10 Mart 2012

Vefa... | Numan'ın Sözleşmesi Uzatıldı.

2 sezon önce Ofspor'dan Orduspor'a geldiğinde burun kıvıranlar çok oldu. Küme düşmeme mücadelesi verdiğimiz o sıralarda taraftar daha nitelikli transferler beklerken 2. ligden gelen Numan'ın Orduspor'daki serüveni sessiz sedasız başladı. O sezon küme düşecek denilen Orduspor Ahmet Akçan'a rağmen ligde kalmayı başardı. Numan'da devre arasında geldiği Orduspor'da kötü gidişatın düzelmesini sağlayan futbolculardan biriydi.

Geçtiğimiz sezona Süper Lig parolasıyla başlarken Numan kadroda alternatif olarak düşünülen futbolculardan biriydi. Fakat, Jerry sakatlandıktan sonra formayı kaptı ve lig sonuna kadar takımın en önemli savunma oyuncularından biri olmayı başardı. Jerry döndükten sonrada durum değişmedi. Numan hem oynadığı futbolla, hem kişiliğiyle çoktan kendini ispatlamış, taraftarın sevgisini kazanmıştı. Jerry'in sezon devam ederken Manisaspor'a söz verip, şampiyonluk turundan bir gün sonra Manisaspor'a imza atmasının altında yatan nedende aslında Numan'a kaptırdığı formayı geri alamamış olmasıydı.

Bank Asya'da Orduspor'un Süper Lige uzandığı sezonda Jerry'den kaptığı formayı giydikten sonra gösterdiği performans onun Süper Lig kadrosunda yer almasını sağladı. Takımdaki çoğu futbolcu ile yollar ayrıldı ama Numan kalan futbolculardan biri oldu. Ligin başlaması ile birlikte çoğu kesim Orduspor'un defans hattını yetersiz bulurken biz hep onun ismini dillendirdik ve Numan'ın Süper Ligde sırıtmadan forma giyebileceğini iddia ettik. Nitekim bizi yanıltmadı Numan. Süper Lige çok iyi başlayan Orduspor'un ilk 6 haftalık süreçte en göze batan futbolcularından biri oldu. Forma giydiği maçlarda ortaya koyduğu performans ile yıllardır Süper Ligde oynuyormuş izlenimi yarattı herkesde. Çoğu futbolcunun bu şekilde dönüm noktası vardır. Numan Süper Ligin ilk 6 haftalık periyodunda kariyerinin zirvesini yaşadı ama bazen şans insana sırtını dönüyor. Onun adına herşey dört dörtlük giderken Karabükspor maçında ön çapraz bağlarının kopması ile sezonu kapattı. Sakatlığından dolayı bizim yaşadığımız üzüntüyü düşününce onun içine girdiği psikolojiyi tahmin bile etmek istemiyorum.

O haftadan sonra bir iki hafta Numan aklımızdaydı ama sonrasında unuttuk onu. Sezon sonuna kadar faydalanamayacaktık sonuçta. Tedavi süreci nasıl gidiyor, neler yapıyor çok fazla merak etmedik. Kendi derdimize düştük deyim yerindeyse. 1 ay önce falan durumunu Sportif Direktörümüz Arhan Akün'e sorduğumda bu sezon faydalanamayacağımızı, güçlendirme çalışmalarına devam ettiğini söyledi bana. Bu şekilde bir süreç içindeyken bu akşam aldığım haber beni gerçekten çok mutlu etti. Numan'ın sözleşmesinin uzatılması Orduspor'un ne kadar büyük bir camia olduğunun kocaman bir göstergesidir. Numan'ın zaten 1 yıllık daha sözleşmesi vardı. Uzun bir sakatlıktan sonra gelecek sezon Numan'ın durumunu görüp ona göre sözleşme uzatma teklifi sunmayı düşünebilirdi kulüp. Ama onun zor zamanında yapılan bu jest bence çok büyük bir olgudur kulübümüz için. Gerçekten helal olsun. Ordulu olmayan ama 52 numarayı hakkını vererek giyen bir futbolcuya yapılacak en güzel jest yapıldı.

Numan bu sezon forma giyemeyecek belki ama sakatlığının geçmesi ile beraber 52 numaralı formasıyla yine bizim yüzümüzü kara çıkarmayacaktır. Bu akşamki haberinde moraliyle en kısa sürede aramıza döner umarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...