24 Mart 2012

Orduspor vs Gençlerbirliği | Tamam mı, Devam mı..?

Normal sezonun bitmesine 3 hafta kala Ordu'da yarın Gençlerbirliği ile karşı karşıya geleceğiz. Çoğu kişiye göre lig bizim için geçen hafta bitmiş olsa da umut olduğu sürece yolumuza devam etmeliyiz. Gençlerbirliği Playoff yolunda rakiplerimizden biri. Son haftalardaki kötü gidişatlarına rağmen ilk 8 Playoff'u için hala iddialı bir konumda olmaları onlar adına çok büyük bir şans. Çünkü 7 haftada aldıkları 4 mağlubiyet 3 beraberlik ile belkide sezon içindeki en uzun süreli düşüşlerini yaşadılar. O yüzden onlar hem kötü serilerine son vermek hem de Playoff yolunda rakiplerinden biri olarak gördükleri Orduspor'u saf dışı bırakmak için Ordu'ya gelecekler. Bizim adımıza 3 puan dışındaki alternatiflerin bir önemi yok. Onlar ise Ordu'dan çıkaracakları 1 puan bile yeterli olacaktır. O yüzden bu çerçevede mücadele edeceklerini düşünüyorum.

İlk yarıda Ankara'da oynanan maçı 3-1 kaybetmiştik. Aslında o maç bizim için bir milattı. Maç öncesi Gençlerbirliği ile aynı puandaydık ama şuan Gençlerbirliği'nin içinde bulunduğu tablonun aynısı ile Ankara'ya gidiyorduk. Son 7 maçta kazanamayan ve son son 4 maçını üst üste kaybeden bir Orduspor vardı. Metin Diyadin'in kader maçıydı Gençlerbirliği karşılaşması. Fakat Metin Diyadin kaderine razı gelmiş, haftalardır yaptığı yanlışlardan dönmemiş ve sahadan mağlup ayrılmıştık. Onun da Orduspor başındaki son maçı oluyordu Gençlerbirliği maçı. Orduspor kariyerini kendi inatları ve egosu uğruna bitirirken gider ayak Orduspor'u da ateşin içine sürüklüyordu. İlk yarıdaki maç öncesi ve sonrasındaki psikolojimizi biraz olsun anımsadık. Çok kısa bir süre içine sıkışan bu sezonda duygunun her türlüsünü yaşadık. Uzatmazsak, Gençlerbirliği şuanki durumu bizim ilk yarıda onlar ile oynamadan önce içinde olduğumuz duruma benziyor. Tabi bu benzerlik istatistiksel olarak. Kötü gidişatlarına rağmen küme düşmesi beklenilen takımların başında gelen Gençlerbirliği'nin oynadığı futbolu ve ligdeki konumunu es geçemeyiz. Bu başarının arkasındaki en büyük isim ise bence Fuat Çapa. Gerçekten çok iyi bir takım yarattı.

Maça bizim açımızdan bakacak olursak Culio'nun cezası sona erdi. Hasan Kabze'de sanırım büyük ihtimal maç kadrosuna dahil edilir. Oynarsa katkısı büyük olur ama oynamayacaksa da Cuper'in artık Hakan Özmert ısrarından vazgeçmesi gerekiyor. Hasan'ın sakatlığı bize gerçekten pahalıya mal oldu. Hakan Özmert Hasan Kabze'nin sakatlığından dolayı yakaladığı fırsatı değerlendirmek yerine kafamızdaki Hakan Özmert imajını yerlebir etti. Ben Cuper'in Hasan Kabze ve Stancu ikilisinden aldığı verimden sonra Hasan sakatlanmış olmasına rağmen aynı sistemi en azından Bruno ve Stancu ile bir kere denemesini beklerdim. 4-4-2'nin nimetlerinden dolayı kazandığımız maçlar ortada ama Hasan Kabze sakatlandı ve biz o nimetleri elimizin tersiyle bir kenara ittik. Hasan fiziksel olarak tam anlamıyla hazırsa yarın formayı giysin. Ama hazır değilse de yarın ileri uçta sahaya Bruno - Stancu ikilisi ile çıkmamamız için hiçbir neden yok. Hele hele dediğim gibi Hakan Özmert'in son haftalardaki performansından sonra o topa girmemiz bile bile lades olur. Ön taraf haricinde rotasyonda sıkıntımız yok. Çünkü tandemde Yalçın'ın partneri kim olursa olsun içimiz rahat bir şekilde maçı izliyoruz. Aynı şekilde Garcia ve Abdurrahman'da değişmeli olarak sağbekte çok iyi bir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Selçuk solda alternatifsiz kaldı ama o da son haftalarda biraz toparladı gibi. Ekstrem hareketlere girmeyip sade bir şekilde görevini yaptığı sürece sıkıntı yok. Tek sorunumuz ön taraf. O sorununda formülü belli. Yapılması gerekeni yapıp zor olan maçı kolaya çevirmek Cuper'in elinde. Genel olarak da takım Ordu'daki ortalama performansının altına düşmez ise maçı kazanmamız için hiçbir neden yok.

Son 3 hafta ve alınacak 9 puan var. Bu 9 puanın ilk halkası yarın 19 Eylül'de. Cuper'in dediği gibi maç maç değerlendirecek olursak tabloyu, yarın Gençlerbirliği mağlup edelim ve kalan iki haftadaki ihtimalleri konuşalım. Zor ama imkansız değil. Haydi sevdamız, Ordu'da yüzümüzü güldürmeye devam et...

5 yorum:

  1. Hasan tam olarak iyileştiyse Hasan Kabze&Bruno ikilisiyle başlamak bizim için en hayırlısı olur. Stancu Sivas maçında da yokları oynadı. Zaten içerde oynuyoruz. Hem Bruno'ya kendini göstermesi için bir 90 dakika vermiş oluruz hemde bu ikiliyi yan yana izleme şansı buluruz.

    Stancu'nun gelecek sezon ne olacağı belli değil ama Hasan ve Bruno gelecek sene takımda olacaklar. Mantıklı olanı yapmamız gerekiyor artık.

    YanıtlaSil
  2. Fornezzi

    Garcia-Yalçın-Sedat-Selçuk

    Javito-Ali-Gosso-Culio

    Stancu-Hasan Kabze

    11'i ile çıkalım. Hasan hazır değilse Garcia'yı kessin Bruno'yu sahaya sürsün Cuper reis. Hakan Özmert'ten tiskinecek hale geldik. Sezon sonuna kadar görüşmeyelim mümkünse. En azından sinirimiz geçer.

    YanıtlaSil
  3. Play Off şansı bence kalmadı artık ama kazanalım maçı yinede. Rakiplerimizin Ankaragücü'ye maçı var yanılmıyorsam. Kazanabileceğimiz Bjk ve Sivas maçlarında kendi hatalarımız yüzünden 4 puan bıraktık. Artık son 3 hafta. Tamam Stancu gol atıyor ama adam kiralık. Lig bitiyor. Bruno bir maçta ilk 11 çıkmayı hak ediyor. Ordu'da taraftarın önünde kendini gösterme şansı verilsin adama.

    YanıtlaSil
  4. Zor da olsa kazanırız. Kimin oynayıp oynamadığı önemli değil. Maçı kazanalım İstanbul'a akalım.

    YanıtlaSil
  5. Stancu sakatlanmış diyolaaa

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...