26 Nisan 2011

Haftanın Ardından # 31


Kaşım gözüm derken bir ligin sonuna daha geldik sayılır. İlk ikiden biz koptuk ama Samsunspor'un ardından Süper Lige doğru yol alacak takım lig sonuna kadar belli olmaz. Ligin dibi ise yukarıdan çok çok daha fazla karıştı. Diyarbakırspor matematiksel olarak düştü. 2. takım ise Altay, Akhisar Belediye, Güngören, Adana, Kartal 5'lisinden biri olucak. Alt sıralardaki takımların maçlarının ilk 2 mücadelesi vericek takımlarla olacak olması ise olayın diğer bir karışık tarafı.

Haftanın saçma sapan ve bir o kadarda komik olayı ise bütün maçların aynı anda başlatılmaya çalışılmasıydı belkide. Pazar günü uygulanmaya çalışılan şeyin başka bir yerde örneği görülemez sanırım. 4 hafta kala gerek varmıydı bilinmez ama Pazar günkü komik durum yaşanırken zirveyi ve alt tarafı yakından ilginlendiren Gbb-Adana maçının bir gün sonra oynatılması ise gösterilen titizliğin üzerine limon sıktı ve gülünç olan durumu daha da gülünçleştirdi. Umarım böyle bir şeye başlamış iken lig sonuna kadar aynı özende devam ettirirler.

Giresunspor 1 - 2 Mersin İdman Yurdu
Giresunspor 2. yarıya başlarken belkide düşmeye en yakın takımlardan biriydi. Yönetim konusunda ciddi sıkıntılar mevcuttu ve hoca kadro olarak da umut vadeden bir takım değildi. Bahri Kaya'nın performansı yüzümü kızarttı desem yeridir. Çünkü kendisinden böyle bir performansı beklemiyordum. Mersin İdman Yurdu geçen haftaki Altay maçında aldığı sonuç ile acabalar içindeydi. 4 haftadır kazanan Giresunspor deplasmanı içerde oynadıkları Altay maçından şekil olarak çok daha zor bir karşılaşma olarak önlerinde duruyordu ama görünenin tam tersi oldu belkide ve galip gelmesini bildiler. Giresunspor'un 4 haftadır kazanıyor olması bence Mersin İdman Yurdu için çok güzel bir fırsat oldu. Giresunspor bu maça küme düşme ihtimallerinin verdiği korku ile çıksaydı bu maçın seyri bu şekilde ilerlemezdi ve en kötü ihtimal 1 puan alırlardı. Tahmin ettiğim bir gevşemeydi ve çok da yadırgamadım. Mersin 2. sıradaki yerini tekrar aldı ama BAY haftasında Gbb galip gelirse 1 puan fark ile ilk 2 koltuğuna oturacak. İlk'nin hala en güçlü adayılar ama sonuç itibariyle kendi kaderleri şuan için kendi ellerinde değil.

Akhisar Belediye 1 - 0 Boluspor
Boluspor'da bizim ile aynı kaderi yaşıyor diyebiliriz. Bizim gibi zaman zaman parladılar ligde. Ligin en iyi oynayan futbol takımı oldular. Fakat onlar da şuan umdukları yerde değiller ve sezon başında herkesin peşinden koştuğu, trilyon paralar isteyen Leven Eriş bu maçın ardından istifa etti. Sezon başında kendisi bizden 1 trilyon para istemişti. Yönetim olur fakat bir şartla. Bizim önerdiğimiz sözleşmeyi kabul et. Takımı şampiyon yap ve arada kalan farkı şampiyon olmamız durumunda verelim demişti ama Bank Asya gibi bir ligde 1 trilyon para isteyen hoca kendine güvenememiş ve öneriyi red etmişti. Son 3 haftaya girilirken Boluspor ilk 2 şansını yitirdi ve ilk 6 için mücadeleye Levent Eriş'siz devam edecek. Akhisar Belediye ise aldığı bu galibiyet ile Bank Asyadaki yaşamını sürdürmek için umutlarını 3 hafta daha kovalayacak.

Gaziantep BB 1 - 0 Adanaspor
Gaziantep takımın şuan bu konumda olması nasıl izah edilir bilmiyorum ama şuan için ilk 2'ye en yakın takımlar ve Süper Lige çıkmamaları için hiçbir neden yok. Her sene bu tarz bir takımı Süper Lige yollar olduk. İlk 2'den çıkarlar ise acayip derecede içlenilecek bir durum. Adanaspor ise rahat gibi görünse de şanslarını fazlaca zorluyorlar. Düşmezler ama şuan bulundukları durum ile kadro yapısını kıyasladığımız zaman izahı olmayacak bir durum diyebiliriz.

Güngören Belediyespor 1 - 1 Tavşanlı Linyitspor
İki takım için de çok çok önemli bir maçtı. Tavşanlı bu maçtan galip gelseydi ilk 2 için herşey kendi ellerinde olacaktı ama bu avantajı GBB'ye verdiler. Tavşanlı'nın bu durumda olması ve belkide Süper Lige çıkacak olması ile geçen sene Bucaspor'un Süper Lige çıkışına benzemiyor değil. Mütevazi durumundan dolayı üst ligdeki çoğu takım taraftarı da onları gelmesini istiyor. İlginç bir durum. Güngören ligin 2. yarısına iyi başladı fakat hala tehlikenin içinde. Galibiyet almaları gerekiyordu fakat aldıkları 1 puan bile onları ateşin 1 basamak üstüne çıkarmaya yetti. Ligde kalıp kalmamaları kendi ellerinde ama çok kritik 3 maç oynayacaklar.

Altay 0 - 0 Kartalspor
Altay geçen hafta deplasmanda Mersin İdman Yurdu maçından galibiyet ile ayrıldıktan sonra rahat bir nefes almıştı. Bu maçı kazansalardı belkide çok rahatlayacaklardı ama berabere kalmaları onları tehlikenin içinde tutmaya devam etti. 1 maç fazlaları var ve alttaki takımların durumuna göre ligin sonunda hazin bir durum içinde olmaları muhtemel. Kartalspor ise şuan için ateşin içinde ama lig sonunda kendilerini o ateşten çıkarmak kendi ellerinde. 5 takımın o bir basamağa aday olduğunu düşünürsek son 3 maçta alacak oldukları puan veya puanlarla kefeni yırtabilirler.

***

Etliye sütlüye dokunmayan Denizlispor - Karşıyaka maçı başladığı gibi bitti. İki takım da lige havlu attı ve bundan sonra oynayacak oldukları maçlar da bu ayarda devam edecektir. Son 3 hafta oynayacak olduğumuz 2 maçın bu iki takımla olması bizim için bir avantaj. O maçlara Denizli ve Karşıyaka hangi psikoloji ile çıkar bilmiyoruz ama bu durumu avantaja dönüştürmek bizim elimizde. Bahsetmediğimiz diğer karşılaşma ise Erciyesspor Diyarbakıspor karşılaşmasıydı. Diyarbakırspor maça çıkacak mı çıkmayacak mı maç saatinde oldu. Oynanması veya oynanmaması çok fazla fark etmedi. Erciyesspor beklenen bir galibiyet aldı.

31. haftayı bu şekilde atlattık. Haftanın maçları ;

Samsunspor vs Güngören Belediyespor
Diyarbakırspor vs Orduspor
Boluspor vs Altay
Tavşanlı Linyitspor vs G. Belediyespor
Giresunspor vs Denizlispor
Karşıyaka vs K. Erciyesspor
Adanaspor vs Ç. Rizespor
Mersin İdman Yurdu - Kartalspor
Akhisar Belediyespor (BAY)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...