25 Nisan 2011

Nice Senelere Sarı Fare


Johan Cruyff... Gerçek ismi Hendrik Johannes Cruijff dogum tarihi 25 Nisan 1947 Amsterdam Hollandalı eski futbolcu, teknik direktör.Ajax altyapısından yetişip A takıma çıkmıştır. 1973 yılında FC Barcelona takımına transfer olmuştur. Bir çok maçta Hollanda Milli takımının kaptanlığını yaptigi gibi...1974 FIFA Dünya Kupası'nda ülkesinin finale çıkmasında önemli rol oynamıştır.Futbolu icin ise atak oyuncusu ve cizgi adami diyebiliriz belki onu tanimlamak icin az oldu ama diger yazacaklarimizdan sonra onun Futbol icin dunyaya gonderilmis oldugunu dusunen ben futbolu ile zirveye oynadigi gibi teknik adamligi ilede zirveye oynamis ve basarili olan gunumuzun bir tabiri var hani "iyi futbolcu iyi teknik adam" kelimesini tam dolduran kisidir kendisi.

Cruyff'u ozel kilan bir baska konu ise..3 kez Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülünü alan 3 futbolcudan birincisidir.Marco Van Basten, Michel Platini Avrupa yılın futbolcusu ödülünü 3 kez alan diğer isimlerdir.Cruyff Dönüşü adı verilen harekete adını veren futbolcudur.


Aktif futbol yaşantısı sırasında, sarı saçları ve çalımları nedeniyle "Sarı Fare" lakabıyla bilinen ve total futbolun mucidi Hollandali bugun 64 yasinda.Futbolculugu kadar Teknik Direktorluk kariyeride Ajax ile 2 Hollanda kupasi eski adiyla 1 kerede Kupa Galipleri Kupasini kazanmasi ile bitmiyor.Barcelonada ise 90 da Ispanya Kral kupasi 91-94 arasi amborga koydular La Liga ya ve 4 sene ust uste lig sampiyonu oldular.89 da kupa galipleri kupasi 1992 de Sampiyonlar ligi ve Super Kupayida kariyerine ekledi.O futbol tarihinde bence ozel biri ve hem futbolcu hemde mucid..
Nice senelere sarı fare nice senelere Johan Cruyff..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...