26 Aralık 2011

Ediz Bahtiyaroğlu Transferi Gerçekleşmedi...


Ediz Bahtiyaroğlu'nun Orduspor'a transferinden dolayı yapılan bir analizdir. Kendisinin daha sonra transferden vazgeçmesi üzerine bu transfer gerçekleşmemişdir. Yazının sonunda biraz daha ayrıntılı bilgilendirme var.

Eren Albayrak ve Ömer Kulga'dan sonra Ediz'de Orduspor'da. Stoper mevkisinde rotasyon sıkıntısı yaşadığımızı düşünürsek bizim adımıza olumlu bir transfer olduğunu söyleyebiliriz. Numan'ın ilk yarının büyük bölümünde sakat olması, Sedat'ın sakat olduğu dönemde yabancı sınırlandırmasından dolayı o bölgede Garcia'nın forma giymesi, Tobias'on forma giydiği maçlarda beklenen performansı verememesi gibi bir çok etken Ediz transferine sevinmemizi gerektiriyor. Milli Takımda bile senelerdir stoper sıkıntısı çektiğimiz düşünülürse, yerli pazarında çok fazla alternatif olduğunu söylemek zor olur. Sezon başında Yalçın'ı alarak yerli pazarının üst sıralarında bulunan isimlerden birini aldık mesela. Ediz'in de aynı kalibrede olduğunu düşünüyorum ben.

Bursaspor altyapısının bir ürünü olan Ediz profesyonelliğe Ankaraspor forması altında adım attı. 2005- 2006 sezonunu kiralık olarak 3. ligde Keçierengücüspor'da geçirdikten sonra Ankaraspor forması ile Süper Ligde boy göstermeye başladı. Asıl yükselişi Aykut Kocaman'ın Ankaraspor'un başına gelişiyle başladı. 2008-09 sezonunda 33 maçta forma giydiği sezon kariyerindeki belkide en başarılı sezonuydu. Bu sezonun ardından adı sürekli İstanbul takımları ile geçmesine rağmen bu transfer haberleri sadece gazete yapraklarında kaldı. O sezondan sonrada performansı bir düşüş içerisine girdi. Ankaraspor'dan Ankaragücü'ne transfer oldu. Ankaragücü'ndeki ilk sezonunda 19 karşılaşmada forma giyen Ediz, geçtiğimiz sezonu Bucaspor'da kiralık olarak geçirdi. Bu sezona ise Ankaragücü forması altında başladı. Ankaragücü'nün ekonomik sorunlarından dolayı sözleşmesini feshetti ve bundan sonraki kariyerindeki ilk durak Orduspor...

Ediz 25 yaşında bir futbolcu olmasına rağmen Süper Lig deneyimi oldukça fazla olan bir futbolcu. Süper Ligde 100'ün üzerinde maçta forma giymesi, Ümit Milli takımında gösterdiği başarılı performans aslında onun potansiyelini ortaya koyuyor. 21 yaşını doldurduktan sonra Saffet Susiç'in yaptığı teklifi kabul ederek Bosna Hersek Milli Takımı'nda forma giymeyi kabul etti fakat bu seçiminden sonra performansındaki gözle görünür düşüşten dolayı o şansı yakalayamadı.

Ediz 25 yaşında ve kariyerinin bence dönüm noktasında. Milli Takım seviyesine yükselmiş, genç yaşında Süper Ligde oldukça fazla maç tecrübesi yaşamış olmasınra rağmen kariyerinin iyi yönde seyrettiğini söylemek yanlış olur. Orduspor'un artık onun adına dönüm yeri olduğunu düşünüyorum. Kendisindeki potansiyeli de düşündükten sonra başarılı olacağına inanmak istiyorum. Umarız eski günlerine mor beyazlı forma altında dönüş yapar. Hoşgeldin Ediz Bahtiyaroğlu...

EDİT

Bu tarz şeylerle çok fazla karşılaşmıyoruz aslında ama bloğa girmiş olduğumuz Ediz Bahtiyaroğlu'nun Orduspor'da olduğu yazısı Ediz'in Eskişehirspor ile anlaşmasından dolayı artık bir anlam ifade etmiyor.

Dün ''Artık huzurlu bir yer arıyordum, Orduspor'da bana kucak açtı bende, evet dedim.'' Ediz'in Ordu'ya gelmesini sağlayacak olan uçağın bileti bile alınıp gönderildi kendisine ama futbol camiyasında söz vermek bir şey ifade etmiyor. Son yazdığımız yazının doğru çıkmamasından dolayı blog olarak özür dileriz.

4 yorum:

  1. Eskişehirspor'da olmasın? :)

    YanıtlaSil
  2. Fizigi ve genc yastaki tecrubesiyle ondan beklentiler cok yuksek olmasina ragmen o 22 yasindan sonra ivmesini ters tarafa yonlendirdi. Yazida belirttigin gibi Istanbul klupleri pesinde kosarken bu duruma gelmesi kotu.

    Eren Albayrak transferi kadar olumlu bakmasam da, rotasyona kesinlikle girebilecek bir isim. Sedat, Numan ve Tobias`la degismeli oynayacaktir. Boyle bir ismi ucretsiz almak iyi bir firsat transferiydi. Dogrusunu yaptik.

    YanıtlaSil
  3. Karakter yoksunu birinin Ordu sınırlarına girmeden bizden uzak kalması da güzel birşey. Arkasından "ah vah" diyeceğimiz bir oyuncu değil zaten. Bazen bardağa dolu tarafından da bakabilmek lazım. Vardır bunda da bir hayır. Bize herşeyden önce adam gibi adamlar lazım. Parasını kazanacak ama helal olsun dedirtecek adamlar lazım. Karadeniz insanı kaldıramaz böyle karakteri zayıf insanları...

    YanıtlaSil
  4. Ediz'in kaçırdık diye üzülmedim bende.
    Sadece yapılan şerefsizlik insanın moralini bozuyor.
    Adam dün ne dedi, bugün ne yapmış.
    Kulüp biletini bile göndermiş gelecek diye.
    Karaktersiz herif.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...