11 Şubat 2011

# 15 Jerry Akaminko


Üstteki fotoğrafı görünce Jerry hakkında birkaç şey yazmak istedi gönül. Dile kolay Orduspor'da 3. sezonu Jerry'nin. Bank Asya 1. Ligde yabancı oyuncu izni çıkmasından sonra Bruno ile Jerry bir menejer vasıtasıyla takıma kazandırıldı. O gün bugündürde giydiği formanın hakkını vererek bir nevi gönlümüzde ayrı bir yeri oldu... Geldiği sezonun devre arası Sportin Lizbon bu sezon başında İstanbul B.B Jerry'ye talip olmuş fakat yönetim kendisini bırakmak istememişti.

İlk sezonunda 25 maçda, ikinci sezonunda 36 maçda bu sezon ise 15 maçda forma giyerek takımın istikrar abidesi oldu. Zaman zaman akıl almaz hatalar yaptı. Yeri geldi maçı onun hatasından kaybettik ama hiçbir zaman Jerry bir tepki ile karşılaşmadı. Takımı yerden yere vurduğumuz zamanlarda bile tribüne çağırdık bağrımıza bastık. O kadar sevdik Karaoğlanı. O formanın hakkını veren herkesi bağrımıza bastık ama Jerry'i bir başka sevdik.

Geçen sezonun ilk yarısı ilk defa son sıraları gördü takım. Devre arası durumu biraz düzeltmiş olmasaydık küme bile düşebilirdik. O derecede kötü bir takımdık. O zor şartlarda neredeyse tek başına savaştı Jerry. Çoğumuz bu adamın bu takımda ne işi var bile dedik geçen sene. Futbol oynamaya çalışan, canını dişine takan tek adamdı. Sukaj, Yunus, Günay, Kemal Yıldırım gibi futbol yoksunlarından oluşan ilk 11'de Jerry tek başına bişeylerin mücadelesini verdi deyim yerindeyse.

Bu sezona yine çok iyi başladı. Geleneksel olarak bazı maçlarda düşüşe geçti, anlamsız hatalar yaptı ama herşeye rağmen alternatifi yoktu. Sezon başında Hakan Macit'in gönderilmesine çoğumuz tepki göstermişti. Kürşat ve Jerry ile koca bir sezonun geçmeyeceğinden bahsetmiştik, dile getirmiştik. Ama hiçbirimiz Numan'ı hesaba katmadı. Ofspor'dan sezon başı kadromuza kattık. ilk yarıda birkaç maçta gösterdiği performans ve sonrasında Numan'ın Jerry'den formayı kapması üzerine devre arasıda Ümit Bozkurt ile yollar ayrıldı. Jerry 13. hafta Ordu'da oynadığımız ve Tavşanlı'ya 2-1 kaybettiğimiz maçtan sonra bildiğiniz gibi formasını Numan'a kaptırdı. Numan kaptığı formanın hakkını 7 haftadır taş gibi oynayarak fazlasıyla verdi. Jerry kadro yazılırken adı en başı yazılan oyuncu iken Orduspor'a geldiği zamandan bu yana ilk defa yedek kalmaya başladı.

Jerry'nin sözleşmesi geçen sezonun devre arasında 1 yıl daha uzatılmıştı. Bu sezon sonu Kara Oğlanın sözleşmesi sona eriyor. Sezon sonu Süper Lige çıkacağız ve işallah Süper Lig kadrosunda da Orduspor formasını giymeye devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...