21 Aralık 2011

17. Hafta Trabzonspor vs Orduspor | Analiz

22.12.2011
18:00

Şike iddiaları, ligin geç başlaması derken ilk yarının son maçında yarın Trabzonspor ile karşılaşıyoruz. Rüya gibi başladığımız ligde rüyamız çok fazla sürmedi ve son 9 haftadır kötü bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte hocanın istifa etmesi, takımın 2 haftadır hocasız kalması, teknik direktör gündemi, ilk yarının son haftası olması, takımda belirgin bir şekilde güven sorununun boy göstermeye başlaması zaten olumsuz olan seyrimize tuz biber ekti. Geride 16 hafta kalırken bu 16 haftaya bir çok şey sığdırdık. 9 haftalık başarılı bir süreç, sonrasında tepe aşağı giden bir durum, hoca değişikliği, teknik direktör gündemi vs.

İçinde bulunduğumuz şartlar ile Trabzonspor'un şartları birbirine benzer sayılır. Rakibimiz 3 haftadır mağlup oluyor ve 6 haftadır maç kazanamıyor. Şampiyonluk parolasıyla lige başlayan bir takım için ilk yarıyı çok da iyi geçirdikleri söylenemez. Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılı performansın ardından Uefa'da yollarına devam edecek olmaları, Şenol Güneş'in kredisinin sonsuz olması gibi sebeplerden dolayı herhangi bir çatlak ses yükselmese de en kötü gidişatın herkes farkında. Onlar da bu durumun bilincinde sahaya çıkacaklar ve kötü gidişata dur demek isteyecekler. O yüzden bizim adımıza oldukça zorlu bir mücadele olacağını söylemeye gerek yok sanırım.

Trbazonspor'da Colman ve Aykut kart cezası sebebiyle forma giyemeyecek. Giray ise sakatlığından dolayı kadroda yer almıyor. Bizde ise Numan ve Fatih Tekke haricinde Dalmat'ın sakatlığı mevcut ve maçta yer alamayacak. Ayrıca Banahane de ailevi sebeplerden dolayı kadroda yer almayacak. Maçın istatistiki bilgilerine gelecek olursak yarın Trabzonspor ile 32. defa karşı karşıya geleceğiz. Geride kalan 31 maçın sadece 5'inde galip gelebilmişiz. 10 maç berabere biterken 16 maç ise Trabzonspor'un üstünlüğü ile sonuçlanmış. Trabzonspor ile en son 2010 sezonu Türkiye Kupası grup maçlarında karşı karşıya gelmiştik ve Trabzon'da 2-1 mağlup olmuştuk. Oldukça kötü bir hava ve zeminde oynanan karşılaşmada iyi bir futbol sergilemiştik ama tecrübesizlik ve şanssızlık faktörleri bir araya gelince maçtan puan çıkaramamıştık. Ayrıca bu sezonun sezon açılışını Ordu'da Trabzonspor ile yapmıştık ve 2-1 mağlup olmuştuk.

Sebahattin Hoca'nın yarın nasıl bir kadroyla çıkacağını merak ediyoruz aslında ama yarın hiç de risk almaya gerek yok bence. Dalmat'ın yokluğundan dolayı kaleyi tekrardan Fornezzi'ye teslim etmeliyiz. Benim tahmini, daha doğrusu mantık çerçevesinde oluşturduğun ilk 11 şöyle ;


Eldeki malzemeden çıkarılabilecek en iyi ve en mantıklı kombinasyon bu şekilde gibi. Eksiklere rağmen kötü veya yetersiz bir kadro olduğunu söyleyemeyiz. Abdurrahman'ın ligin başlarındaki halinden daha iyi olduğu kesin. O yüzden açıkta onu oynatabilir hoca. Bir ihtimal Emre'nin önüne Murat Kalkan'ı koyup Ribeiro'yu sağ kanatta oynatabilir. Bu kurgu da gayet mantıklı aslında. Geri dörtlü, ön libero ve Stancu Culio ikilisi stabil isimler. İdeal kadroya nazaran sadece kanatlarda farklı isimler yer alacak. Şimdiye kadar kanatlarımızı da çok fazla kullanmadığımıza göre yarın oynayamayacak isimleri çok fazla arayacağımızı düşünmüyorum. Ribeiro Galatasaray maçında bal yapmayan arı gibiydi ama yinede hareketli ve istekliydi. Yarın futbolcularımızı iteleyecek diğer bir unsur ise Hector Cuper'in yardımcılarının tribünde yer alacak olması. Deyim yerindeyse kimsenin yeri garanti değil. Takımdan gidecekler de olacak ama herşeye hoca geldikte sonra karar verilecek. Futbolcularımız da bunun bilincinde olduğuna göre yarın ekstra bir motivasyonla sahaya çıkacaklarını söylemek yanlış olmaz.

Edit: Sedat'ta sakatlığı sebebiyle Trabzon kafilesinde yer almıyor. Bu yüzden üstteki kadroda değişikliğe gidelim. Kalede Fornezzi oynayacaksa Garcia'yı stopere, Abdurrahman'ı sağ beke, sağ açığa ise Müslüm'ü koyarak bir kaydırma yapabilir hoca. Fakat kalede yine Fevzi'yi oynatırsa Sedat'ın yerine Nickenig forma giyer.


Her ne kadar gidişatımız pek iç açıcı olmasa da yarın sahadan 3 puan veya en kötü 1 puan ile sahadan ayrılmayı başarırsak ilk yarıyı 18-20 puan sınırında tamamlayacağız. Kötü gidişata rağmen alttaki takımlarla aramızda 5 paunlık bir fark olması avantajımız. Yarın ben takımın Trabzon'dan puan ile döneceğine inanıyorum. 7 haftalık mağlubiyet zincirini yarın Trabzon'da kırmamız gerekiyor. Haydi bakalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...