12 Aralık 2011

Özünü Kaybetmek | Metin Diyadin


Tarih 10 Aralık 2006. Gençlerbirliği Oftaş, Elazığsporu ağırlıyor. Oftaşın başında Metin hoca. Dk.65 Elazığ 10 kişi 1-1’i buluyor. 4 dakika sonra iki oyuncu değişikliği Oftaş’ta.. Bülent Kocabey ve Cemal Taşlı oyunda..Rakip 9 kişi.. Gol gelmiyor.. Dk 80.. Metin hoca, orta sahadan Murat Selvi’yi oyundan alıyor ve forvet Kemal Akbaba’yı oyuna sürüyor.. Beklenen gol dk 89’da sonradan oyuna giren Bülent’ten geliyor ve Oftaş 2-1 kazanıyor.. Tarih 16 Kasım 2008.. Rize-Sakarya maçı.. Rizenin başında Metin hoca..İlk yarıyı Sakarya 1-0 önde kapatıyor.. Devre arası oyuncu değişikliği.. Defanstan Uğur Akdemir çıkıyor, forvet Murat Uluç oyunda.. Rize Riberio, Şadi ve Murat’la hücum edecek ikinci yarı..Dk.60.. Gol bir türlü gelmiyor.. Yorulan Şadi dışarıda,bir başka ofans oyuncusu Çağrı Yarkın oyunda.. 70’de Murat Uluç 1-1, 86’da Riberio 2-1.. Tarih 14 Aralık 2008. Maç Rize-Giresun.. 40.dakikada 1-0 geriye düşen Rize 42’de eşitliği sağlıyor..Dk. 43 oyuncu değişikliği.. 46, bir oyuncu değişikliği daha.. Emrah Kol oyunda..3 dakika sonra onun golüyle 2-1 önde Rize.. Maç sonucu Rize:4 Giresun:2.. 2 Mart 2008 Eskişehir-Giresun maçı.. Eskişehir’in başında Metin hoca var..İlk yarı 1-0 Giresun’un üstünlüğüyle sona eriyor..Devre arası oyuncu değişikliği..Defansif Emre Toraman çıkıyor, ofansif Mustafa Sevgi oyunda.. 51’de skor 1-1.. 55.dakika Metin hocadan oyuna bir müdahale daha.. dk.60 skor 2-1..

Bütün bu geri dönüşler, maç koparıp alışlar yaşanırken, Metin hocanın oyuna sokacak bir ofans oyuncusu her zaman var.. Hatta çoğu zaman birden fazla var.. Başında olduğu 27 maçta 4 kez yenilen bir Oftaş, 26 Maçta 6 kez yenilen bir Eskişehir var.. Ama hepsinden de önemlisi son ana kadar golü düşünen, geriye düştüğünde çok daha cesaretli bir şekilde rakibinin üstüne giden, yenilgiye tahammül edemeyen takımlar var.. Bu takımları sen yarattın Metin hoca.. Biz seni boşuna bu takımın başına istemedik..

Bizim tanıdığımız, bildiğimiz Metin Diyadin, elindeki 3 forveti tribüne gönderip, kulübesinde forvetsiz maça çıkmaz.. Bizim bildiğimiz Diyadin, 70’de yediği mağlubiyet golünün ardından,15 dk bekleyip, 85’de oyuna sağ bek ve stoper sokmaz.. Kendini stoperden gol bekleyecek hale sokmaz, kim olursa olsun tek oyuncuya bağımlı kalmaz..

‘Burası Süper Lig’ deme hocam.. Bank Asya’ya çıkardığın Oftaş haddini bilseydi,ligdeki ilk senesinde şampiyon olabilirmiydi.. Özüne dön hocam.. Seni bildiğimiz gibi ol..Bir de haddimizi bilmeden oynayalım.. Varsın olsun 5 maç da öyle kaybedelim..

4 yorum:

  1. helal olsun be kardesım elınden bal damlamış

    YanıtlaSil
  2. Analiz yerinde. Eski Metin Diyadin gitti yerine saplantıları olan bir adam geldi.

    YanıtlaSil
  3. Taraftar ilk yarı bitsin diye beklemeye geçti. Acaba hoca ve futbolcular ne düşünüyorlar. Umarım şansımız yaver gider ve doğru düzgün 2-3 futbolcu bulur takıma yerleştirirler, yoksa...

    YanıtlaSil
  4. ya yazarken böyle varsın 5 yiyelim diyorsunuz. çünkü 2 maç risk alıp 5 yese, göreceği muameleden sorumlu olmuyorsunuz. bekara karı boşamak kolay derler ya o hesap.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...