2 Mart 2012

29. Hafta | Mersin İdman Yurdu vs Orduspor


Geriye 6 hafta kaldı. Önümüzde bir hedef ve zorlu bir fikstür var. Herşeyden önce Orduspor takımı Play Off hedefine ulaşamasa dahi bu sene başarılı olmuştur bu bir gerçek. 26 yıl sonra çıktığımız ne idüğü belirsiz olan bir ligde yeni bir kadro, yeni bir teknik ekiple heyecanımızı yitirmeden bu noktaya kadar geldik. Lig içinde yaşadığımız travmalara, üstümüze oynanan oyunlara rağmen dimdik ayaktayız. Geçtiğimiz hafta taraftarın takımı karşılaması esnasında oluşan hava, tribünlerin neredeyse her maç tam doluluk oranına ulaşması, maç günleri şehrin ayrı bir havaya bürünmesi hepsi ayrı bir güzellik. Taraftarımızla, takımımızla, şehrimizle biz bu lige gerçekten çok yakıştık.

Kayserispor maçını kazanarak iyiden iyiye rahatladık ama artık içimizde farklı bir heyecan var. Her ne kadar zor olsa dahi Play Off içerisinde yer almak imkansız değil. Geriye kalan haftalarda Ordu'daki maçlarımızı kazanıp deplasmandan alacağımız puanlarla İlk 8 içerisinde yer alabiliriz. Bu hedefin ilk halkası yarın deplasmanda oynayacağımız Mersin İdman Yurdu karşılaşması. Kazandığımız takdirde şehrinde içine gireceği hava ile içerde Beşiktaşı yenip hedefimizi daha gerçekçi temeller üzerine oturtabiliriz. Hector Cuper'in dediği gibi şimdilik yapmamız gereken tek şey önümüzdeki, yarınki Mersin İdman Yurdu maçına odaklanmak.

Kayserispor maçında zorunlu olarak sistem değişikliğine gidip 4-2-3-1'e dönüş yaptık. Kayserispor'a göre çok daha olumlu bir futbol ortaya koyduk ama Ordu'da oynadığımız yakın zamandaki maçlara nazaran bizim adımıza pozisyon bakımından çok daha kısır bir maç oldu Kayserispor maçı. Duran toplarla etkili olmaya çalıştık ve nitekim yine bir duran toptan golü atıp maçı kazanmasını bildik. Hakan Özmert'in performansı bu sistemde bizim için çok önemli. Hakan Kayserispor maçında uzun bir süreden sonra ilk 11'de sahaya çıktı ve beklentilerimizin altında bir performans ortaya koydu. İçerde 4-4-2'den vazgeçen Cuper'in deplasmanda yine aynı sistemde oynayacağını varsayarsak yarın Hakan Özmert'in performansı yine bizim adımıza çok önemli olacak. Gerçi Cuper bir sürpriz yapıp 4-4-2'ye dönüp Bruno-Stancu yada Fatih Tekke-Stancu ikilisiyle maça başlayabilir. Sistem tabikide önemli ama takım akıl tutulması yaşamadan bildiğimiz çizgisinde mücadele ederse yarın 3 puanla döneceğimizi düşünüyorum ben.

Maça rakibimiz açısından bakacak olursak ciddi anlamda sıkıntılı bir süreçten geçiyorlar. Futbolcuların uzun zamandır paralarını ve maç primlerini alamadıkları söyleniyor. Kulüp tarafından maçtan önce ödeme yapılma sözü verilmiş olmasına rağmen bu hafta Mersin İdman Yurdu birkaç antrenmana çıkmayıp durumu protesto etti. 2. yarının başında yaşadıkları ciddi bir düşüş vardı ama aldıkları birkaç galibiyet ile tehlikeli bölgeden bir nebze olsun uzaklaştılar. Deplasmanda çok iyi sonuçlar aldılar ama Mersin'deki performansları çok fazla iç açıcı değil. Hem içinde bulundukları kaos ortamını hem de içerde maç kazanamama sıkıntısını düşününce bir de en önemli futbolcularından biri olan Joseph Boum'un eksikliğini ekleyince bu handikaplarını değerlendirip deplasmandan 3 puan ile dönmememiz için hiçbir neden yok. Mersin İdman Yurdu ile aramızda değişik bir uyumda söz konusu. Son yıllarda onlar bizi Ordu'da biz onları Mersin'de mağlup ediyoruz. Ligin ilk yarısındaki talihsiz maçta Ordu'da mağlup olmuştuk ama ciddi hakem hataları dün gibi aklımızda. Yediğimiz gol öncesi verilmeyen bariz faul, uzatmalarda hakemin gözünün önündeki tekmeyi es geçip penaltıyı vermeyip Sedat'a gıcıklığına diye cevap vermesi unutulacak gibi değil. O yüzden Koray Gencerler'e buradan tekrardan selam ederiz o maçımızı katlettiği için.

Sakatlıkları dolayısıyla Onur Tuncer, Numan Çürüksu, Abdülkadir Kayalı ve Hasan Kabze forma giyemeyecek. Ali'nin elinden bir sakatlığı mevcut ama oynamasına engel değil. Mersin İdman Yurdu'nda ise sakatlıkları bulunan Zurita, Tonia Tisdell, Erhan Güven ve Erdal Kılıçarslan'ın iyileştiği ve yarın forma giyebileceği söyleniyor. Bu bilgiye tek eksikleri savunmanın en önemli ismi Joseph Boum. EDİT: Fatih Tekke'nin sakatlığı nüksettiği için, Dalmat'da son antrenmanda sakatlığı için kafilede yer almıyor.

Mersin İdman Yuırdu ile yarın 18. maçımıza çıkacağız. Toplamda oynanan 17 maçta 8 galibiyetimiz 4 beraberliğimiz ile 5 mağlubiyetimiz mevcut. Ortaya çıkan en farklı skorlar ise 2 maçta aldığımız 4:1 galibiyetler idi. Şimdiye kadar aramızda oynanan karşılaşmalar...

1974-1975 (2. Lig Kırmızı Grup): Ordu 2:1 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 2:1 Ordu
1976-1977 (1. Lig): Ordu 1:1 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 1:1 Ordu
1977-1978 (1. Lig): Ordu 2:1 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 2:1 Ordu
1980-1981 (1. Lig): Ordu 1:0 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 1:0 Ordu
1986-1987 (2. Lig Grup B): Ordu 2:0 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 0:0 Ordu
2005-2006 (İddaa Lig A): Ordu 4:1 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 0:1 Ordu
2009-2010 (Bank Asya 1. Lig): Ordu 0:2 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 0:1 Ordu
2010-2011 (Bank Asya 1. Lig): Ordu 0:1 Mersin İdman Yurdu , Mersin İdman Yurdu 1:4 Ordu
2011-2012 (Spor Toto Süper Lig): Ordu 0:1 Mersin İdman Yurdu

Zorlu bir deplasman. Rakibin içinde bulunduğu durumlardan istifade edip olumlu bir futbolla Ordu'ya 3 puanı alıp hafta sonunu bayrama çeviririz umarım.

Adettendir.

TRES PUNTOS!

1 yorum:

  1. bir miy taraftarı olarak blogunu uzun zamandır takip ediyorum. her yazını okumaya çalışıyotum. ilk maç oynanmadan önce yazdığın yazıda mersin bizi orduda mağlup ediyor diye yine yazmıştın,dediğin de çıkmıştı :) bence mersindeki maç bu kez berabere biticek. 1-1 yada 0-0 gibi bir skor bekliyorum. bahis kuponuma da ekledim. bakalım neler olacak

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...