24 Mayıs 2012

Transferde Rota Netleşiyor | 3 İspanyol, 2 Arjantinli




Öncelikle belirtelim, yazı herhangi bir isim içermiyor. Transfer görüşmelerinin gidişatını olumsuz olarak etkilememek adına isimleri bizden duymayacaksınız. Ancak hangi mevkiler için ne tarz oyunculara yoğunlaşıldığı, Cuper’in kimleri gözden çıkardığı ve kafasında nasıl bir oyun şablonu olduğunu irdelememizde bir sakınca yok.

Gelen haberler Cuper’in hızlı iki kanatlı 4-4-2 sistemi üzerine takımı şekillendirdiği yönünde..Ancak listesine bir pivot santrafor dahil etmesi, zaman zaman bu sistemin dışına da çıkabileceğinin bir göstergesi olabilir..

Takımdan gidecekler Cuper’in kafasında artık tamamen netleşmiş durumda. En azından kamp görmeyi hak ettiğini düşündüğümüz, gelecekleri tartışmalı bazı isimler 6 Temmuz’da başlayacak Avusturya kampında yer almayacaklar. Cuper kampa bütün sezonu birlikte geçireceğinden emin olduğu isimlerle başlama düşüncesinde. Kamp kadrosu 23-25 kişi aralığını aşmayacak. Bu şekilde Cuper’in takım içi uyum sürecini en kısa zamanda aşma niyetinde olduğunu söyleyebiliriz. Sonuçta kamp, takımdaki gelecekleri kuşkusuz olan oyunculardan oluşacak . Bu durumda İrfan, Bruno, Banahene, Murat Kalkan, Abdulkadir gibi isimlerin kampta olmayacağı sonucuna ulaşabiliriz. Tabii bu tamamen bireysel bir değerlendirmedir..Bunun yanında Gosso’nun satılmasının an meselesi olduğunu belirtelim.. Cuper’in takım içi huzura ve disipline ne denli önem verdiğini biliyoruz.. Bu sebeple Yalçın’ın da gelecek sezon planlaması içinde yer almaması da sürpriz olmayacak gibi gözüküyor..

Altı yabancı hakkımızı hangi mevkilerde kullanacağımız, transferdeki rotamız açısından belirleyici..Kaleci Fornezzi’nin yeri sağlam gözüküyor. Gelecek sezon Miguel Garcia’yı daha çok stoperde izleyebiliriz. Cuper onun bu mevkide daha yararlı olduğuna karar vermiş gözüküyor. Yanına da İspanya’dan tecrübeli bir stoperle her konuda anlaşıldı. Ancak söz konusu oyuncunun sezon sonunda yaşadığı sakatlıktan ötürü Cuper’in kendi belirlediği bir doktordan sağlık raporu istediğini öğrendik. Cuper işini şansa bırakmıyor..

Orta sahanın ortası için geçen sezonu Almanya 2.liginde geçirmiş, oynadığı maç sayısıyla orantılı olarak tecrübeli diyebileceğimiz ve Cuper’in de beğendiği bir Türk isimle de anlaşma sağlandı. Kulübüyle olan bonservis pazarlıklarında da son aşamaya gelindi. Durum gösteriyor ki, orta sahanın ortası Türklere emanet..

Geçen sezon bir türlü istikrarı yakalayamadığımız sol açık mevkisi için bu zamana dek ilk hedef olarak gözüken Arjantinli genç bir isimden, Culio’nun olumsuz referanslarının oyuncunun kafasını karıştırması sonucu vazgeçildi. Yerine Yunan liginden nispeten daha tecrübeli bir isimle anlaşma sağlanmak üzere. O da Arjantinli.. Sağ açık için anlaşılan isim, İspanya liginde 70’in üzerinde maça çıkmış ve adından çok söz ettirecek bir İspanyol..Üstelik bu isim henüz futbolunun olgunluk çağında..Bunun yanında iki kanat için de alternatif olabilecek hatta ilk 11’i zorlayabilecek, yine Yunan liginden oldukça tecrübeli bir Arjantinlinin transferi de bitti. Bu transferin açıklanması için FİFA’dan oyuncuya ilişkin bir belge bekleniyor..

Forvet için İspanya 1.liginde 130’dan fazla maça çıkmış etkili bir İspanyolla anlaşıldığını öğrendik. Bu futbolcu için de kulübüyle olan bonservis pazarlıkları son aşamada.. Stancu’nun bonservis sorununun bir türlü çözülememesi sebebiyle, ibre, yine İspanya’da genç yaşına rağmen 50’ye yakın maça çıkmış, pivot tipi bir santrafora dönmüş durumda.. Bu isim, Cuper’in kafasındaki oyun şablonunun değişkenliğine de katkı sağlayacak gibi gözüküyor.. Bu isimle olan görüşmelerde de önemli bir aşama katedilmiş durumda..


Yabancı hakkı kullanılan bölgelerin alternatifi olabilecek yerli isimlerle alakalı olarak da çalışmalar sürüyor..TFF 1.lig’de forma giyen bir sol kanat oyuncusuyla alakalı olarak kulübüyle teması geçildi ve yanıt bekleniyor..

Avrupa hedefindeki Orduspor kadrosu yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor. Aslında Cuper’e tercihleri konusunda sınırsız güven duyduğumuzdan olsa gerek, hangi ligden, hangi isimlerin geleceğini çok da önemsemiyoruz. Bu forma için var gücüyle mücadele edecek olan, bizimle aynı heyecanı paylaşacak olan herkesin başımızın üstünde yeri var..

Transfer gelişmelerinin dışında, kulüple alakalı önemli kurumsal gelişmelerin olduğunu da öğrendik, ona da ilerleyen günlerde ayrıca geniş bir şekilde değiniriz..

10 yorum:

  1. Teşekkürler bilgilendirme için dag ekibi.Heyecanlı bekleyiş devam etmekte.

    YanıtlaSil
  2. İrfan için kafamızı çok duvarlara vuracağız ama geç olacak.
    Cuper değil başkası olsaydı ayağı kaldırmıştınız ortalığı.

    YanıtlaSil
  3. irfan konusunda bende arkadaşla aynı fikirdeyim o çocuk Allaha dua ediyorum orduda veya başka yerde inşallah hak ettiği yere gelir

    YanıtlaSil
  4. İrfan'ın durumu ile ilgili bir değerlendirme yapacağız arkadaşlar. Eleştirilmesi gereken birşey varsa ilk biz eleştiririz. İrfan da bunlardan biri. Durumunu önceden belirtmiştik zaten.

    YanıtlaSil
  5. Abdülkadir gönderilecek mi ?

    YanıtlaSil
  6. "Arjantinli genç bir isimden, Culio’nun olumsuz referanslarının oyuncunun kafasını karıştırması sonucu vazgeçildi." demişsin de başında hector cuper'in olduğu takıma culio'nun referansıyla gelecek adam hiç gelmesin zaten.

    YanıtlaSil
  7. Daha önce Culio ile aynı takımda oynamış olmalarından dolayı Cuper'den çok Culio'nun referansına önem vermiş olabilir.

    YanıtlaSil
  8. Abdulkadir ve İrfan :( çok beğendiğim iki oyuncu :( umarım bu oyuncular için ilerde üzülmeyiz :(

    YanıtlaSil
  9. Abdulkadir Ve irfanda Hata yapmasak.

    YanıtlaSil
  10. Dag Allah aşkına şu üstü kapalı belirttiğin futbolcuları açıkca yazsan da biz de tranfermarkt ta ülkeler ve liglerde Arjantinli-İspanyol belirtilen pozisyon tanımına uyan oyuncuları arama ve tahmin işinden kurtulsak. Tam olarak ne zaman netleşecek bu transferler bilginiz var mı?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...