6 Ekim 2012

Kazanılmış 1 Puan mı, Kaybedilmiş 2 Puan mı ?

 
7. hafta sonunda namağlup olarak yolumuza devam ediyoruz. Namağlup olmayı kendimize teselli sayıyoruz ama dün akşama döndüğümüzde çok rahat kazanabileceğimiz bir maçta iki puan kaybettiğimizi düşünüyorum. Kötü bir Karabükspor'a karşı bulunan pozisyonlara rağmen sahada ciddiyetsiz bir Orduspor vardı. 60. dakika Barral'ın girmesinden sonra biraz kıpırdanmamız bile neredeyse maçı almamızı sağlayacakken nedense bir puanla yetindik. Üstelik Cuper de bu durumdan memnun. Bize söyleyecek çok fazla şey düşmez bu durumda ama dün kazanılan bir puandan öte kaybedilen iki puandan bahsetmek gerekir..

Maçın hemen başında yediğimiz golün bir benzerini üç gün önce bir 3. Lig ekibi olan Kastamonuspor'dan yedik. Öncelikle şunu söylemek gerekir. Savunması ile övülen, beğenilen bir Orduspor'un böyle bir gol yemeye hakkı yok. Yediğimiz gol bir tarafa maç boyunca savunma anlamında oldukça açık verdik. Karabükspor'a pozisyon vermedik o nasıl oluyor diyenler olabilir ama Karabükspor yerine biraz daha derli toplu bir takım olsaydı çok rahat ikiyi atıp maçı bitirebilirlerdi. Kendi yarı alanımızla yay ile orta alan arasında çok iyi parselleyen bir takımız ama dün akşam Karabükspor her gelişinde o bölgeyi güle oynaya geçti. Özellikle Şamil maç boyunca olması gereken yerde değildi. Üstelik önlibero özellikli üç tane futbolcuyla sahada olmamıza rağmen o alanın egemenliğini Karabükspor'a teslim ettik. Rakibimizde Lua Lua, Shelton gibi sprinter özellikli futbolcular olduğu içinde İbrahim Kaş ve Agus belkide sezonun başından beri ilk defa bu kadar aciz duruma düştü. Bir pozisyonda İbrahim Kaş, bir pozisyonda Nizamettin rakibini yaka paça indirip kart görmek durumunda kaldı hatta. 1 hafta önce Galatasaray'a karşı yaptığımız alan savunmasının, önde baskının dün akşam üçte birini sahaya yansıtamadık bana göre. Bunun tek sebebi de ciddiyetsizlik (!)

Tabloya bakınca herşey güllük gülistanlık, namağlup bir takım.. Puan sıralamasında ikinci sıradayız, bir hafta önce evimizde ligin en iyi takımlarından birini mağlup etmişiz, moralimiz çok iyi ama takımın dün akşamki havası bence hiç olumlu değildi. Birşeyin farkında olmamız lazım, bizim için lig bundan sonra başlıyor. Geçtiğimiz sezon 7. hafta sonunda kaç puanımız vardı hatırlayan var mı ? 7. hafta sonunda 14 puanı olan bir Orduspor vardı geçtiğimiz sezon ama ondan sonraki süreçte sahaya yansıyan performans neticesinde devre arasında düştük diyen bir sürü kişi dolanıyordu ortalıklarda (!) Geçtiğimiz sezonki yaşadığımız travmayı yaşayacağımızı kesinlikle düşünmüyorum. Maç kaybedeceğimiz gün illaki gelecek ama öylesine bir seri de olmayacaktır. Sadece hedefimizden kopup ortalara gerileriz ki işte o zaman Karabükspor, İ.B.B maçları gibi kolay kazanabileceğimiz maçlarda kaybettiğimiz puanların ahlarını vahlarını konuşuruz. O yüzden böyle durumlarda kazanmaktan başka çareniz yok. Üstelik rakibinizin sahadaki halini gördükten sonra kaybedilen iki puan yerine kazandığımız bir puan demeye hiç hakkınız yok. Bundan sonraki süreçte Gaziantep, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Bursaspor deplasmanlarına gideceğiz. Rakiplerimizin dün akşam Karabük'ün oynadığı gibi oynayacağını mı düşünüyorsunuz?


Bence önemli olan takım iyi durumdayken bu eleştirileri yapabilmek. İki maç kaybedince zaten herkes konuşacak, bizim dillendirmemize gerek bile kalmayacak. Bir eleştirimde Hector Cuper'e ve teknik ekibe var. Sezon başından beri 4-4-2 formatında oynadık. Kötü oynadığımız maçlarda bile bu formatın bir niğmeti olarak maçtan galip ayrıldık. Hatta bir ara Hasan Kabze, Stancu, Barral üçlüsünü aynı anda kullandık ve hücum anlamında nasıl geri dönüş aldığımızı hepimiz gördük. Tüm bunlar ortada iken, 6 haftadır çalışan bir sistem, futbolcuların alışık olduğu bir düzen varken bu düzeni Karabükspor karşısında terketmeye ben anlam veremedim. Rakibe göre sistem değiştirirsin tamamdır ama Karabükspor karşısında yapılan şey rakibe göre sistem değiştirmek değil olayın kolayına kaçıp futbolcu eksikliğinden dolayı sistemi değiştirmekdir. Dün yapılması gereken yabancı kontenjanını diğer bölgelerde kullanmaktı. Sistemde yer alan futbolcuları değiştirip 6 haftadır işleyen makinayı sahaya sürmek varken biz kulağımızı tersten tutmaya kalkıştık. 60 dakika tek forvet oynayan Orduspor önde çoğalamadı, çift forvet oynamaya alışan Stancu çoğu pozisyonda kenarlara gelip top aldı ama onun ceza alanının dışına çıktığı anlarda içeride gol yapacak kimse yoktu (!) İlk 45 dakikada Karabükspor savunması her anlamda S.O.S verirken ikinci yarıya aynı formatta başlamamız, 60. daikaya kadar Barral'ı bekletmemiz gerçekten anlamsız bir uğraştı. Nitekim Barral girdikten sonra 10 dakika içinde bulduğumuz pozisyonlarla maçı kazanabilirdik. 10 dakika içinde bir asist yaptı ama şans yanında olsaydı kalecinin sektirdiği pozisyonda yaptığı vuruş ve Nizamettin'e indirdiği top da gol olabilirdi. 

Benim çok önemsediğim bir konu daha var. Barral bizim için çok önemli bir futbolcu ama onun hevesini kırmamamız lazım. Galatasaray maçı öncesi çok hevesli ve istekliydi. Yedek soyunmasına rağmen kibir yapmadı, maçtan sonra yüzünde gülücükler vardı kazandığımız için. Bu hafta ise hafta içi Kastamonuspor'a iki gol atmışken, üstelik Hasan Kabze'nin sakatlığı mevcutken sistem değiştirip Barral'ı oynatmamak bence heves kırmaktır. Açıkçası bu durum beni korkutuyor.

Konuşulacak çok şey var aslında. Biraz işin içine girince herşey görüldüğü kadar mükemmel olmadığını görüyoruz. Başlıkta yer alan soruya gelecek olursak Cuper'e göre 1 puan kazandık. Bana göre ise; kazanabileceğimiz bir maçta 2 puan bıraktık..

10 yorum:

  1. Yerinde bir yazı olmuş tebrikler...

    YanıtlaSil
  2. Tek forvet çıkarak anlamsız maceralar aradık. 60 dakika kendi kendimizi sabote ettik. Böyle giderse Barral küsecek o zaman farkına varacaız adamın değerinin.

    YanıtlaSil
  3. Bence defanstaki en büyük aksaklığımız J.J.Gosso'nun yokluğunu Nizamettin ve Ali'nin halen kapatamıyor olmalarıdır.Gosso takıma dönecek mi?Dönerse Hoca düşünür mü?bilemem.Ama Gosso ilk toplara yaptığı yerinde müdahalelerle defansın en önemli adamıydı geçen yıl.Hele bu sene oynasa yanında iyi top saklayan ve kullanan Monje Nizamettin,Umbides gibi adamlara daha rahat pas çıkarabilir ve geçen seneki iyi top kullanmama görüntüsünden uzaklaşırdı.

    YanıtlaSil
  4. Nizamettin'in 4-2-3-1 in ortasındaki performansı büyüleyiciydi ama Stancu çok yalnız kaldı. Gosso keşke kazanılsa ve Nizamettin Gosso ikilisi geride oynasa, Nizamettin biraz daha öne yakın oynası kanat alternatifimiz dışında birde ortadan gitme alternatifi doğardı bize. Ama Ali veya Şamille yan yana oynadığı zaman Ali'de Şamil'de o bölgeyi tam anlamıyla dolduramıyorlar. o bölgede oynayacak iyi bir Gosso, Nizamettin'in hücuma çok daha fazla destek olması demek. En azından ligin ikinci yarısı içerdeki maçlarda hücuma yönelik çok daha etkili bir takım olabiliriz bu anlayışla.

    YanıtlaSil
  5. bu maçta kesinlikle 2 puan kaybedilmiştir..cuper hocayı bu maçta eleştiriyorum..takım düzenini bozup bizleri 63.dakikaya kadar sıkıcı bir orduspor izlettirdiği için..bu takım kesinlikle tek forvet oynamaz..çift forvet çıktığımızda da yenemeyeceğimiz takım yok.umarım cuper bu maçtan dersler çıkarmıştır.

    YanıtlaSil
  6. Barralın oynaması tabiki önemli,ama sahada 6 yabancı vardı.hevesten bahsetmısken bu seferde baralı oynatıp agusu kestığınde o futbolcunun hevesi ne olacak.gecen sene doğru 14 puanın vardı ama bir GS ve es es gıbı takımla oynamamıstın.ben herseye rağmen kazanılan 450 bin tlye bakarım sanırım cupper de buna bakıyor onun içinde saygı duymak gerektığıne ınanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırdır şampiyon mu olduk ? 7. hafta 14 puandaydık evet üstelik FB ye kaybetmemize rağmen.

      7 hafta geride kaldı, daha Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Kasımpaşa, Gaziantep gibi bu ligin kalbur üstü takımlarıyla oynayacağız. Geriye bir dön bak bakalım, ilk 7 hafta mı daha zorlu yoksa bundan sonraki 7 hafta mı?

      Şöyle oluruz böyle oluruz denilmemiş, sadece dikkat çekilmiş.

      Sil
  7. Kazanılan 450 bin TL ?
    Bu kafayla mı izliyosun sen maçları ?
    :D

    YanıtlaSil
  8. HERKESİN FİKRİNE SAYGILI OLMAK GEREK ELBETTE AMMA HERKES ŞUNU İYİ BİLMELİ VE İDRAK ETMELİ Kİ, ORDU HALKINI ÜZMEYE KİMSENİN HAKKI YOK.İşinizi en iyi yapın o kadar.

    YanıtlaSil
  9. Cuper sayesinde çok dengeli bir takımımız oldu. 4-4-2'nin bize yakalattığı çıkışa rağmen bu maça tek forvetle başlamamızda yabancı sorunun etken olduğu ortada. Demek ki Cuper forvet arkası oynayacak Nizamettin ve yerine oynayacak Şamil'i Agus'un veya Fornezzi'nin yerine oynayacak yerliye tercih ediyor.

    Sezonun bitimine az kala yapılan Atilla ve Kaş yerli takviyelerinin önemimini şimdi daha iyi anlıyoruz. Bu ikiliye ek olarak kadroya yerleştirilebilecek bir Yiğit (ki bence kendisinden 2. forvet de olabilir) bizi bu yerli-yabancı sorunlarından daha fazla kurtarabilir.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...