18 Mayıs 2012

Kaybedilen Bir Kupa Üzerine | Orduspor 1:3 Gaziantepspor

 
6'da 6 yapıp gelinen bir final maçındayız. İstanbul'dayız. Çok severiz biz İstanbul'u. Bu sefer İstanbul'un Beşiktaş semtindeyiz. Yıllar sonra ilk defa. Bu sezon orada oynamamız gereken maçın Antalya'da oynandığını hatırlatalım tabi ki...

Bir final maçı var. Neyin finali belli değil. Bir kupa verecekler sonrasında. Lig Tv falan yayınlıyor maçı. Biraz süslemişler anlayacağınız. Gazozuna demeyelimde, fındığına, fıstığına, baklavasına, bir halı saha maçı edası. Gaziantep 11'leri karşılaştırınca favori konumunda. Ki itiraf etmeliyiz ki 6'da 6 yapıp geldiğimiz gruptaki takımlar moral olarak, oyuncu olarak bizim çok altımızda kalmış takımlardı. Gaziantep bize nisbeten daha zorlu ve çekişmeli bir gruptan gelmişti fındık fıstık kupası final maçına.

Kadrolar Gaziantep desede, taraftar Orduspor'undu. Ortada bir fikstür sıkışıklığı yokken, böyle saçma bir kupa düzenleyen federasyonun, final maçında ilgiyi biraz daha arttırmak için maçı hafta sonunda oynatmamasını da şaşırmak olmazdı. İstanbul'da her şartta belli bir kalabalığı yakalıyoruz. Dün akşam ki kalabalık hiçte fena değildi. Bazen televizyona yansıyan Antepli arkadaşların seslerini yazarımız İbrahim'e söylediğimde "abi nasıl olur 25 kişi onlar :/ " tepkisi yüzümde saçma bir gülümseme yarattı.

İstekli başladık maça. Ligden farksız. Ligde 34 maç yaptıysan bu maçların 25'e yakınında hep maça üstün başlayan taraf olmuşuzdur. Bu üstünlük belki 5 dakika belki 10 dakika belki de yarım saat. Dün akşam İnönü'de bildiğimiz Ordu'dan farklı bir takım yoktu sahada. Bu sefer ki üstünlük 15 dakika sürdü. Sonra Antep çok net bir gol pozisyonundan yaralanamadı. Hemen ardından da penaltı golüyle öne geçti. Baskımızı dindirip oyunu dengeleyince golüde buldular işte.

Zevkli, çekişmeli bir maç var ortada. Anlık parlama sürecinde Hakan ile golü bulan taraf olduk. İlk dakikalarda yapamadığımızı bu sefer yapmıştık. Hakan'ın golü çok manidar. Çok göze battı özellikle ligin 2. yarısında ki oyunuyla. Buradan da çok eleştirdik kendisini. Öyle ki artık her yaptığı hatada çoğu oyunculara göre daha çok tepki alıyor. Yine onların biri olmak üzereydi müsait bir pozisyonda 3 Antepli arasına girince. O oyuncular arasına girdiğinde birçoğumuzun yine saydırmak için hazırlandığı anlarda top ağlarla buluşmuştu bile. Öldürdü denen pozisyonda güzel bir gol attı. Ama bu gol ona olan önyargılarımızı bitirecek gibi görünmüyor. Golden sonra neşemiz yerine gelmiş, anlık parlamalar sürecinin içinde devam ediyorduk. Hasan Kabze'yle çok net 2 pozisyondan yararlanamayınca devre bitiminde tabelada 1:1 yazıyordu.

Girilen poziyonlar maça dair umut veriyordu bizlere. Da işte 2. yarı takımda yorgunluk belirtileri ortaya çıktı. Gaziantep iyi değerlendirdi yorgunluğumuzu. Dalmat vurdumduymaz. O varken 10 kişi gibiyiz. Orduspor'u kafasında bitirmiş gibi. Hiç oynamadı. Bruno'ya seneye şans verilmeli mi diye düşünmüyor değildim. Bu sezon çoğu maçta  "galiba bu sefer olmayacak Bruno" diye düşünüyor, sonrada bunu yediremiyordum. Seviyoruz çünkü gerçekten kendisini. Sonra bu fındık fıstık kupasında goller atmaya başladı "galiba açıldı" derken, açılmamış malesef. Bank Asya 1. Lig'inde hala çok iş yapar kendisi ama sanırım Süper Lig'de yapamayacak gibi. Dün bu kanıya daha çok vardım. Neyse, hayırlısı. Müslüm'ün takımda tutulmasından yanayım. Çokta fena değildi sol bekte. İrfan'a ise daha çok şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Fevzi'de yan toplarda bir gelişme düşünüyordum ki 2. golü korner sonrası gördük kalemizde.

Cenk Tosun gününde olunca,
2 gol 1 asist.
Kupa Gaziantepspor'da.
Bize tebrik etmesi düşer.

1 yorum:

  1. admin dün staddaydım ama siz çok bilgilisiniz size göre stadda kaç kişi vardı

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...