10 Mart 2012

Haftanın Maçı #30 | Orduspor vs Beşiktaş


İzindeyim,
internet buldum (:
Birşeyler karalayım dedim Beşiktaş maçına kısmet oldu.
Maça gitsem mi acaba?
Gittiğim maçlarda bir uğursuzluk bu sene,
galibiyet göremedi bu gözler.
Ama yaşadığım 2 şampiyonluk var aynı gözlerle, Samsun'da, Ankara'da..
Tesellisi işte bu da işin.
Deniz gördüm yaklaşık 1 sene sonra, Karadeniz'i gördüm.
Özlemişim, kokusunu içime çektim durdum.
Denizin sonsuzluğunu anlatmaya cümleler ya da kavramlar yetmez,
deniz, sadece deniz değildir.
Karadeniz...
Cennet'te, anlatılanlara yazılanlara göre böyle bir yer olsa gerek?
Uzak kalınca daha çok severmiş insan,
daha çok aşık olur,
daha çok hasret çeker...
***
Bir iyi bir kötü, bir ümitli bir ümitsiz, bir güzel bir çirkin yolun sonuna geliyoruz. İlk günkü heyecanımızdan 1 gram dahi eksilmeden, haftayı 30'a vuruyoruz. Ne bekliyoruz, şimdi nerdeyiz mesela. Fikrimce sene başında beklenilenin üzerinde bir durumdayız. Ligin en başında ki Fenerbahçe maçıyla vermiştik bu sinyalleri, "kolay lokma olmayacaktık." "Geldiğimiz gibi gitmedik" mesela, "gitmeyeceğiz"de zaten. Bakın bugün insanlar bu maç öncesi ne kadar güveniyor takıma? 1 puanı geçtim alınamayacak 3 puan bile bizleri hayal kırıklığıyla yollayabilir stadyumdan. Maç ile ilgili en büyük temennim yada temennimiz, "gönlümüzden geçenlerin, gerçeğe yansıması" olacaktır.

İç sahada güzel bir grafik yakaladık Cuper ile. Ordu'da kolay puan kayıpları yaşamamaya başladık. Eski günlerde ki gibi, alt liglerde ki gibi. Bu yazıyı okuyan misafirlerimizin ismimizi unuttuğu günlerde ki gibi. Taraftarın "biz buradayız arkadaş." dediği günden beri...

Beşiktaş son 2 lig ve hafta içinde oynadığı Avrupa maçında vasat bir görüntü bile ortaya koyamadı. O tarafta bir düşüş olduğu dışardan bakınca belli. Bu tür düşüşler, bu ve benzeri İstanbul takımları için sancılı geçer. O yüzden bizimle oynayacakları maça da en az Atletico Madrid maçı kadar önem vereceklerdir ama nasıl bir futbol ortaya koyacakları merak konusu. Kötü gidişe devam ederlerse ne ala. Ki bu kötü gidiş son 3 maçtır olan birşeyde değil. Son 7 lig maçında 5 mağlubiyetleri mevcut hali hazırda. Maç içerisinde belli bir standartı bulmalı Cuper. O standartın altına düşmediğimiz taktirde en azından 1 puanın cepte olduğunu düşünüyorum. Gerçi belli bir standartı tutturup bir şahsi hatayla bütün olayı altüst de edebiliriz kendi adımıza ama bunun olmasını hiç istemeyiz.

Belli bir standart...
Zaman zaman taraftarında itici gücüyle bu standartın üzerine çıkacağımız anlar olacaktır. Bu anlar koca 90 dakikada 1 yada 2 ile sınırlı kalırsa galibiyet hayallerimiz suya iner. Bu arada Stancu ileride tek başına olmuyor. Ki Stancu'nun hafta içi açıklamaları hiç ama hiç doğru değildi. Böylesine bir maç öncesi Galatasaray'a göz kırpması yakışıkalmadı. Aklı bizde olmayanın takımda da yeri olmamalı. Cuper, ileride sıkıntı yaşadığımız şu haftakarda Bruno'ya daha çok şans verebilir. Ha ısındı ha ısınacak, ha oynadı ha oynayacak derken bir dönemi heba oldu. Kendisinde ki potansiyeli tüm Ordu şehri biliyor. Daha çok süre aldığında bu şehir ona çok güveniyor. Umarım Bruno'nun sonu, 2. Şadi dönemindeki Şadi performansı gibi olmaz.

İstanbul takımlarıyla bu sezon ilk akşam üzeri maçı. Pazar günü 16:00. Günü ve saati çok güzel. Her anlamda çok eğlenceli, çok zevkli bir maç olacak buna inanıyorum. Tarafsız gözle maçı izleyenler zevk alacaktır sahada ki mücadeleden. Antalya bölgesinden Mustafa Kamil Abitoğlu atandı maça. Mustafa Kamil Abitoğlu ile bu sezon her iki takımında yüzü gülmedi. Trabzon deplasmanında 4 gol yediğimiz maçın hakemiydi Abitoğlu, Kayseri'de 1:0 kaybeden Beşiktaş'ın da kaybettiği maçta olduğu gibi.

Bir haber düştü sosyal medyada Beşiktaş ile ilgili, Ricardo Queresma ile ilgili. Kadro dışında kaldığı yönünde. Oynadığı zaman takımına neler kattığı ortada ama ne zaman oynadı ki Queresma? Sorun oradaydı zaten, o oynadığı maçların bir elin parmaklarını geçmediği kadar olması. Neyse, bu konu bizi hiç ilgilendirmiyor zaten. Biz aşkımıza bakalım. Hasan Kabze bu maçta da yok. Numan'ın sakatlığı ise devam etmekte. Bu ikisi dışında eksik yok gibi takımda. Beşiktaş tarafında ise Hilbert'in Mersin İdman Yurdu maçında yaşadığı sakatlık devam ediyor.

Sadece istatistiklerden yola çıkarsak en çok dikkat etmemiz gereken anlar maçın son 15 dakikası gibi görünüyor. Rakip bu sezon sadece son 15 dakikada ligde 14 gol kaydetmiş. Bizim için olumlu tarafından bakarsak deplasmanda oynadıkları 14 maçın 9'unda puan kaybetmişler. Bunların 4'ü beraberlik 5'i ise mağlubiyet şeklinde. En çok süre alan oyuncular sıralamasında ise Egemen Korkmaz başı çekiyor 3309 dakika ile. Sonrası Fabian Ernst, Tomas Sivok... Hugo Almeida 9 golle rakibin en golcü ismi. Rakipteki en hırçın isim ise gördüğü 6 sarı ve 2 kırmızıyla Queresma...

Son bilgiler,
22. maçımıza çıkıyoruz Beşiktaş ile. Oynadığımız maçlarda 6 galibiyetimiz 3 beraberliğimiz ve 12 mağlubiyetimiz bulunuyor;




1977
Ordu SK Beşiktaş JK 2-1

Beşiktaş JK Ordu SK 2-0

Ordu SK Beşiktaş JK 2-1
1977 TK Beşiktaş JK Ordu SK 0-0

Ordu SK Beşiktaş JK 2-3
1978 Beşiktaş JK Ordu SK 2-2

Ordu SK Beşiktaş JK 0-1
1979 Beşiktaş JK Ordu SK 0-1

Ordu SK Beşiktaş JK 0-1
1980 Beşiktaş JK Ordu SK 0-0

Ordu SK Beşiktaş JK 1-2
1981 Beşiktaş JK Ordu SK 4-1

Ordu SK Beşiktaş JK 1-0
1984 Beşiktaş JK Ordu SK 1-0

Ordu SK Beşiktaş JK 2-0
1985 Beşiktaş JK Ordu SK 3-1

Ordu SK Beşiktaş JK 1-0
1986 Beşiktaş JK Ordu SK 5-1

Ordu SK Beşiktaş JK 0-2
2012 Beşiktaş JK Ordu SK 2-1



2 yorum:

  1. Aklı bizde olmayanın takımda da yeri olmamalı. guzel ozetlemissin mac secici stancunun durumunu kardesim.fakat heyhat bu adam bu maci bekliyordu zaten kabzenin yoklugunda varligi yoklugu bile degil iken bu mac kendini gosterecektir.herkesde cok guzel bir olumlu hava mevcut mac oncesi umarim bu olumlu hava macada yansir ve bjk'i puansiz gondeririz Istanbula.

    YanıtlaSil
  2. hacı maçı sen izlemesen ölür müsün

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...