22 Şubat 2011

Geçmişe Bir Bakmak Lazım

Ligde iki hafta üst üste kaybeden Orduspor 5.sıraya gerilerken, taraftarın bir çoğu karamsarlığa büründü. Peki şimdi Süper Lig Hedefine ulaşmak artık çok mu zor ? Sanırım bunun cevabı biraz olsun geçmişte saklı !

Orduspor son iki haftada 7 gol yedi, iki maç kaybetti, liderlik elden gitti, kıyamet koptu ! Taraftar tepkisinde haklı mı ? HAKLI ! Peki ya bu tablo çok mu karamsar, Orduspor başaramaz mı ? Futbolcular üzerine düşeni yaparsa, taraftar desteğini esirgemezse bu sorunun cevabı geçmişte saklı !

2005-2006 sezonu, Orduspor'un Bank Asya 1.Ligde ki ilk sezonu... Son 7 Haftada 5 Galibiyet

25.haftaya 38 puanla 6.sırada giren Orduspor, 26.haftada Kocaelispor'a sahasında 3-1 mağlup olur. Sahasında aldığı bu ağır yenilginin ardından 27.haftada Gaziantep BŞB.Spor deplasmanına giden Orduspor bu defa 3-0'lık bir mağlubiyet alır. İki haftada yenilen 6 golle alınan bu iki mağlubiyet sonucunda Orduspor 8.sıraya geriler. Ligin bitimine 7 hafta kala alınan bu iki kötü sonuçla Play-Off şansını zora sokan Orduspor, son 7 haftada 5 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet alarak ligi 6.sırada bitirir ve Play-Off'lara kalmayı başarır.

2006-2007 Sezonu... Son 12 maçta 9 Galibiyet

Ligin 13.haftası bittiğinde 19 puanla 7.sırada yer alan Orduspor, bu haftadan sonra 6 maç üst üste kaybeder ve ard arda oynadığı 9 karşılaşmanın hiç birini kazanamaz. Bu kötü serinin sonunda Orduspor 22.haftada 21 puanla 14.sırada yer alır ve düşme hattında yer alan Türk Telekom ile puanı aynıdır. İlk 13 hafta sonunda alınan sonuçlarla Play-Off'a hatta liderliğe oynayan Orduspor, 22.haftaya gelindiğinde ise ligde kalmak için mücadele vermektedir. Herkes Orduspor ligde kalacak mı düşecek mi diye tartışırken, Orduspor ligde kalan 12 haftada 9 galibiyet alarak ligi 49 puanla 8.sırada tamamlar. Öyle ki evinde oynadığı karşılaşmada Hacettepe'yi yada deplasmanda o sezon küme düşen T.Telekom'u mağlup olmayıp yenebilseydi Play-Off'lara bile kalacaktı.

2007-2008 Sezonu... Son 16 Maçta Sadece 2 Mağlubiyet ki O da Son 3 Haftada !

Ligin ilk yarısında inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Orduspor, deplasmanda Samsunspor'a 5 atmasına rağmen kalesinde 7 gol görmüş, evinde kazanmasına rağmen deplasmanda bir türlü istikrar sağlayamamış ve ligin ilk yarısını 26 puanla 8.sırada tamamlamıştı. Ligin ikinci yarısına Altay mağlubiyeti ile başlayan Orduspor, sahasında ilk kez maç kaybederken aynı zamanda 9.sıraya gerilemişti. Peki ya sonra ne oldu ! Altay mağlubiyetinin ardından oynadığı 13 karşılaşmada hiç kaybetmeyen Orduspor, 5 galibiyet ve 8 beraberlik alarak 31.haftayı 6.sırada tamamladı. Tam Orduspor tamam Play-Off'lara gidiyor derken, son 3 hafta alınan 2 mağlubiyetin ardından ligi 8.sırada tamamlamıştı.

2008-2009 Sezonu... Bu sezon diğer sezonlardan farklı olmasına rağmen yine de Orduspor'un iddaasını son haftalara kadar sürdürdüğü bir sezon oldu. 29.hafta sonunda 3 hafta üst üste kaybeden Orduspor'un Play-Off'lara kalmasına kimse ihtimal vermezken, 30-31-32.haftalarda ard arda alınan 3 galibiyetle Orduspor 8.sıraya kadar yükselmişti. Son iki maçında Orduspor galip gelse Play-Off'lara kalacakken yine Play-Off'ların yani Süper Ligin kapısından dönmek zorunda kaldı.

2009-2010 Sezonu... Küme Düşer Diyorlardı, Ligi 8.Bitirdi...

Ligin ilk 8 haftasında bir galibiyet dahi alamayarak lige çok kötü bir başlangıç yapan Orduspor için bu defa tablo çok daha kötüdür. Sezon başında alınan kötü sonuçların ardından ligin dibine demirlerken, herkes bu takımın hedefinin bu sezon sadece kümede kalmak olduğunu düşünüyordu. Ancak diğer sezonlarda olduğu gibi bu sezonda Orduspor ikinci yarıda hedefin hiçte öyle olmadığını bir kez daha ispatladı. Ligin ilk yarısını düşme hattını bir basamak üstünde 17 puanla 15.sırada tamamlayan Orduspor, ligin ikinci yarısında fırtına gibi eser. Ligin ikinci yarısında sadece 4 maç kaybeden Orduspor'un, kaybettiği Giresun maçında maç 0-0 iken 10 kişi kaldığını, Erciyes maçını deplasmanda 2-1 öndeyken 3-2 kaybettiğini, yine Buca maçını da Erciyes maçında olduğu gibi ilk yarısını 2-1 önde kapatmasına rağmen 3-2 kaybettiğini ve belki de Play-Off şansını kaybettiği Adanaspor maçını da 1-0 öndeyken 10 kişi kalarak 2-1 kaybettiğini hatırlatmakta fayda var. Çünkü son 9 haftada 5 galibiyet ve sadece 1 mağlubiyet alan, ligin ikinci yarısında harika bir performans sergileyen Orduspor, o 4 maçıda kazanmış olsaydı sanırım Türk Futbol Tarihine geçerdi.

Gelelim bunları neden anlattığıma !

Aslında nedene gerek yok, yazıyı okuyanlar, Orduspor'un B.Asya 1.Ligde ki geçmiş sezonlarını hatırlayanlar ne demek istediğimi sanırım çok iyi anlamıştır. Orduspor geçen 5 sezonda hep en alt sıralardan yada orta sıralardan gelerek, ikinci yarıda topladığı puanlarla ki özellikle ligin bitimine 10-12 hafta kala yakaladığı başarılarla Play-Off mücadeleleri verdi.

Peki ya Şimdi ? Orduspor Lider iken iki hafta üst üste kaybetti ve 5.sıraya geriledi. Kaç maç var önümüzde 11 ! Liderle aramızda kaç puan var 3 !

Şimdi biraz geçmişe baktığımızda, şu an ligde ki konumumuza baktığımızda acaba hedef çok mu uzak ? Sanırım bunu başta futbolcular olmak üzere herkes iyice bir düşünmeli...

Orduspor her düştüğünde taraftarının desteği ile bir şekilde kalkmasını başarmıştır. Biz bu ligde ligin dibini de gördük, bir maçta 7 golde yedik, 6 maç üst üste de yenildik, 9 hafta ard arda maçta kazanamadık. Ama yılmadık, yıkılmadık. Şimdi neden yıkılalım ? Şimdi neden pes edelim ?

Unutmayalım ki her şeyin başında İnanmak gelir...

Konuk Yazar -- > Hüseyin Öztürk

2 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş. Bugün Orduspor yıllar sonra Süper Lige ilk defa bu kadar yakın. Ve biz umutlu olmamız gerekirken sanki herşeyi elimizden almışlar, Süper Lige çıkma şansımız kalmamış gibi davranmayı doğru bulmuyorum.

    Transfer sezonu kapandı ve ligi bu oyuncularla bitireceğiz. Evet istediğimiz futbolu oynamıyor olabilirler ya da bizim kadar istemiyor olabilirler. Ama sene sonuna kadar elimizde başka kimse yok. Beğenmediğimiz, istemediğimiz sevmediğimiz oyuncular var ise onları bugün ölümüne eleştirmek(Yapıcı eleştiri her zaman verimlidir) o futbolcuya,oyunumuza veya takımımıza yansımayacaktır. Zaman destek zamanı. Zaman Orduspor'un Süper Lige çıkma zamanı...

    YanıtlaSil
  2. Aslında şuandaki psikolojimiz belki bizi şampiyon yapacak ama bu sarsıntı biraz fazla oldu.

    Bu hafta Akhisar'ı mağlup edersek biraz olsun toparlanıp durumun ciddiyetini daha iyi anlayacağız.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...