11 Ekim 2011

Bir Şampiyonayı Daha Kaçırma İhtimali...


2002 dünya Kupasında 3. olduğumuzda ne çok mutlu olmuştuk. Türk futbolunun bir ivme kazandığını ve o tarihten sonra herşeyin çok daha iyi olacağını sanmıştık.

2002 sonrası 2 şampiyonayı televizyondan izledik. Euro 2004 ve 2006 Dünya Kupasında yoktuk. 2004'te çağ dışı futbol oynayan komşumuz Yunanistan'ın kupayı nasıl kaldırdığına Televizyondan şahit olduk. 2006'da İtalya kupayı kaldırdı ama Türk Milli Takımı yine yoktu şampiyonada.

Aradan geçen 6 yılın ve kaçırılan 2 şampiyonanın ardından yeniden boy gösterdik Euro 2008'de. Son dakikada gelen goller, oynanan kötü futbola rağmen kazanılan maçlar ile yarı finale kadar geldik. Şaşkınlık vericiydi aslında bulunduğumuz konum. O noktaya kadar nasıl geldiğimizi, şansın nasıl yanımızda olduğunu çoğumuz hatırlıyordur. Yarı Final maçında şampiyonanın belkide en iyi futbolunu oynamamıza rağmen Almanya'ya elendik.

Euro 2008 sonrası tavan yapan süksemizi 2010 dünya kupasına katılamayarak sıfırladık. Şimdi önümüzde 2012 var ama oraya gidip gidemeyeceğiz ise bu gece belli olacak. Blogtan çoğu zaman Milli maçları enine boyuna değerlendirdik. Kadro analizini, oynanan futbolun analizini derinlemesine yaptık ama son zamanlarda gerek kadro seçimleri, gerekse Milli Takımın artık bazı takımların tekelindeymiş gibi ilerlemesinden dolayı eskisi gibi bir heyecan olmadığını düşünüyorum. Euro 2012'ye gitsek ne olur, bu futbolla gideceksek gitmeyelim söylemlerinin aksine Almanya bize kıyak yaparsa Euro 2008 veya 2002'deki gibi başarılı bir şampiyona geçireceğimizi düşünüyorum. Fransa 98'den bu yana sadece 3 şampiyonaya katılmamıza rağmen katıldığımız şampiyonalarda ortaya koyduğumuz performans ap açık ortada. Dediğim gibi denklemler yerini bulursa ve bu gecenin ardından grubu 2. bitirip Euro 2012'ye katılma şansımızı sürdürebilirsek turnuva hakkında uzun uzadıya konuşuruz.

Bu akşam bizim oynayacağımız futboldan ve alacağımız sonuçtan ziyade Almanya'nın Belçika karşısında ne yapacağı önemli. Almanya bizim işimize gelen bir sonuç alabilir yada Belçika kazanabilir. Belçika kazanırsa da söylenecek birşey yok. Çünkü şuan ipler bizim elimizde değil. Çıkıp maçı kazanacağız ve kaderimizde ne varsa ona razı olacağız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...