17 Mart 2012

Sivasspor vs Orduspor | Play-Off Aşkına


Hızlandırılmış programla 6 ayda süper ligi söktük ve nasıl olduğunu anlamadan son dönemece girdik. Şu bir gerçek ki, tüm Türkiye kolay lokma olmadığımızı, bu ligde fark yaratmaya geldiğimizi ve gitmeye de niyetimizin olmadığını anladı. Bu sezon ligden istediğimizi aldığımızı söyleyebiliriz ama genel olarak fikstüre baktığımızda, dört maç sonunda kendimizi Avrupa play-off’unda bulmamamız için hiçbir sebep yok.

Bu maç bizim açımızdan sezonun kırılma maçı ve belki de en zor olanı. Rakip, bu sezon ulaştığımız toplam gol sayısına neredeyse kendi sahasında ulaşmış bir rakip. Evlerinde sadece 2 kez yenildiler ve şimdiden attıkları 51 golle sezona damgalarını vurmuş durumdalar. Eneramo, Pedriel, Erman ve Grosicki dörtlüsü skor yükünü çekse de, takımın geri kalanı da sıkıntılı anlarda sorumluluk alabiliyor. Bugün karşımızda gerçek bir takım oyunu oynayan ve iç sahada bu oyuna coşkusunu da katan Sivasspor takımı olacak. Ki bu coşku, Antep ve Mersin deplasmanlarında mağlubiyetimizi hazırlayan unsur olmuştu.


Sivas takımının bütün bu olumlu özellikleri bir yanda dursun, durumu lehimize çevirebileceğimiz noktalar da mevcut. Rakibin sahasında aldığı 2 mağlubiyetin de 4-0’lık skorlarla gerçekleşmiş olması, karşımızda geri düştüğünde oyun disiplininden çabuk kopabilen bir rakip olduğunu gösteriyor,  yedikleri 50 gol de defansif zaaflarını.

Maçın Sivas’ın bu sezonki en kötü serisine denk gelmiş olması da bir diğer önemli nokta. Bu sezon hiç üç maç üst üste kaybetmediler.Bu maçı çıkış maçı olarak görmeleri coşkularına artı değer katabilir. Takımın bu coşkuya aynı şekilde karşılık verebilmesi önemli. Ki bu, dakikalar ilerledikçe Sivas’ı strese sokacaktır. Culio ve Hasan’ın birlikte yokluğunda, Cuper’in kadro tercihi de merak konusu. Bruno ve Stancu’yu yan yana 90 dakika görmek belki bu maç nasip olur. Hızlı iki kanat kullanıp, Hakan’ı forvet arkası da kullanabilir. Sonuç olarak diziliş ne olursa olsun, ilk yarıyı mağlup kapatmazsak, yenilmeden döneriz. Ama biz galibiyet istiyoruz Mor-Beyazım. Senelerdir son haftalara iddiasız girmedik biz. Kah kümede kalma savaşı verdik, kah özlemi bitirme savaşı.. Savaşmak bizim işimiz.. Kal Play-Off’a,  gerisini bize bırak.

Son olarak  Sivas’ta coşkulu bir taraftar kitlesi karşılamış takımımızı. Takımın yanı sıra taraftarımız da bu ligde şimdiden ses getirdi, taşları yerinden oynattı. Gerçek şu ki, kısa zamanda savunduğumuz Anadolu davasının önemli parçalarından biri haline geldik.

Pankartta yazan ve karşılama videosunun adı olan iki cümle bile yüreklerinizin büyüklüğünü göstermeye yeter. Sabah arma peşinde Sivas'a doğru yola çıkacak yüreği büyüklerin de yolu açık olsun.


“En güzeli Ordu.. O da bizi hasretten yordu..”
“Tam donarken sevdamız geldi..Isındık..”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...