11 Şubat 2011

Haftanın Maçı | Orduspor - Gaziantep B.B.


21. haftada rakibimiz Gaziantep Büyükşehir Belediyespor. Pazar günü saat 13.30'da başyacak olan maçın hakemi İzmir bölgesinden FİFA kokartlı Tolga Özkalfa. Tolga Özkalfa bu sezon 5. haftada oynadığımız ve 1-1 berabere kaldığımız Rize maçınında hakemiydi. Maçın televizyon yayını var.

Gaziantep'de oynanan ilk maçta şanssız bir beraberlikle dönmüştük Ordu'ya. Çok gol kaçırdığımız maçta bir net golümüz verilmemişti. Son dakikalarda golü bir türlü bulamayan biz Antep'in kaçırdığı penaltı sonrasında aldığımız 1 puana sevinmiştik. Lige kötü başlayan ama ligin ortasında aldığı 5 haftalık üst üste galibiyet serisiyle kendini bi anda şampiyonluk potasında bulan Büyükşehir oynadığı son 9 maçta sadece 4 gol buldu. Oysa önemli bir hücum hattına sahip olan Büyükşehir son haftalarda bu yönünü kaybetmiş gözüküyor. En son 4-0 kaybettiği Samsunspor maçından bu yana oynadığı 4 maçta henüz mağlubiyet yüzü görmedi. 3 haftalık galibiyet serisine geçen hafta kendi sahasında oynadığı ve 0-0 berabere kaldığı Erciyes maçıyla son verdi. Serileri seven bir takım Gaziantep. Bizim gibi bu ligin gediklisi olmasını belli bir istikrarı olmasına bağlayabiliriz. Ne iyiler ne kötüler. Canı isteyince oynayan bir takım görünümündeler. Serdar Deliktaş ve Abdullah Halman bu sene Bank Asya'da ismini sıkça duyuran oyuncular oldular orada. Devre arasında Diyarbakırspor'dan Zafer Şakar'ı ve Gaziantepspor'dan İ. Ferdi Coşkun'u transfer ederek ligde iddaalı olduklarını gösterdiler.

Erol Azgın yönetimindeki Gaziantep'de Hakan Macit, Ali Sakal, Cihan Can ve Uğur Erdoğan gibi tanıdık simalar var. Özellikle Hakan Macit'e Ordu'ya tekrar geldiği bu maçta taraftarlarca bir hoşgeldin denebilir. Gittiğine çok üzülmedik mi? Zor maç olacak. Karşımızda futbol oynamayı isteyen bir takım olacak. Tamda işimize geldiği gibi. Öyle bir his var içimde bu maçı ya 3 - 4 farkla kazanacağız yada puan kaybı yaşayıp derin bir hayal kırıklığı içine gireceğiz. Hani bu cümleyi okuyup "zaten ya kazanırız ya kaybederiz1 demneyin. Anlatmak istediğim ya çok rahat maç olacak ya çok sıkıntılı maç olacak. İşte sıkıntılı geçerse bu maç puan kaybederiz gibi bir his var bende. Yanılacağım inşallah. Kostovski ve Ali cezalı bizde. Çıkacak kadro muhtemelen bellidir. Kale ve geri 4lü aynı. Numan'ı bu maçta hocanın kesmeyeceğini duyduk çünkü. Ali'nin yerine Emrullah, Kosto'nun yerine İbrahim gelecektir. Ama Abdullah'ın da dinlendirilmesi gerek. Jerry'nin bu maçta oynamasını isterim. Uğur hoca işini bilir. 6 sene sonra bizlere liderlik yüzü gösteren Uğur hocaya buradan tutupta böyle yap şöyle yap diyemeyiz tabi. Ama bizde kendimizde "bu takımın gerçek sahipleri" olarak fikir yürütüyoruz içimizden geçenleri söylüyoruz. Hakkımızda hayırlısı...

Antep cephesine gelelim maç öncesi. Çıkışa geçtiler ve devre arasında kadrolarını daha da güçlendirdiler demiştik. Sanmıyorum buraya beraberlik için geleceklerini. Onlarında ilk hedefi 3 puan olacaktır. Bizi umutlandıranda bu zaten. Takım artık şu taraftara rahat maç izlettirmeli Ordu'da. Hakediyoruz biz bunu. Ordu'da niye strese giriyoruz oynadığımız maçlarda anlamıyorum... Gaziantep'de maç öncesi sakatlar can sıkıyor. Fırat Çakmak, Kazım Sarı, Ali Sakal, Serdar Deliktaş, Hakan Albayrak, Ramazan Altıntepe, Kenan Aslanoğlu, Ahmet Buğra Erdoğan ve Abdullah Halman gibi isimlerin oynayıp oynamayacakları belli değil. Ama bu isimler içinde en çok merak edilen Serdar'ın büyük ihtimalle maça yetişeceği tahmin ediliyor. Cezalı oyuncuları ise yok.

Dışarda oynadıkalrı maçlarda Büyükşehir'in, 3 galibiyeti 3 beraberliği ve 3 mağlubiyeti var. Görüldüğü üzere dış sahada 3'leri yan yana dizmiş durumdalar. 61 ve 75. dakikalar arasında toplamda 8 gol atmışlar. Bu önemli. Bu dakikaları atlatabilirsek son dakikalarda pek gol atabilen bir takım değiller. Takımın en golcüsü, ligde de gol krallığına oynayan ve 19 maçta attığı 11 golle Serdar Deliktaş. En çok süre alan oyuncular ise 1570 dakikayla Serdar Deliktaş, 1530 dakikayla Cihan Can ve 1485 dakikayla Ahmet Devret. Antep Belediye hiçbir maçta kırmızı görmedi bu sezon. En çok sarı kart gören oyuncusu ise 6 maçla Mustafa Marangoz oldu.

Bu sezona kadar Gaziantep BB ile toplamda 11 kez karşılaştık. Bu maçlrda 6 galibiyet ve 3 beraberlik alırken 2 maçtanda sahadan boynumuz bükük ayrıldık. Ordu'da oynanan maçlarda ise son 3 sezondur hep kazandık.
2005/2006 Orduspor 1:1 GBB, GBB 3:0 Orduspor
2006/2007 Orduspor 0:1 GBB, GBB 1:3 Orduspor
2007/2008 GBB 1:2 Orduspor, Orduspor 1:0 GBB
2008/2009 GBB 1:4 Orduspor, Orduspor 1:0 GBB
2009/2010 GBB 0:0 Ordsupor, Orduspor 2:1 GBB
2010/2011 GBB 0:0 Orduspor

21. Haftanın diğer maçlarına bakalım son olarak;
12 Şubat 2011 13:30 | Denizlispor - Akhisar B. : Bizide ilgilendiren bir maç. Denizli, geçen hafta Rize galibiyetiyle muhtelemen bir çıkış dönemi içine girecek. Bu maçı kazanacaklardır.
13 Şubat 2010 13:30 | Giresunspor - Gübgören B. : Belkide alt taraflarda dananın kuyruğunun kopacağı maç. Olası bir Güngören galibiyetinden sonra Giresun için artık hiçbirşey eskisi gibi olmayabilir. Zor maç.
13 Şubat 2011 13:30 | Erciyesspor - Ç.Rizespor : Erciyes üst sıralardan kopmaya başladı. Rize ise kredisini tüketti iyice. Yukarı taraflar içinde belkide bir kopmanın olabileceği bir maç. Beraberlik çıkar gibi.
13 Şubat 2011 13:30 | Diyarbakırspor - Mersin İ.Y. : Seyircisiz oynanacak bu maç. Diyarbakır hala direnmeye çalışıyor ama işleri çok zor. Mersinlilerde ise ilk 2 sesleri çıkmaya başladı. Mersin alır.
13 Şubat 2011 13:30 | Tavşanlı Linyit - Boluspor : Sonucunu en çok merak ettiğim maç. Tavşanlı son haftalarda iyi top oynayamıyor. Bolu ise oynadığı futbolla çoktan Süper Lig'i hakeden bir görüntü çiziyor.Bence Bolu bu maçı kaybetmez.
13 Şubat 2011 19:00 | Karşıyaka - Altay : İzmir derbisinde galibiyete bi adım yakın taraf Karşıyaka.
14 Şubat 2011 20:00 | Samsunspor - Kartalspor : Samsun açık ara favori gibi görünsede zorlanacaklar. Puan kaybı süpriz olmaz Samsun için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...