5 Kasım 2011

10. Hafta | Orduspor 0-0 Gaziantepspor



10. hafta sonunda tılsımı devam ettiriyoruz. 9 haftadır yenilmeyen bir takımız. Yenilmiyoruz, gol yemiyoruz. Birbirinden değerli geri hattımız var, biri diğerinin yokluğunu aratmayan. Bunun tam tersinde ise en az gol atan takımların başında geliyoruz, son vuruşlarda etkisiz bizler. Toplamda elde edilen 17 puan var. Yeni çıkan bir takım için hiçte kötü olmayan bir tablo.

Hafta boyunca aramızda konuştuğumuz tek konu Yalçın-Sedat yokluğunda Metin Diyadin'in nasıl bir strateji izleyeceğiydi. Kendi içimizde yapılan kadrolar, "böyle çıkarsak maça 10 numara olur" yorumlarıyla maç gününü bekledik durduk. Hafta içinde Metin Diyadin'in antremanlarda Fevzi'yi kalede denemesi Gaziantepspor maçında Fornezzi'nin yabancı kontenjanına takılacağı yönünde yorumlara neden olmuştu. Fevzi yan toplarda kendini geliştirebilseydi, hafta arasında ismini duyduğumuzda panik havası yaşamazdık. Yoksa biz Fevzi'yi çok öven yazılarda yazdık buralarda. Daha dün gibi, geçen sene Gaziantep'de ki Gaziantep Büyükşehir Belediye maçı sonrasında Bank Asya Ligi'nin en iyi kalecilerinden biri olduğunu, Süper Lig'i çok rahat kaldıracağını belirtmiştik. Ama gel git zaman derken ne zaman ki takım yan toplarda en kritik maçlarda puan vermeye başladı o zaman Fevzi'ye karşı bir güvensizlik ortaya çıktı. İşte bugünlerde de kalemizi Fornezzi'ye emanet ettik. Ligin en iyi kalecilerinden birisi şüphesiz. Ona da nazar değdirmekten korkuyorum, hakkında fazla birşey söylemek istemiyorum.

Haftanın en zevkli maçlarından birisi bekleniyordu bugün Ordu'da. Sahadaki futbol herkesi yanılttı, o kadar da güzel bir futbol çıkmadı Ordu'da. Al gülüm ver gülüm şeklinde iki takımında 1 puana sevindiği bir maç oldu. Maç anı yaklaşırken kadrolara bakarken en çok merak edilen soru en sonunda cevabını bulmuş, Metin Diyadin sahaya olabilecek en iyi kadroyla çıkmış, Fornezzi - Abdurrahman, Nickenig, Garcia, Emre ile oluşturmuştu geri hattını. Kesiği yiyen yabancı ise Gosso olmuştu.

Kadroları gördük, maçı bekliyoruz. Maç başlayacak tribünler tıklım tıklım boş. Maç bitecek boş yer çok az. Yönetici arkadaşlarımız futbolu sadece saha içinde oynanan bir meta olarak görmesinler. Bunun birde saha dışı var. Tribün kısmı yani. Sen "store için daha değişik ürünler niye üretmiyorsunuz?" dediğinde karşındaki eleman, "taraftar görevini yapıyorda kombine mi alıyor?" derken bunları görmüyor işte. Kombine alan insan stada 20 dakika sonra giriyor, o maraton dışında herşeye benzeyen tribüne. Almayan da yarım saat sonra giriyor. Taraftar -kabul geçmiş senelere göre daha az olsa da- görevini yapıyor da siz ne yapıyorsunuz onlara maç izlemeleri için? Turnikelerde telef oluyor taraftarlarımız kaç haftadır. Hem para verip hem rezillik yaşamak değil bizim hakkımız. Umarız tez zamanda bu işe bir çözüm bulur yönetici arkadaşlarımız.

Maça nispeten hızlı başlayan taraftık ama çabuk durduk. Gözler özellikle Nickenig ve Abdurrahman'ı kesti. Her topla buluşmalarına daha ayrı bir gözle izledik. Nickenig, kusursuz bir oyun ortaya koydu. Ama ilk yarıda bazı pozisyonlarda oyuna başlamada zayıf kaldı. Nickenig kesinlikle yedek kalacak bir isim değil. Ama kim yedek kalacak? Yabancılar konusunda Metin Diyadin'i zor seçimler bekliyor ileriki haftalar için. Abdurrahman ise Garcia'nın ardından çok etkisiz bir görüntü sergiledi bugün. İleri çıktı geri geldi, çabaladı ama Garcia'yı kesebilecek gibi durmuyor, en azından sadece bu maçlık baktığımızda.


Ortada geçen bir ilk yarı sonunda kaleye çekilmiş bir şutumuz bile olmadan bitirdik ilk yarıyı. İlk yarı bittiğinde takım kötü oynama hakkını bu sefer ilk yarıda kullandı, 2. yarıda açılacaktır diye düşünmüyor değildim. Ama takımımız bu sefer geçekten çok kötüydü. Lig boyunca oynadığımız en kötü oyunu sergiledi Gaziantepspor karşısında takımımız. Culio çok etkisizdi, Fatih çok yalnız kaldı, Stancu vasattı derken maç boyunca akıllarda kalan tek bir pozisyonumuz olmadan 1 puanla ayrıldık sahadan. Bunun yanında tek bir köşe vuruşu kullanmadan tabi. Son dakikalara bakarsak Gaziantepspor'un 3 puanı kaçıran taraf olduğunuda belirterek aldık 1 puanı.

3 maçtır berabere kalıyoruz. Üzülmüyoruz, sonuçta bu sene takımımızdan çok yüksek hedefler beklemiyoruz. Mütevazi bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Ama olursa ya diye ilk 8 hayallerini de kuruyoruz içten içe. Geçen hafta Antalyaspor maçından sonra belirttiğim sorunlara bir ilavede bu maçta eklemek istiyorum. Yedek klübemizde oyunu değiştirecek bir oyuncumuz yok. Oyuna girenlere bakalım, Gosso - Hakan - Riberio. Bu 3 isimden hangisi bize gol getirebilirdi? Hiç biri getiremezdi, getirmedide. Metin Diyadin'in yapmak zorunda kaldığı tek olay Fatih'in yanına Stancu'yu almak oluyor maç içinde. E peki hani Orkan? Hani İbrahim? Banahane? Alternatif yoksa alternatifi kendi yaratmalı Metin Diyadin. İyi yada kötü bir bir yolumuza devam ediyoruz. Sonu mutlu biten bir hikaye olur inşallah bu seneki mücadelemiz.

Tüm Müslüman aleminin bayramı mübarek olsun...

***

ORDUSPOR 0-0 GAZİANTEPSPOR
STAT: 19 Eylül Stadı

HAKEM: İlker Meral

ORDUSPOR: Fornezzi, Abdurrahman, Tobias, Garcia, Emre, Ali, Onur (Dk. 86 Hakan), Dalmat (Dk 61 Riberio) , Culio, Stancu, Fatih Tekke
TEKNİK DİREKTÖR: Metin Diyadin

GAZİANTEPSPOR: Karcemarkas, El Yasa, Dany, Yasin, Şenol, Serdar, Binya (Dk. 81 Orhan), Sosa (Dk. 65 Wagner), Olcan, Popov, Muhammet (Dk. 86 Cenk)
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Ercan

SARI KARTLAR: Binya, Ali, Emre

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...