30 Kasım 2012

Haftanın Maçı #14 | Orduspor vs Beşiktaş


Haftalardır oynadığımız kötü futbolun, sahadaki ciddiyetsizliğimizin cezasını Türkiye Kupası'ndan elenerek çektik. Koyduğumuz hedeflere bizi götürecek yollardan biriydi kupa ama biz o yolu kendi ellerimizle kapattık. Kendi evimizde son haftaların en olumlu futbol oynayan takımlarından biriyle karşılaşacağız. Rakibimizin son haftalardaki performansı ile bizim performansımızı teraziye koyduğumuz zaman bu maç öncesi canımız sıkılmıyor değil.. Bu tür maçlarda takımımız bir başka reaksiyon veriyor en azından bununla teselli oluyoruz ama bu durum da bir noktada can sıkıcı.. Sahi, maç mı seçiyoruz? Galatasaray maçı mesela.. Ya da çok eskiye gitmeyelim. Mağlup olmamıza rağmen sahada Orduspor olduğunu hissettiğimiz Trabzon maçı.. Kasımpaşa karşısında, Göztepe karşısında oynanan futbolu düşününce takımın bu kadar kısa sürede renk değiştirmesinin maç seçmekten başka bir açıklaması olamaz. Şimdi irdelenmesi gereken konu değil bu konu aslında ama dile getirmeden de duramadım.Umarım Beşiktaş maçı futbolcularımızın keyfine, gönlüne göre olan maçlardan biridir..

Az önce belirttiğim gibi son haftaların en formda takımıyla oynayacağız. Sezon başında sıkıntı yaşayacağı düşünülen Beşiktaş tecrübeli isimler ile genç isimlerin kaynaşmasıyla çok farklı bir havaya büründü. Bir ara bocalayıp üç maç üst üste kaybetmiş olsalar da o süreçten sonra ligde oynadıkları altı maçın dördünü kazanarak o kaosun içinden çıkmayı başardılar. Beşiktaş ekstraları olduğu kadar zaafları olan da bir takım. Bu zaafların üzerine gidip onların ön plana çıktığı durumların önüne geçebilirsek galip geliriz. Ama tam tersi olursa istemediğimiz, keyfimizi oldukça kaçıracak bir sonuçla da sahadan ayrılabiliriz.

Hector Cuper'in Galatasaray maçında Galatasaray'ın zaaflarını iyi analiz etmesi, Melo ve Selçuk'un saha içi etkinlerini asgariye indirerek Galatasaray'ı dar bir alanda oynamaya mahkum etmesi sonucunda güzel bir galibiyet almıştık. Beşiktaş maçı öncesi Beşiktaş'ı da olumlu bir şekilde analiz edeceğinden şüphemiz yok ama Beşiktaş bizim oyun anlayışımıza çok ters bir takım olduğu için en azından bu maç için genel görüntümüzün dışında bir anlayış ile sahaya çıkmamız gerekebilir. Beşiktaş, top kendisindeyken hücumda oldukça üretken olan ve çok rahat skora giden bir takım. Top rakipteyken ise oldukça basit kademe hataları yapan, sertliğin dozajını kaçıran ve oldukça fazla kart gören bir takım. Bu yüzden oyunun kontrolünü elimizde tutmayı başarır ve topun bizde kalmasını sağlarsak Beşiktaş'ın hücum etkinlerini asgariye indirebiliriz.



Beşiktaş'da kronik sakatlıklar harici Fernandes de sakatlığından dolayı kafilede yer almıyor. Fernandes ve Oğuzhan'lı bir Beşiktaş ortasahası bizi oldukça zorlayabilirdi. Orta alanda Necip, Oğuzhan, Olcay gibi dikine oynayabilen farklı oyunculara sahip olsalar da Fernandes'in oynamayacak olması bizim adımıza önemli bir şans. Aynı şekilde bizde de önemli eksikler bulunuyor. Sezon başından beri sürekli olarak oynayan Garcia kart cezalısı olması sebebiyle Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek. Son haftalarda Hector Cuper'in solbekte görevlendirdiği Ferhat büyük ihtimalle Garcia'nın yerine sağbekte forma giyecek, Atila ise yeniden ilk 11'e dönüş yapacak. Garcia haricinde Kasımpaşa maçında sakatlanan Agus ve Barral da Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek. Agus'un yerini bir şekilde doldurabiliriz ama Barral eksikliğini hissedeceğimizi düşünüyorum. Karşılaşmada yedek kulübesinde bulunması bile Cuper için oyuna müdahale anlamında bir kozdu. Fakat Barral'ın da olmayacak olmasından dolayı maçın gidişatı bizim istediğimiz seyirde gitmez ise eğer kenardan yapacak hamle şansımız olmayacak. Umarız herşey istediğimizi gibi gider..

Son olarak istatistiklere bakalım. Ordu'da Beşiktaş'a karşı üstünlüğümüz var. Beşiktaş ile 22. maçımıza çıkıyoruz. Oynadığımız maçlarda 6 galibiyetimiz 4 beraberliğimiz ve 12 mağlubiyetimiz bulunuyor. Zor bir zamandan geçiyoruz ama bizim ilacımız belli. Güzel futbol ve üç puan. Umarız yarın tribünde taraftarlarımız sahada futbolcularımız gerekeni yapar ve yarın akşam kötü gidişata dur deriz.

1977        Ordu SK Beşiktaş JK 2-1 
               Beşiktaş JK Ordu SK 2-0 
               Ordu SK Beşiktaş JK 2-1 
1977        TK Beşiktaş JK Ordu SK 0-0 
                Ordu SK Beşiktaş JK 2-3 
1978        Beşiktaş JK Ordu SK 2-2 
                Ordu SK Beşiktaş JK 0-1 
1979        Beşiktaş JK Ordu SK 0-1 
                Ordu SK Beşiktaş JK 0-1 
1980        Beşiktaş JK Ordu SK 0-0 
                Ordu SK Beşiktaş JK 1-2 
1981        Beşiktaş JK Ordu SK 4-1 
                Ordu SK Beşiktaş JK 1-0 
1984        Beşiktaş JK Ordu SK 1-0 
                Ordu SK Beşiktaş JK 2-0 
1985        Beşiktaş JK Ordu SK 3-1 
                Ordu SK Beşiktaş JK 1-0 
1986        Beşiktaş JK Ordu SK 5-1 
                Ordu SK Beşiktaş JK 0-2 
2012        Beşiktaş JK Ordu SK 2-1
                Ordu SK Beşiktaş JK 1-1

4 yorum:

  1. dediğin gibi, her zaman yaptığımız şeyi yapıp beşiktaşa buyur sen oyna ben kontradan atıcam ümidiyle çıkarsak sahaya dağılırız.

    YanıtlaSil
  2. Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just
    too wonderful. I actually like what you have acquired here, really like
    what you're stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I can not wait to read far more from you. This is actually a tremendous website.

    Also visit my weblog :: milf videos

    YanıtlaSil
  3. It's great that you are getting ideas from this article as well as from our argument made at this place.

    Check out my website; sex vids for free

    YanıtlaSil
  4. Excellent article! We will be linking to this great content on our
    site. Keep up the good writing.

    My homepage; tips for a hand job

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...