14 Ekim 2011

Kaldığımız Yerden Devam | Orduspor vs Eskişehirspor


Aradan geçen 3 yıllık zamanın ardından Ordu'da Eskişehirspor ile yeniden karşılaşacağız. 2005 yılındaki maçlardan sonra Eskişehispor ile oynadığımız maçların havası her zaman farklı oldu. Malum olaylar ve sonrasında yaşanan süreçten dolayı gergin ve bir o kadar zevkli maçlar oynadık Eskişehirspor ile. Yarın iki ekip bu sefer Süper Ligde karşı karşıya gelecek. 6 yılda iki takım 2b'de, Bank Asya'da ve Süper Lide karşı karşıya gelmiş olacak.

Eskişehirspor adına da bizim adımıza da önemli bir karşılaşma olacak yarınki maç. Şayet biz kazanırsak ilk 5 haftada 8 puan alarak yaptığımız iyi başlangıcı deyim yerindeyse taçlandıracağız. Yapılan iyi başlangıcın üzerine takım hem kazanmaya devam edecek hem de sıralamada daha iyi yerlere çıkacağız. Öyle bir durumdaki lig yarın kazanırsak maç fazlasıyla 2. sıraya kadar çıkabiliyoruz. Sıralamanın çok da önemi yok aslında. Önemli olan takımın kazanmayı, özellikle de Ordu'da kazanmayı alışkanlık ve gelenek haline getirebilmesi. 5 hafta geride kalırken içerde bir maçımızı kazandık diğer maçımızda ise berabere kaldık. Rakibin Eskişehir olduğunu düşünürsek bir puanın da iyi olabileceği düşünülebilir ama Ordu'da Orduspor için üç puanda başka ihtimallerin herhangi bir aksilik olmadığı sürece konuşmaması lazım. Aynı şekilde Eskişehirspor'un kötü gidişe son vermek isteyeceğini de düşünürsek, onlar adına da bir o kada önemli bu karşılaşma.

Rakibimizi Tanıyalım ;
Süper Lige çıktıktan sonra 3. sezonları ve çoğu konuda bizden daha derli toplular. Geçen seneki çekirdek kadroyu koruyup üzerine çok çok iyi transferler yaptılar ama bu transferlerin verimini henüz alabildiklerini söyleyemeyiz. Lige çok iyi bir başlangıç yapıp ilk iki maçta 6 gol atıp 6 puan aldılar ama sonrasında düşüşe geçtiler. Önce içerde Gençlerbirliği ile berabere kaldılar ve sonrasında Galatasaray'a ve Trabzonspor'a mağlup oldular. Son 3 haftadır gol atamıyorlar. Kalede ise İvesa'nın hatalarından dolayı sıkıntı yaşıyorlar. Sezon başındaki iyi başlangıcın ardından Skibbe'ye olan güven şimdi çok daha farklı durumda ve bize karşı alacak oldukları br mağlubiyet bile Eskişehirspor'da huzursuzluğu çok daha yukarılara taşıyabilir. O yüzden yarınki maça yeniden doğuş olarak ve toparlanmanın ilk aşaması gözüyle bakıyorlar. Hem teknik ekip hem de futbolcular bu bilinçle sahada olacaklar. Gerçi onların kötü gidişatının bizi iştahlandıracak bir yanı da yok. Tek tek ele alındığı zaman gerçekten çok komplike bir takım Eskişehirspor. Kamara, Kris Boyd, Mehmet Yıldız, Batuhan Karadeniz gibi hücumcuların yanı sıra geçen sene göz önüne çıkan ama bu seneki performansıyla adından söz ettiren Alper Potuk, orta sahanın diğer bir çalışkan ismi Erkan Zengin, Pele gibi isimlere sahipler. Sol bekte bir Dormunt efsanesi Dede'yi de es geçmemek lazım. 5 hafta geride kalırken ilerlemiş yaşına rağmen ortaya koyduğu performans takdir edilecek cinsten. Eskişehirspor'un muhtemel kadrosunu yazmayacağım. Zaten son haftalarda farklı farklı kadrolarla sahaya çıkıyorlar. Kris Boyd gibi bir ismin yedek kalması ve oynayamaması biraz ironik olsa da ileri uçta şimdiye kadar Skibbe genellikle Kamara'yı yanına ise Mehmet Yıldız'ı veya Batuhan'ı kullandı. Hücüm bakımından göz dolduran bir takım olan Eskişehirspor'un defans yönü ise biraz daha zayıf. Mevcut oynayan isimlerin alternatifleri yok gibi. Ayrıca kaleci konusunda da bariz bir sıkıntıları var. İvesa ligin ortalama kalecilerinden. Bazı maçlarda üstün performans sergilemesine rağmen bazen ise çok hatalı goller yiyebiliyor. Orta saha ve ileri uç arasında pas alışverişini sağlayacak bir 10 numara eksikliğini de hissetmiyor değiller. Ama dediğim gibi bu eksik noktalara rağmen Eskişehirspor'un ileri uç elemanları gününde olursa bizim adımıza sıkıntılı bir maç olur.

Bizim kadro yapımız belli. Geride kalan haftaların aksine kadroda iki isim yer almayacak. Gosso kart cezalısı, Numan ise sakatlığından dolayı forma giyemeyecek. Sistem yada kurgu değişikliği olacağını sanmıyorum. 5 haftalık periyodda takımın sahadaki tek kurgu değişikli Dalmat'ın sola, Stancu'nun sağ kanada geçmesi. Yine fantastik hareketler içine girmeyecektir Metin Hoca. Numan'ın yerine Sadat, Gosso'nun yerinde ise Ali ile sahaya çıkacaktır yüksek ihtimalle. Gosso'nun oynamayacak olmasından dolayı elde kalan yabancı hakkını Nickenig ile kullanması da
ihtimal dahilinde. Bu ihtimallerin dışında Metin Hoca'nın süpriz yapma ihtimali olur mu onu yarın göreceğiz. Sahaya çıkan 11'de olmasa bile oyuncu değişikliklerinde artık biraz daha aktif görmek istiyoruz. En azından Osei'nin geçen haftaki A2 performansından sonra 18'e girmesi gerekiyor.

Çok fazla teknik taktik konuşmaya gerek yok. Yarın 19 Eylül'de yağmurlu bir hava olacak. Maçın C.tesi günü saat 15:00'a konulmasının sebebini Tff'ye mi yoksa yayıncı kuruluşamı sormak gerekir orası tartışılır. Stadların boş kaldığı bir dönemde bu iki kurumda stadların doluluk oranına direk olarak etki ediyor. Hafta içi mesai saatlerinde oynanan maçları da göreceğiz daha. O yüzden çok fazla içerlemeyelim de demiyorum değil.

Eski yaşananların hatırlanmadığı, sahada güzel futbolun olduğu, tribünlerin dolu olduğu ve karşılaşmanın sonunda Orduspor'un 3 puanı aldığı bir karşılaşma olur umarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...