15 Şubat 2011

Cadı Kazanı | Haftanın Ardından # 21


Bu ligin sonu gelir mi? Sağ salim kalkabilir miyiz bu senenin altından? Diyorduk 4 5 haftaya kopmalar başlar diye. Ne kopma ama. İyiki koptu yani. Kıyamet koptu kıyamet. Görünürde 4 liderin olduğu bir haftayı geride bıraktık. 2 haftada verdiğimiz 5 puana rağmen avarajlada olsa bu sezon 4. kez bir haftayı lider bitirdik. Alt tarafta karıştı iyice. Giresun kendine geldi Kartal kendine geldi. Artık hiçbir takımın yeri garanti değil. Tek gerçek Diyarbakırspor, günden güne erimeye devam ediyor ve ligden düşecek 2 takımdan 1 tanesi olacaklar gibi.

***
Samsunspor 0-0 Kartalspor: Beklediğim bir sonuç çıktı ortaya. Hüseyin Kalpar'ın yanlış değişiklikleri 60 dakika 10 kişi oynayan Kartal karşısında puan kaybına neden olan faktörlerden birisi oldu. Örnek olunası bir defans yaptı Kartal. Oyunu çirkinleştirmeden. Samsun gibi bir deplasmanda hemde 30. dakikada 10 kişi kalarak... %70leri geçen topla oynama oranına rağmen Kartal'ın kilidini açamadı Samsun. Salladılar ama yıkamadılar. Gerçekten kusursuz bir defans anlayışıyla oynadı Kartal. Doğal olarak böyle oynadılar. Samsunlu oyuncularda lider olma stresini kaldıramadılar. Kaleye şut çekmediler doğru düzgün. Futbolcuların her biri sanki kendine güvenmiyor gibiydi. 0-0 biten haftanın son maçıyla Samsun liderlik fırsatını teperken, Kartal önemli bir deplasmandan alınan 1 puanla İstanbul'a mutlu döndü.

Tavşanlı Linyit 1-0 Boluspor: Haftanın en çok merak edilen maçlarından birisi oynandı Kütahya'da. Ligin en süpriz takımı Tavşanlı'yla, ligin en güzel futbolunu oynayan takımlardan birisi olan Bolu karşı karşıya geldi. Oynadığı son 3 maçı her birinde 3 gol atarak geçen Bolu'nun Tavşanlı'da ne yapacağı merak konusuydu. Tavşanlı her zamanki futbolunu oynadı ve attığı tek golüde maç boyunca korumayı başardı. Böylece 34 puanla zirveye yerleşti diyebiliriz. Boluspor içinse kaybedilmiş birşey yok. Hala ligin gizli lideri konumudalar.

Denizlispor 1-1 Akhisar B.: Hocasız Denizli geçen hafta aldığı Rize galibiyetinden sonra "ben geri döndüm" demişti ama yanılttılar. Bu ligde bu işin isimli oyuncu almakla olmayacağını öğrendiler. Öyle olsa geçen sene ilk 2'yi Karabük ile Buca götürürdü. Gerçekten ligin üstünde bir kadroya sahipler. Ama futbolcularınız ruhu yoksa inancı yoksa hiçbirşeysiniz. Denizli bunu yaşıyor. Yaşamaya devam edecek. Golü yediler ama fazla zaman geçmeden attılar. Önlerinde bir 45 dakika daha vardı ama geçemediler Akhisar'ı. Akhisar'da Anıl'a dikkat! Samsun bu oyuncuyu elinden çıkartarak büyük hata yapmış.

K. Erciyes 0-0 Çaykur Rizespor: Erciyes kötü gidişe son veremiyor. Ligin favori takımları arasındaydılar ama şimdi ilk 2'nin çok uzağında kaldılar. Kendi kendilerini bitiriyorlar. Rize kendi sahasında kazanamıyor, deplasmanda kazanamıyor. 2. yarı başladığından beri inanılmaz kötüler. Umut ediyorum bizim maçtada bu kötü futbolları devam eder. Maç içinse berabere bitmesi muhtemel bir maçtı ve öylede bitti.

Diyarbakırspor 0-2 Mersin İ.Y.: Artık Diyarbakırspor'la oynayan takımlar için oynadıkları maçlar ölçü olmamaya başladı. Diyarbakır kötü gidiyor. İyi niyetliler kendi oyuncularıyla birşeyler yapmaya çalışıyorlar ama olmuyor ve olmayacak gibi. Mersin'in nefesini ise iyiden iyiye hissetmeye başladık ensemizde.

Karşıyaka 0-1 Altay: İzmir derbisinde Karşıyaka'nın kaybedeceğini düşünmüyordum. Altay düşme potasına doğru yaklaşınca işin ciddiyetini anlamış olmalılar. İzlemedim bu maçı, fazla birşeyde diyemiyorum.

Giresunspor 3-0 Güngören B.: Haftanın en önemli maçıydı. Giresun kaybetse, en yakın rakibine kaybetmenin moral bozukluğuyla daha kötü günlere gidebilirdi ve alt taraflar iyice şekillenmeye başlardı. Ama öyle olmadı, şimdi birçok takım hala düşme korkusu yaşıyor. Buda ligde iddaası olan takım sayısını arttıracak üst taraftaki takımlar daha çok puan kaybı yaşayacak. İlk yarıda Güngören'e 3 tane gol atan Giresun'u görünce, hangimiz geçen hafta İstanbul'da bıraktığımız 2 puana yanmadık?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...