk bir takımla oynarken denemeyeceksen senden üstün olan bir takıma karşı zaten denemezsin. 11 hafta boyunca en büyük eksiğimiz, takımımızda bir Nobre'nin olmaması oldu. O zaman kendi Nobre'ni kendin çıkarmayı denemelisin oynatmadıklarınla.

Deplasmanda rahat oynayan takım Mersin. Bu sezon oynadıkları 5 maçta tek yenilgilerini Sivas'dan aldılar. 13 gol attılar bu maça kadar. Bu gollerin zaman dilimlerine bakarsak, bunların 3'ü ilk yarının son 15 dakikasında, diğer 3'ü ise 2. yarının ilk 15 dakikasında atıldı. Sırf bu istatistiğe bakarak konuşursak o 30 dakikalık süreçte daha dikkatli olmalıyız. Goller demişken Mersin'in en golcü isminin attığı 5 golle Nobre olduğunu belirteyim. O tarafta tüm maçları 90 dakika çıkaran oyuncu bulunmazken, en çok oynayanlar kısmında 878 dakika ile Mustafa Keçeli başı çekiyor. Onu 873 dakika ile Zurita, 856 dakika ile Boum takip ediyor. En hırçın isim dendiğinde ise İbrahim Kaş başı çekiyor. 9 maçta 7 sarı 1 kırmızı kart kolay bir istatistik değil.

Bizim tarafta Numan sakat, Emre Özkan ise cezalı olduğu için Mersin maçında forma giyemecek. Rakipte ise Çağdaş ve Zurita'nın sakatlığı mevcut. Bu 2 oyuncunun aynı anda olmaması bizim açımızdan avantaj doğuruyor. Zira bu 2 isimde takım için çok önemli oyuncular. Son olarak bahis oynayanlara bu maç için Ordu yener Mersin yener yada berabere biter diyemesemde, alt biter diyebilirim. Hatta eğer gol olacaksa tek gol olur, golü atan kazanır tarzında bir maç olur düşüncesindeyim.

Mersin İdman Yuırdu ile yarın 17. maçımıza çıkacağız. Toplamda oynanan 16 maçta 8 galibiyetimiz 4 beraberliğimiz ile 4 mağlubiyetimiz mevcut. Ordu'da ise oynanan 8 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldık. Ortaya çıkan en farklı skor ise 2 maçta aldığımız 4:1 galibyetler idi. Bitiriyoruz, Orduspor - Mersin maçlarıyla;
1974-1975 (2. Lig Kırmızı Grup): Ordu 2:1 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 2:1 Ordu
1976-1977 (1. Lig): Ordu 1:1 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 1:1 Ordu
1977-1978 (1. Lig): Ordu 2:1 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 2:1 Ordu
1980-1981 (1. Lig): Ordu 1:0 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 1:0 Ordu
1986-1987 (2. Lig Grup B): Ordu 2:0 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 0:0 Ordu
2005-2006 (İddaa Lig A): Ordu 4:1 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 0:1 Ordu
2009-2010 (Bank Asya 1. Lig): Ordu 0:2 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 0:1 Ordu
2010-2011 (Bank Asya 1. Lig): Ordu 0:1 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 1:4 Ordu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...