21 Nisan 2011

Dönülmez Akşamın Ufku | Orduspor vs Samsunspor



Belkide şimdiki kuracağım cümleyi son 5-6 haftadır kuruyoruz. Bizim için dananın kuyruğunun koptuğu, ilk 6 içinde mi olacağız yoksa ilk 2 içinde mi onu belirleyecek olan maç. Bu cümleyi her hafta kullanır olduk. Kazanırsak ilk 2 için rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz ve belkide son haftaya kadar umudumuzu koruyacağız. Söylemek dahi istemiyorum ama kaybedersek yada berabere kalırsak son üç hafta ilk 6'nın içinde olmak için çıkan sahaya. Rakiplerimizin maç sonuçları bizi ilk 2'ye de sokabilir ilk 6 dışında da bırakabilir. Ama kazandığımız sürece umudumuzu koruyacağız. Umudumuzu korurken de ilk 6'yı bir nevi sağlama alacağız.

Teknik taktik önemli değil bir şekilde kazanacağız söylemini de son haftalarda çok yazar olmuştuk aslında ama gördükki önemliymiş. Tavşanlı maçında sahaya kurtarıcı olarak sürülen İbrahim Şahin'in içler acısı durumuna şahit olduk. Adana maçında takımı canlandırsın diye sahaya sürülen Abdullah'ın nasıl 3. stoper gibi oynadığını, Murat'ın isteksiz hallerini, takımın ileri uçta nasıl çaresiz kaldığını çok iyi gördük. Ne kadar iyi oynarsak oynayalım ileri uçta sıkıntı yaşıyoruz bu bir gerçek. Takımdaki üretkenliğin azalmasında can damarımız diye nitelendirdiğimiz Murat ve Ali'nin performans düşüklükleri ve isteksiz görüntüleri de çok etkili oldu. Tavşanlı maçında Ali cezalıydı ve orta ikilide Murat ve Emrullah oynadı. Bu hafta ise Murat cezalı ve büyük ihtimal Emrullah ve Ali ikilisi o bölgede görev alıcak. Asıl sorun üretmemiz gereken bölümü ileri uç diye düşünürken bu maçta ağır defansımız bize sıkıntı yaşatabilir. Malum Bank Asya'nın belkide en hızlı iki ismi Agbetu ve Zenke'ye göre Kürşat Numan ikilisi aşırı yavaş kalıcaklar. Bu sıkıntıyı Adana maçında yaşadık ve defansın kademe hatası yapması ve yavaş kalmasından dolayı birbirine benzer iki gole mani olamadık. Defans hattında Metin Hoca antrenmanlarda Selçuk, Numan, Kürşat, Jerry dörtlüsüyle oynadı ama göbekte Numan yerine Jerry daha iyi olabilir. Tabi defansın bu şekilde dizilmesinin diğer sebebi Abdullah'ın isteksiz ve isteksiz halleri. Abdullah biraz futbol oynayacak ümidi verse Jerry'i göbeğe çekicek belki Metin Hoca ama o da ondan umudu kesti sanırım. İleri uçta antrenmanlarda Kostovski, Ahmet Güven ve Ahmet Kuru'yu denedi. Maç günü 3'ünden biri çıkacak sahaya ama herşeye rağmen formayı Kostovski giymeli. Kaçırdığı gollere şanssızlıklarına rağmen onun içindeki hırs formayı giyen diğer futbolcularımızda da olsaydı herşey çok farklı olurdu. Sakatlıktan çıkan Sinan'ı da Metin Hoca zaman zaman as kadroda denedi. Sezon başından beri kendisinden bir türlü faydalanamadık ama keşke 3 maç da olsa formanın hakkını vererek sol taraftaki eksikliği çare olabilse. Metin hocayı oyuncu dizilişleri konusunda ve seçtiği kadro konusunda bizler de eleştirdik aslında ama kadroya bakınca hocanın da yapacağı şeyler sınırlı. Ama yine tek forvet sahaya çıkıp Ali ve Emrullah'ın önünde İrfan veya Bilal ile başlayacağı kesin. Muarem eski günlerindeki gibi olsa Kostovski'nin arkasında o da iyi işler yapabilir ama takım içindeki performans düşüklüğü depresyonundan hala çıkamadı kendisi.

Yazılacak,çizilecek çok şey var aslında. Samsunspor devre arasında yaptığı transferler ile taş gibi takım oldu demiştik. İlk başta o kadro kendini tam sahaya veremesede sonrasında düzene girince makine gibi işleyen bir görünüme sahip oldular. İlk maçta başa baş giden mücadelenin ilk yarısı onlar ikinci yarısı ise biz oynamıştık ve maç 1-1 berabere sonuçlanmış idi. Bu maç öncesi Samsunspor konum itibariyle bize göre çok daha rahat konumda. Mutlu sona en yakın takım şüphesiz ki onlar ve Ordu'da belkide işi tamamen bitirmeyi düşünüyorlar. Erciyes maçından içerde galibiyet çıkarmış olsalardı belki bu maça çok daha rahat çıkacaklardı ama şimdi onlar da en az bizim kadar bu maçı kazanmak için sahaya çıkacaklar.

Zor bir maç ve bu sefer kaderimiz belli olucak. Biz taraftar olarak elimizden geleni layıkığıyla yapmaya çalışacağız. Herkesin zedelenmiş umutları var ama 15. dk takıma küfür edicek, yönetim istifa diye bağıracak takıma destek yerine köstek olucak adamlar lütfen maça gelmesinler evlerinden izlesinler. Tamam bazı şeylerin sabırsızlığı var. Takımdaki kötü durumu görünce hepimiz sinir harpleri yaşıyoruz ama belki son dakikalarda atacağımız gol ile maçı kazanacağız. Hepimiz isteriz ilk yarıda iki gol atıp ikinci yarı rahat rahat maçı izlemeyi ama ligin belkide en iyi futbol oynayan takımıyla ve şampiyonluğunu tescil etmek isteyen takımıyla oynayacağımız için kimse böyle bir beklenti içine girmesin.

Kendi kaderimizi yin kendi ellerimiz ile belirleyeceğiz. 19 Eylül'de galibiyet sevinci yaşamayı çok özledik. Maç sonu takımla beraber Güzeller içinden bir seni sevdim demeyi özledik. Herşeyden, hepsinden öte Süper Ligi çok özledik. Özlemimiz için bizler elimizden gelen herşeyi yapacağız. Aynı özveriyi takımdan da bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...