14 Eylül 2012

#4. Hafta | Orduspor vs Kayserispor


7 Mayıs'da Samsunspor ile oynadığımız Spor Toto Kupası karşılaşmasının üzerinden 4 ay geçti ve o tarihden bu yana Ordu takımına hasret. Ligde 3 hafta geride kaldı ama sahamızın bakımda olması, milli takım arası derken bu akşam Orduspor yeni kadrosuyla bu sezon ilk defa taraftarının karşısına çıkacak. Taraftar takıma katılan yeni isimlerle oluşan yeni Orduspor'u canlı izlemeyi sabırsızlıkla beklerken, yeni transferlerimiz de akşam ki maçı heyecanla beklediklerini sosyal medyadan sık sık dile getirdiler.

Lig başladığında bize göre kadro derinliği bakımından eksiklerimiz vardı. Sadece alternatif bir sağ açık transferi yapılacağı dile getirilmiş olsa da son dakika yapılan üç transfer de ilk 11'de oynaması beklenilen isimler. Atila, Yiğit ve İbrahim Kaş bu akşam şans bulur mu bilinmez ama uzun lig maratonunda oldukça fazla süre alacaklarını düşünüyorum. İlk 3 haftaya baktığımız zaman Hector Cuper'in kafasındaki Orduspor'u artık hepimiz az çok biliyoruz. Savunma anlayışından ödün vermeden, kanatlardan yapılacak ataklarla ve rakip defansın arkasına atılan uzun toplar ile hücumda etkili olmaya çalıştık. Top kontrolü oynadığımız üç karşılaşmada da rakibimizdeydi. Bu durum taraftar adına can sıkıcı ama yavaş yavaş buna alışmamız gerekiyor. Hem Cuper'in oyun anlayışı hem de topun bizde kalmasını sağlayacak özellikte bir futbolcu kadromuzda bulunmamasından dolayı tek paslarla kaleye oldukça hızlı giden bir görüntüde olacağız. Rakibin topla oynamasına da tehlike boyutları artmadığı sürece izin verecek bir ekip olacağız.

Kayserispor Şota ile geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da istediği başlangıcı yapamadı. Kadrolarından önemli futbolcular ayrılmış olmasına rağmen gelen futbolcular ile kadro kalitesi olarak ligin kalbur üstü takımlarından biri olduğunu söyleyemeyiz. Şota ile ilgili soru işaretleri Kayseri tarafında var ve bu maç o soru işaretlerinin kaybolması yada had safhaya çıkması adına onlar için çok önemli. Şota ve ekibi bu maçtan üç puan ile ayrılarak ligin henüz başında oluşan bu algıyı bertaraf etmek ve biraz olsun stresten uzaklaşmak isteyeceklerdir. O yüzden çok zorlu bir karşılaşmanın bizi beklediğini söyleyebiliriz.

Taktiksel anlamda ilk üç haftadan farklı bir yapıda sahada olacağımızı düşünmüyorum. Yine 4-4-2 formatında sahada olacağız fakat sakatlık ve yeni transflerden dolayı bazı mevkilerde farklı isimlerin görev alacağını düşünüyorum. Cuper son antrenmanlarda defansın göbeğini Agus- İbrahim Kaş ikilisinden oluştururken solbekte Atila'yı, sağbekte ise Garcia'yı denedi. Garcia'nın kendi mevkisine dönmesi ve solbekte orjinal bir solbek olan Atila'nın forma giymesi adına gayet olumlu bir hamle gibi görünüyor. Tandemde Agus'a İbrahim Kaş'ın eşlik edecek olmasından dolayı da ilk 3 hafta stoperde forma giyen Ali Çamdalı büyük ihtimalle kendi mevkisine dönüş yapacak. Cuper orta alanın sol kanadında Hasan Kabze'yi, sağ kanadından Umbides'i orta ikilide Ali ve Nizamettin'i, ileri uçta ise Stancu ve Barral ikilisini son antrenmanlarda as takımda görevlendirdi. Gayet iyi bir 11 gibi görünüyor ama bu formatta sahaya çıkarsak Monje'nin eksikliğinden dolayı sol kanatta Hasan Kabze'nin ortaya koyacağı performans ilk maçını oynayacak olan Atila için de oldukça fazla önem arz edecek. Cuper'in ne yönde tercih yapacağını bekleyip göreceğiz..

Maçın başlamasına 2 saatten az bir zaman kala ufacık bir değerlendirme yaptık. 3 puan bizleri çok mutlu eder ama umarım Ordu'da taraftarımız önünde güzel bir futbolla 3 puanı alırız ve taraftarımız ve takımımızın kucaklaşması çok daha güzel olur.

Son sözümüz belli, TRES PUNTOS!


2 yorum:

  1. Hocam Hasan Kabze değil Stancu solda , Hasan ilerde başlayacaktır tabii ki !

    YanıtlaSil
  2. gosso ne oldu? kadroya girecek mi ilerleyen zamanlarda?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...