5 Mart 2012

29. Hafta | Mersin İdman Yurdu 1 - 0 Orduspor

Zor bir karşılaşma olacağını biliyorduk. Ama zor geçen ve kaybettiğimiz bu maçı kolaylaştırmak, deplasmandan 3 puan ile dönmek tamamen bizim elimizdeydi. Gaziantespor deplasmanında kaybedilen 3 puan gibi bu maçta kaybedilen puanlarında sorumlusu biziz.

Maçın ilk yarısında çok iyi oynayan bir Mersin İdman Yurdu, eli kolu bağlanan bir Orduspor vardı. Golü çok erken buldu Mersin İdman Yurdu ve oyun düzenini bulduğu erken golünde etkisiyle maç içinde değiştirdi. Golden sonra birşeyler yapmaya çalıştık ama Mersin İdman Yurdu bizi çok iyi analiz etmiş. Ne Culio nede Javito ilk yarı boyounca boş alan bulamadı. Sahaya çok iyi yayılmalarının yanında Culio ve Javito topla buluşur buluşmaz 2-3 kişi baskı yapmalarından dolayı çoğu zaman bu ikili ya geri oynamak zorunda kaldı yada topu kaybetti. Tüm bunların üstüne Hakan Özmert'in kötü oynaması, zaten oyun etkinliği az olan Stancu'nun rakip stoperlerin arasında kaybolması ilede ön tarafta oyunu kendi lehimize düzeltmek adına elimiz kolumuz bağlandı. Mersin İdman Yurdu önde olmanın avantajı ilede çok fazla risk almadan, gol yemeden maçı tamamlayıp galip gelmeyi hedefledi ve başarılı oldu.

İlk yarı ön tarafta etkisiz olmamız sebebiyle ikinci yarıya yapılacak değişikliklerle bambaşka bir şekilde başlamayı umut ettik ama Hector Cuper aynı şablonda ikinci yarıya başladı ve maç sonuna kadar Mersin İdman Yurdu'nun hata yapmasını bizim sistemimizin meyve vermesini bekledi. Sayısız köşe vuruşu, ceza sahası civarlarından bir o kadar serbest vuruş kullandık ama golü bulamadık. Kayserispor maçında yine ön tarafta kötü olmamıza rağmen bir duran toptan golü bulup kazandık ama her zaman aynı şeylerden medet umamayız. İlk yarısını deplasmanda mağlup kazandığımız bir maçı ikinci yarı kendi lehimize çevirmek için ikinci yarıya daha radikal kararlar alarak başlamak bizim adımıza daha olumlu sonuçlar doğurabilirdi ama dediğim gibi oyuncu değişikliklerinde çok geç kaldık.

Ligin ilk yarısı boyunca eksikliğini çektiğimiz tek şey komplike bir forvet eksikliğiydi. Hasan Kabze'nin bizim için bu kadar değerli olacağını düşünememiştik ama geldiği ilk andan sakatlanana kadar takımdaki çok önemli bir boşluğu doldurdu Hasan Kabze. Bu hafta yine çok aradık onu. Cuper'in Stancu'yu beğendiğini biliyorum ama içerde oynanan Kayserispor karşılaşmasından sonra bu haftada anladıkki Stancu 4-2-3-1'in en ucundaki isim asla ve asla olamaz. Çift forvetli bir sistemde bile oyun etkinliği çok azken tek başına yapabileceklerinin bizim için yetersiz olduğunu sezon başından beri dile getiriyoruz ama sanırım elimiz mahkum. Hasan Kabze geçtiğimiz hafta düz koşulara başladı. Beşiktaş maçına kadar hazır olur mu bilmiyorum ama Beşiktaş karşısına yine tek forvet Stancu ile çıkarsak ön tarafta sıkıntı yaşamaya devam ederiz. Çok fazla dillendirmiyoruz belki ama Bruno'dan da artık biraz daha fazla faydalanmaya başlamalıyız. Stancu'nun önüne altı pasta top düşmesini beklemektense Bruno'nun oynamasını tercih ederim.

Söylenecek çok fazla şey yok aslında. Mersin İdman Yurdu bizden daha iyi oynamadı ama akıllı oynadı. Golü bulduktan sonra iyi kapandı, son dakikalarda güzel zaman çaldı. Hakan Arıkan'ın beklenmedik performansıda eklenince bunlara onlar adına bu üç puan çok iyi oldu. Biz oyunu dengeleyip daha iyi oynamamıza rağmen istediklerimizi gerçekleştiremedik. Oyuncu değişikliklerindede geç kalmamız tüm bunların üstüne tuz biber oldu.

Çok fazla takılmamak lazım. Oynayacak olduğumuz 5 karşılaşma alınacak 15 puan var. Yapılan hatalardan ders çıkarırsak içerdeki maçlarımızı taraftarımızında etkisiyle kazanıp zor olanı başarabiliriz. Önce geçilecek bir Beşiktaş engeli var önümüzde. Beşiktaş hafta içi Uefa maçına çıkacak ve o maçın yorgunluğuyla Ordu'ya gelecek. Ligde haftalardır kötü gidiyorlar ve ilk 4 Play Off'u için önemli bir puan dezavantajına sahipler. O yüzden hafta arası oynayacakları Avrupa Kupası maçı kazar önem verecekler bizimle oynayacak oldukları karşılaşmaya. Mağlubiyetlere takılıp kalamayız. Umarız Gaziantepspor maçından sonra içerde Kayserispor'u mağlup ederek nasıl ayağa kalktıysak aynısını bu haftada başarır yolumuza devam ederiz...

3 yorum:

  1. Maç öncesi oyun ve mücadele olarak birbirine benzeyen iki takımın karşılaşmasında beraberlik iki takımın da memnun olabileceği bir sonuç gibi gözükürken, maçın gollü geçip geçmeyeceğini Cuper’in kadro tercihi belirleyecekti. Hakan ile kurulu bir orta saha kısır maçın habercisi oldu. Bu noktadan sonra altın değerindeki pozisyonları ve golü kimin bulacağı konusunda farkı coşku yaratacaktı. Bir gün önce çözülen ödeme krizi, Mersin’in bu maçı hasat maçı olarak görmesi ev sahibinin coşkulu başlangıcı sonucunu doğurdu. Gol gecikseydi ibre bize dönebilir ve Eskişehir deplasmanının bir benzerini yaşayabilirdik. Canımız sağolsun. Pazar günü Ordu’da Mor-Beyaz yangın var! (İbo baktım maç yazısı yok bir şeyler karaliyim dedim, kontra yedim senden :) içimde kalmasın mini maç yazısı :)

    YanıtlaSil
  2. Başlamadan önce baktım taslaklarda birşey yoktu Bilsay'ım. Kusura bakma artık : )

    Pazar günü ne olur bilmiyorum ama hatalardan ders çıkarırız umarım.

    YanıtlaSil
  3. Stancu`nun tek forvetteki verimsizligini sagir sultanin bile bildigi bir donemde Hakan`in inisli cikisli grafigine guvenerek 4-4-1-1 gibi oynadik macta.Bu duzen, 4-4-2`de rakip savunmayi oyalayacak bir fazla forvetin boslugunu iyi doldurup aralara kacis yapan Javito ve ters tarafta forvetlerimiz ve Javito`ya asist yapacak Culio`yu da fazlasiyla etkiledi mac boyunca. Orta saha oyuncularimizin savunma yonunun daha agir bastigini dusunursek bundan sonraki donemde kesinlikle iki forveti birakmamaliyiz. Belki Kabze-Stancu`nun verdigi ikilinin etkisini veremeyecek olsa da Bruno-Stancu, Tekke-Stancu`yu tek forvet Stancu`ya tercih ederdim.

    Yine Stancu konusunda erkenden karar birligine varilmali. Bonservisi bizde olan hemen hemen ayni yasta (tek forvette de daha verimli olacagina inandigim) Bruno`yu ben kesinlikle kiralik Stancu`ya bu mac ve sonrasi icin tercih ederdim.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...