17 Mart 2012

Sivasspor 1 - 1 Orduspor | Psikolojik Sınır 40

Maçtan önce galibiyeti istediğimizi belirtip, rakibin iç saha performansından çekindiğimizi de eklemiştik. İlk yarının nasıl gerçekleşeceği önemliydi ve kurguladığımız senaryo gerçekleşti. İlk yarısını mağlup kapatmadığımız bu zorlu deplasmandan bir puanla dönüyoruz.

Sivas’ın pozisyonunun olmadığı dakikalarda üç net pozisyonumuzun olmasından olsa gerek aldığımız bir puana üzüldük. Bunun yanında Kadir’in direkten dönen topu, biraz olsun acımızı dindirdi. Ortak fikir, Hakan gününde olsa, 3 puan işten bile değildi.Cuper’in 68’te ikinci bir sol bek gibi oynayan Murat’ı alıp, Bruno’yu oyuna sürmesi, kıyısından köşesinden golü düşündüğünün bir göstergesi olabilir. İrfan kenarda beklerken Hakan’a tahammül etmesi de, İrfan’ın Orduspor kariyerinin sonlarına yaklaştığının habercisi olsa gerek.


Şu bir gerçek ki, bu maç için taraftar duygusallığıyla ya yen ya yenil psikolojisi yaygın olsa da , Cuper’i dünyada ün yaptığı konrollü oyundan hele de deplasmanda vazgeçirmek çok da kolay gözükmüyor. Kaldı ki, aklımıza getirmesek de, bu tarz puanların yakın olduğu çekişmeli sezonlardan 2006-2007 sezonunda Antalyaspor son 6 maçının 4’ünü kaybederek 39 puanla küme düşmüştü. Hala tartışması bitmeyen 2003-2004 sezonunda Bursaspor küme düştüğünde puanı 40’tı. Dolayısıyla Cuper’in zihninin küçük bir yerinde de olsa düşme potasının olması normal. Bu maç için alınan 1 puan da artık psikolojik olarak tamamen rahatlama anlamını taşıyor. Süper Lige 88.dakikada çıkmış bir kulübün taraftarı olarak, sonana kadar Play-Off iddiamızı kovalayacağımıza da inanıyorum. Oynayamazsak da, büyük hedeflerimizin gerçekleştiği günlerin hayalini kurmak ve planlamak için önümüzde önemli bir süre olacak. Şimdiden geçirdiğimiz bu sezona katkısı olan herkesin yüreğine sağlık.

5 yorum:

  1. Maçtan önce hiç umudum yoktu ama oynanan oyunu gördükten sonra 3 puanı alamadığımız için üzüldük gene.Bu sene Orduspor açısından çok verimli geçen bi seneydi.Neredeyse her maçtan sonra 3 puanı kaçıran taraf biz olduk bunu da takımın süper lig de yeni olmasına bağlıyorum.Seneye çok daha güzel Orduspor olacağına inanıyorum..

    YanıtlaSil
  2. bu haftaki gençler maçını mutlaka almalıyız. aksi halde puan durumunun basında hesap kitap yapmakla gececek günlerimiz. sivas maçında genelde iyiydik. javito cok mu bencil ? yoksa böylesi karsı defansı yıpratmak adına daha mı iyi anlayamadım..bu arada javito gelmesi ile dalmat iyice 11 dısında kaldı. sol acıkta murat hic olmadı. bruno cok mu agır sizce ?
    selamlar. gökmen

    YanıtlaSil
  3. hakan özmert bana göre çok güzel oynadı. Ancak bencilce davranarak tüm topları kaleye kendi göndermek istedi. Paslaşsa belki biri gol olacaktı. Javito genel olarak iyi ama paslarında sorun var. Çok top kayıp ediyor.

    YanıtlaSil
  4. Bruno, 9 pasın 8'ini olumlu kullanmış.Doğru yerlere koşup,doğru yerlere top atıyor. Yalnız bitirici noktada bir türlü topla buluşamıyor. Bana göre, hocanın ve takım arkadaşlarının Bruno'yu tanımaması bunun nedeni. Bruno'nun özelliklerini bilselerdi serbest vuruşu Stancu'ya değil, Bruno'ya kullandırılardı. Cuper, Bruno'yu idmanlardaki durumuna göre değerlendiriyor ve görünen o ki yetersiz görüyor. Son maçlarda bu çocuğa 90 dakika şans verilmesi gerekir.

    YanıtlaSil
  5. hakan ozmertte sanki fazladan bir egoizm var hos bu bizim ileri uc icin soylenebilir.culio ve stancu zaten mac secip oynayan bir ikincisi de hakaninda kendine oynama sevdasi ile sivasdan 3 puani kacirdigimizi soyliyebilirim.Cuperin dusme tehlikesi yasamasini gectim artik Bursasporun 40puanla dustugu sezonu bir incelemek lazim bizimle uyustuguna bakmak lazim neyse..fakat Guclu abinin dedigi ve verdigi Bruno hakkinda saha icinde yaptiklarina gore yorumlanmadigina bende katiliyorum.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...