7 Aralık 2011

Ayağa Kalkma Vakti | Orduspor vs Sivasspor

7 Aralık Perşembe 20:30
19 Eylül Stadyumu

Bizi düzenli takip edenleri ayrı bir yere koyuyorum tabikide ama yanlış anlaşılma varsa açıklık getirmek lazım. Takım iyi giderken nerdeydiniz, işler sarpa sarınca eleştiriye başladınız mantığı değil bizimkisi. Yaptığımız eleştirilerde de yıkıcı değil yapıcı olmaya çalışıyoruz.

O yüzden yapılan eleştirileri farklı yorumlamaya gerek yok. Ortada bir dünya yanlışlık varken helal, yaşa, iyiyiz, süperiz, 17 puanımız var diyip bazı şeyleri görmezden gelmenin bize birşey kazandırmayacağını düşünüyoruz. Evet şuandaki durumumuzu bize sezon öncesi söyleselerdi memnun olurduk. 13. hafta geride kalırken 17 puan alıp Kayseri, Bursa gibi takımların önünde olacağımız söylense hayhay derdik ama belli bir potansiyelimiz var ve şuan bulunduğumuz durumdan çok daha iyi bir konumda olabilirdik. Ama potansiyelimizi doğru bir şekilde kullanamıyoruz.

Beşiktaş maçını ve diğer maçları gerimizde bırakıp artık önümüze bakmamız lazım. 4 hafta var önümüzde ve ilk yarıyı bitirmeden önce içinde bulunduğumuz durumdan çıkmamız lazım. 4 haftalık fikstür içinde Sivasspor ve Gençlerbirliği maçları diğer maçlara nazaran biraz daha dişimizi göre geçecek. Öncelikle önümüzde bir Sivas maçı var ve bu maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor. Artık kadro hakkında, oyun düzeni ve oyuncu değişiklikleri hakkındaki görüşümüz belli. Defalarca dile getirdik, yine dile getiririz ama devre arasına kadar bazı şeyleri kendi içimize gömüp bu kaos anını atlatıp eksikleri uzun uzadıya devre arasında konuşmalıyız.

Beşiktaş maçından sonra resmi sitede Metin Diyadin tarafından yapılan açıklama ;

Futbolcuları uyaran Diyadin, hiç kimsenin formasının garantisinin olmadığını söyledi. Hiçbir maçın telafisinin olmadığını anlatan Diyadin, “İlk 11’de yer alıp almayacağına futbolcu oynadığı oyun ile gösterecek. Benim için her oyuncu aynı değerdedir. Formayı hak eden alacak. Saha da herkes mücadele etmek zorunda. Benim için yerli yada yabancı oyuncu hiç fark etmez, hak eden formayı alır.”dedi.

Bu cümlenin içinin dolu olduğunu, gerçekten hak edenin forma giydiğini söylemeyi çok isterdim gerçekten ama kusura bakmayın. Mevzu basih Fatih Tekke tabikide. Fatih Tekke düşmanı değiliz. Formamızı terleten bir futbolcuyu kimse asmamızı beklemesin ama Fatih'in bu duruma gelmesinde en Fatih'e suç bulduğum kadar Metin Hoca'ya da suç buluyorum ben. Yarınki maçta Fatih ısrarını sürdürürse Fatih'in ilk olumsuz hareketinde taraftarın tepkisi çok fazla ılımlı olmayacaktır. Bu da hem maç anında hem Fatih'e hem de takıma yansır. O yüzden en azından yukarıdaki açıklamanın arkasında durmasını bekliyoruz Metin Hocadan.

Rakibimiz hakkında konuşacak olursak, Sivasspor'un ilk yarıdaki karnesi inişli çıkışlı. Son 4 haftada zorlu rakiplerle karşı karşıya gelmelerine rağmen bu maçlardan 5 puan çıkarmasını bildiler. Önemli ileri uç elemanlarından Eneramo forma giyemeyecek. Rasmussen ve Kıvanç Karakaş'ın durumu maç öncesi belli olacak. İkisi de Sivas için önemli futbolcular. O yüzden oynamama ihtimalleri bizim adımıza olumlu. Takımın beyni Kamil Grosicki. Bütün pas dağıtımı onun üzerinden gerçekleşiyor. O yüzden Grosicki'nin yarın sahaya yansıtacağı performans maçta dengeleri bozabilir. Kendisi oynarken takımını da oynatan bir futbolcu. Sivasspor ile geçmişte çok fazla karşı karşıya gelmemişiz. Toplamda 7 defa karşı karşıya gelirken bu maçlardan 4'ünü biz kazanmışız. 1 maç berabere biterken, 2 maçta da Sivasspor galip gelmiş.

Dediğim gibi 4 haftalık süreci kendi adımızı çok iyi değerlendirmeliyiz. Yanlış yapılan birçok şey var. Eksiklerimiz de var ama bunları devre arasında uzun uzun konuşacağız zaten. Yanlışıyla, eksiğiyle yarın akşam takımın yanında olmak yakışır bize. Yarın akşam kazanalım ve bu buhrandan kurtulalım.

5 yorum:

  1. İllede Fatih'i oynatacağım diyosa o zaman sistemi değiştirsin Metin Hoca.

    4-2-3-1 oynanacak diye bir kaide yok. Dön 4-4-2'ye paşalar gibi oyna.

    Orta sahayı yap Dalmat-Hakan-Gosso-Culio, Fatih ve Stancu çift forvet oynasın.

    Çok mu zor yani ?

    YanıtlaSil
  2. Banahane alındığı zaman bu adam sol kanattada oynuyor diyordunuz, Banahane'yi sol kanatta deneyemez mi.

    YanıtlaSil
  3. levent hocam banahaneyi 45 dk oynatsa ister sol ister ilerde ama izliyelim yeter ki nereye koymak isterse koysun ama bir sekilde izleyelim derim yoksa neden olmasin.

    YanıtlaSil
  4. Kazanırız. 2-0

    YanıtlaSil
  5. Benimle ne derdiniz var arkadaş ?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...