22 Şubat 2011

Cadı Kazanı | Haftanın Ardından # 22


Ligde ilk 8 takım kafaya oynayınca her hafta fikstürde merakla beklenen maçlar oluyor. Neredeyse 2-3 karşılaşma direk zirve mücadelesi veren takımlar arasında oynanıyor. Bu haftanın sonucu merakla beklenen 2 önemli maçı vardı. Boluspor - Samsunspor ve Rizespor - Orduspor maçları direk ilk 6'daki sıralamayı değiştirecek maçlardı ve nitekim öylede oldu. 2 haftadır puan kaybetmemize rağmen ligin zirvesinde bulunuyorduk fakat bu hafta liderliği Samsunsor'a devrettik. Samsunspor'un önümüzdeki haftayı BAY geçeceğini düşünürsek gelecek hafta liderlik büyük ihtimalle yine el değiştirecek.

Kartalspor 1-0 Diyarbakırspor : Beklenen sonuç Kartalspor'un galibiyetiydi ve nitekim o şekilde de sonuçlandı. Diyarbakırspor artık bu ligin misafiri diyebiliriz. Gençler ile ligin sonuna kadar bir şekilde gidecekler. Maça Kartalspor açısından bakacak olursak, ilk yarıda Ergün Pembe'nin enkaza dönderipte bıraktığı Kartalspor ligin 2. yarısında deyim yerindeyse küllerinden tekrar doğdu. 2. yarıya deplasmandaki Adana galibiyetiyle başladılar ve sonrasında ligin süpriz ekiplerinden Tavşanlı ile içerde berabere kaldılar. Geçen hafta zorlu Samsun deplasmanında maçın daha başlarında 10 kişi kalmalarına rağmen futbolu çirkinleştirmeden oradan 1 puanla ayrılmasını bildiler. Herkes direk zirveye odaklanmış iken ligin son haftalarında alt sıralarda da kıyamet kopacak gibi...

Boluspor 0-1 Samsunspor : 2. yarıya fırtına gibi başlayıp geçen hafta Tavşanlı mağlubiyetiyle Bank Asya gerçeğini hatırlayan Boluspor ile kendi sahasında 10 kişi kalan Kartalspor'a puan bırakan Samsunspor maçından ne çıkacağı, maçın nasıl sonuçlanacağı herkes için merak konusuydu. Karşılaşmadan hangi sonuç çıkarsa çıksın kimsenin şaşırmayacağı bir karşılaşma idi. Boluspor eksiklerden dolayı biraz sıkıntılı başladı karşılaşmaya ve eksiklerin sıkıntısını maç içinde bir hayli çekti. Samsunspor öne geçti ve çok zorlanmadan maçı öne geçmenin avantajıyla galip bitirmesini bildi. Maçta dikkatimi çeken nokta Boluspor'un devre arasında büyük umutlarla kadrosuna kattığı Peev'in maç boyunca neredeyse hiçbir olumlu hareketinin olmayışıydı. Fabiona ve Ferhat'da ona ayak uydurunca Boluspor hücumda hiç etkili olamadı. Samsunspor geçen hafta yaşadığı şoku bu hafta galip gelerek atlattı ve liderlik koltuğuna oturdu. Boluspor ise bizim gibi 2 hafta üst üste iki mağlubiyet alarak önemli bir avantaj yakalama fırsatını elinin tersiyle itti.


Adanaspor 2-2 Giresunspor : Giresunspor geçen hafta aldığı Güngören galibiyeti ile kendine gelmişti. Bu maçta Adanaspor'u daha şanslı görüyordum ama Giresunspor Adana deplasmanından 1 puan ile dönerek bence güzel bir iş başardı. İki takımın da sahip olduğı şansızlıkların bence şuanda en öne çıkanı sahip olduğu hocalar. Adanaspor'un Osman Özdemir ile Giresunspor'un ise Bahri Kaya ile çalışması iki takım içinde şanssızlık. Bahri Kaya biraz olsun toparladı ama Osman Özdemir ne zaman kovulur merak konusu...


M.İdman Yurdu 4-0 Karşıyaka: Devre arası yaptığı transferleri en iyi şekilde sahaya yansıtan takım şimdilik Mersin İdman Yurdu. Nurullah Sağlam faktörü ile de 2. yarıya çok iyi başlayarak zirve için önemli adaylardan biri olduklarını deyim yerindeyse herkese kanıtladılar. Karşıyaka ise Turgut Uçar görevinden istifa etti ve yerine Reha Kapsal getirildi. Karşılaşma hakkında söylenebilecek fazla bişey yok aslında ama 2. yarının başında hakemin verdiği saçma sapan penaltı kararı ile KSK'nın olmayan direnci daha fazla kırıldı ve bu şekilde bir farkın ortaya çıkmasına vesile oldu. Umarım Reha Hoca ile bir ivme yakalarlar ve ilk 6 yolunda tekrardan iddialı konuma gelirler.

Akhisar Belediyespor 0-2 Erciyesspor: Geçen hafta Denizli deplasmanından puan çıkaran Akhisar'dan bu hafta kendi evinde en azından bir beraberlik daha bekliyordum. Fakat ligin 2. yarısına ktü başlayan Erciyes için de dönüm noktası olan bu maçta Erciyes kazanmasını bildi. Güngören ve Giresun'un 2. yarıya iyi başlamasıyla Akhisar'ın da durumu biraz olsun muallakta kaldı. Biraz silkelenip kendilerine gelmezlerse ierleyen haftalarda sıkıntılı durumlarla baş başa kalabilirler...


Diğer karşılaşmalardan ilgi çekici olanlardan ilki Gbb'nin kendi evinde Güngören'e mağlup olması. Bir iki hafta önce herkesin Süper Lig adayı olan Gbb ligdeki konumunu, düşüncesini biraz olsun belli etti. Önemli maçlardan 3 puan alıp, şampiyonluk yolunda ilerleyen takımlara çelme takıp çok daha kolay maçlarda puan kaybederek sezonun orta sıralarda tamamlarlar büyük ihtimal. Her sene aynı profilde devam ediyorlar. Bu senede canları istedikleri zaman oynayıp, istemedikleri zaman ise puan kaybetmeye devam edeceklerdir.
Altay ise kendi evinde Denizlispor'a 2-0 mağlup oldu. Neyin ne olduğu belli değil. Geçen hafta KSK'yı mağlup ederek biraz olsun lige döndüklerini düşünmüştük ama bu hafta yine kötü bir futbol oynayarak İzmir'e tereddütlerle gelen Denizli'nin yüzünü güldürdüler.

***

- Favoriler bir hafta kazanıyorsa diğer hafta kaybediyor. Boluspor çok iyi başladı alır götürür dendi üst üste 2 mağlubiyet aldı, gerçeklerle yüzleşti.
- Biz 2. yarının başlamasıyla beraber lider olduk ama 3 haftada kaybettiğimiz 8 puan ile 5. sıraya kadar geriledik. Sakatlıklar, cezalılar derken önemli bir dönemi zorlu bir şekilde en zararla atlatmanın hesaplarını yapıyoruz.
- Denizlispor ve Samsunspor'un da bizim veya Boluspor'dan farkı yok.
- Alt sıralarda yer alan takımlarda 2. yarıya iyi başlayınca lig hepten keşmekeş oldu.

Öyle bir lige döndüki Bank Asya, 2 hafta sonrasını kestirmek çok zor...

2 yorum:

  1. lige bak ya ilk 8 kafaya oynuyo son 7 düşmemeye :))

    YanıtlaSil
  2. Sezon sonuna kadar da bu ayarda devam edicek gibi...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...