24 Mayıs 2012

İrfan Başaran, Bruno ve Abdülkadir Kayalı


Bir önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi yeni sezon kadrosunda İrfan Başaran, Abdülkadir Kayalı, Bruno, Murat Kalkan, Banahane ve Yalçın Ayhan düşünülmüyor. Gosso ile ciddi bir şekilde ilgilenen takımlar var ve onun durumu da önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak. Bu isimler haricinde yine Dalmat, Ribeiro'nun da Orduspor'da bir geleceği olmadığını söyleyebiliriz. Bundan 1 ay öncesine kadar takımdan ayrılacağı kesin olan Müslüm Yelken ise son maçlardaki performansını hazırlık kampında da gösterirse kadroda tutulacak.

Gelecek sezon kadroda düşünülmeyen futbolculardan bazıları ile yollarımızı tamamen ayıracağız. Bazıları ise başka takımlara kiralanacaklar. Orduspor taraftarı adına listede belkide ilk can acıtıcı nokta İrfan'ın ayrılacak olması. İrfan'ın sözleşmesi bu ay sonunda sona eriyor. Hector Cuper onu kadroda düşünmediği için de şuan için yeni sözleşme teklif edilmeyecek gibi görünüyor. Öncelikle şunu söylemek gerekir. İrfan Başaran'a bu sezon ne Metin Diyadin tarafından ne de Hector Cuper tarafından gerektiği kadar şans verilmedi. Çok kısa süreler görev almasına rağmen oyunda kaldığı sürelerde sahaya yansıttığı performansı hepimiz biliyoruz. Hakan Özmert'e verilen şansın 3'te 1'i İrfan'a verilseydi bence şuan bu durumu konuşuyor olmazdık. Alt liglerden, Almanya'dan genç gurbetçi futbolcuları takıma kazandırmaya çalışıyoruz ama 23 yaşındaki İrfan'dan bence çok kolay vazgeçiyoruz. İrfan'ın yeteneklerinin hepimiz farkındayız. Hector Cuper ondan faydalanmayacağını söylese dahi yönetimin bu konuda insiyatif kullanması lazım. İrfan'ın sözleşmesini uzatıp oynayabileceği bir takıma kiralık olarak göndermek ve performansını yakından takip ederek önümüzdeki sezon tekrardan kadroya katmak bence Orduspor adına en mantıklı hamle olur. Umarız İrfan konusunda pişmanlıklar yaşamayız.

Bizi üzen diğer ayrılık ise Bruno'nun önümüzdeki sezon kadroda yer alamayacak olması. Devre arasında yeniden Orduspor forması giymeye başlayan Bruno ile 4.5 yıllık sözleşme imzalamıştık. Bruno'nun Orduspor ile 4 yıl daha sözleşmesi var. Spor Toto kupasında attığı gollerle bizi mutlu etse de Hector Cuper Bruno'nun gelecek sezon forma giyebilecek düzeyde olduğunu düşünmüyor. O yüzden Bruno önümüzdeki sezon başka bir takıma kiralanacak ve performansı yakından takip edilecek. Banahane'nin de kadroda düşünülmediğini söyleyecek olursak forvet hattında mevcut kadromuzdan sadece Hasan Kabze kalıyor. Transfer çalışmaları doğrultusunda ileri uç için La Liga'da forma giyen iki isim ile görüşmeler ciddi bir şekilde ilerliyor. Oyunculardan biri yıllardır La Liga'da oynayan çok tecrübeli bir isim. Tarz olarak Stancu'yu anımsatıyor. İkili forvetin ikinci ismi gibi oynayabilecek çok iyi bir tamamlayıcı. Diğer isim ise genç sayılabilecek yaşına rağmen La Liga kariyeri ve önceki kariyeri gayet dolu dolu olan İbrahimoviç tadında pivot forvet tanımının içini doldurabilen bir futbolcu. Bu gelişmeler de Bruno'nun önümüzdeki sezon için bizimle olan yollarını ayırıyor. Bruno'nun bizdeki yeri çok farklı. Olaya duygusal olarak yaklaşıyoruz tabiki ama önümüzdeki sezon gollerine gittiği yerde devam etmesi ve çok daha iyi olarak Orduspor'a geri dönmesi en büyük temennimiz.

Kendi adıma diğer bir şaşırtıcı durum ise Hector Cuper'in önümüzdeki sezon için Abdülkadir'i kadroda düşünmediğine dair aldığımız duyumlar. Abdülkadir sakatlandığı sürece kadar kadroda kendine yer buldu ama sakatlık onun adına kötü oldu. Hector Cuper Abdülkadir'in yetersiz olduğunu düşünüyor. Ali Çamdalı, Onur Tuncer, Nizamettin Çalışkan ve aynı bölgeye yapılacak olan gurbetçi transferini de düşündüğümüzde Abdülkadir'e kiralık olarak başka bir takımın yolu görünüyor diyebiliriz. Abdülkadir'in yeteneklerinin farkındayız ama bir gerçek var ki yıllardır yerinde sayıyor. Herşeye rağmen ben Onur Tuncer yerine Abdülkadir'i tercih ederim ama Onur'da biraz daha farklı bir isim. İki isim de önlibero aslında ama Onur'un her ne kadar toplu oyunda iyi olmadığını söylesek de topsuz oyundaki mücadelesiyle Cuper'in gönlünü kazandığını düşünüyorum. Abdülkadir açısından bakacak olursak şöyle bir durum da var. Abdülkadir genç yaşına rağmen yıllardır Süper Ligde forma giyiyor ama oynadığı maç sayısına baktığımız zaman sadece 28 maçta forma giydiğini görüyoruz. Bu açıdan bakınca da daha fazla maç oynayıp çok daha iyi bir şekilde geri dönmesi bakımından kiralık gitmesinin onun adına ve Orduspor adına mantıklı olduğunu da söyleyebiliriz.

Sonuç olarak Bruno ve Abdülkadir konusunda içimiz bir nebze olsun rahat. En azından kendilerini ispatlayıp çok daha sağlam bir şekilde Orduspor'a dönmek gibi bir şansları olacak ellerinde. Ama İrfan konusunda ise içimin rahat olduğunu söyleyemem. İçimin rahat olmamasının sebebi onun yeteneklerinden emin olmam ve kendisine yeterince şans verilmediği düşünmem. Bir önceki yazımızda bir okurumuz ''İrfan için kafamızı çok duvarlara vuracağız ama geç olacak. Cuper değil başkası olsaydı ayağa kaldırmıştınız ortalığı.'' demiş. Kendisine hak vermiyor değilim. Cuper'den dolayı bu tarz şeylere biraz daha ılımlı yaklaşıyoruz ama İrfan konusunda bence de hata yapıyoruz. Umarız kafamızı duvarlara vurmayız.

1 yorum:

  1. Keşke Abdülkadir gönderilmese ama sizlerin duyumları da doğru oluyor:) umarım duyumunuz yanlıştır ne diyeyim;)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...