28 Nisan 2011

El Clasico | Real Madrid-Barcelona


Barcelona Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında deplasmanda Real Madrid'i Messi'nin attığı 2 golle 2-0 yendi ve rövanş icin avantaj sagladi.Bu mactada pasla oynama yuzdesi olarak Barcelonanin ezici bir ustunlugu vardi.Real Madrid kati savunma anlayisi oynatmama gibi dusunceye sahip idi ve oynama arzusu icinde olan Barcelona idi.Ezici bir ustunluk saglayan taraf zaten yoktu macta ama kazanmasini bilen Barcelona oldu.

Ilk goldeki Afellay in cabasi ve muthis hizi ile ve Messinin usulca gelip dokunmasi ile guzel bir gol izledik netice itibari ile.Ikinci gol ise tamamiyle kisisel cabasi ile atti Messi ve bizim icin o kutsal sayi olan sehrimizin plakasina ulasti.Bir sezonda 52 gol muthis bir performans.Şampiyonlar Ligi'nde ise 11.maçta 11. golünü atti Messi.Oysaki rakip Barcelona eksikde gelmisti Santiago Bernabeu ya Maxwell ve Keitanin yokluğunda zorunlu olarak sol kanatta Puyol oynadı.

Macin ilk yarisi ise pek futbol acisindan iyi gecmesede tunele giderken olan olaylar ve bu hengamenin sonunda Barcelonanin yedek kalecisi Pinto kirmizi gordu 2nci yarida Pepe nin atilmasi Morinho nun itirazlari sonucunda tribune gonderilmesi kartlar icin hic yorum yok hepsi dogru.

Macin 2nci yarisi Pepenin kirmizisindan sonra mac kara ile beyaza dondu diyebiliriz.Fazla birsey demeden istatiki bilgileri paylasmak en mantiklisi sanirim.Istatiki bilgilere bakinca biraz daha netlesiyor hersey.Xavi ilk yari yuzde yuzluk pas orani isabeti ile mac genelinde ise yuzde 97lik pas isabeti ile oynadi.Birde ustune ustluk yuzde 72 topla oynama yuzdesinin yaninda.Ramos'un 77 pastan 58 isabetli pas yapmasi bunun yaninda ise Pique'nin 85 pasta 76 isabetli pas yapmasi hem oyun hem istatiki acidan Barcelonanin ustunlugunu gozler onune seriyor.Ev sahibinde cok silah var ama oyun anlayisi gercekten oynatmama uzerine olunca sonucda boyle oluyor malesef.Rakip 10 kisi kalinca 11-11 oynarken one cikan Madrid defansi biraz daha geri cekilmek zorunda kaldi.Ilk golden sonra Madrid sanki maglubiyeti kabul etmiscesine ne oyuna bir hamle gorduk ne de direnc arkasindan 2nci golde geldi elbette.Elde cok silah var ama tabiri caizse aciz bir futboldu bu.

4 El Clasico'nun 3ncu macini geride biraktik ama tatmin edici degildi bu 3 mac.Rovans macinda Pepe,Ramos yok Barcelonada Inieste Maxwell donecegini dusunursek Camp Nouda Barcelona icin iyi bir skor elde etme durumu cok zor gorunmesede Madrid 2 gol ve fazlasini bulmasi gerekiyor.Geride kalan maclara bakinca bizleri tatmin etmesede her iki takimda oyuncu toplulugu ile bizler tarafindan begeni ile izleniyor ve tercih sirasinda en basta.

1 yorum:

  1. Aslında Morunhioyu Alt eden Morunhionun hesaplarının tutmamasının sebebi ,Barcanın real üzerine çok adamla gitmemesi oldu. Pep hadi morunhio üzerine gelmiyorum hadi şimdi göreyim seni dedi ve real yarı sahasında değil kendi sahasında pas yapıp topa sahip oldu. Dani Alves Bile Alıştığımız Bindirmelerini fazla yapmadı. Morunhio Maç Sonunda Büyük ihtimalle hakeme yüklenmiştir. Bütün Hesaplarını Barcanın üzerine geleceği üzerine yapıyorsan. evet morunhio ikinci maçta görelim seni.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...