26 Aralık 2011

Eren Albayrak Orduspor'da...

Trabzonspor'un sezon başında Bursaspor'dan transfer ettiği genç futbolcu Eren Albayrak'ı sezon sonuna kadar kiraladık. Sözleşmede herhangi bir opsiyon bulunmamakta...

Eren Albayrak ismini belkide çoğumuz geçtiğimiz sezon duydu. Bursaspor'un sözleşme uzatma teklifini kabul etmeyen ve kadro dışı bırakılan iki isimden biriydi Eren Albayrak. Diğer isim de bu sezonki performansından dolayı çok yakından tanıdığımız Muhammet Demir. Muhammet geçtiğimiz sezon devre arası Gaziantepspor'a imza attı ve sıranın kendisine gelmesini bekledi. Geçtiğimiz sezonun 2. yarısında çok fazla forma şansı bulamamış olmasına rağmen bu sezon Cenk Tosun'un performans düşüklüğünü çok iyi değerlendirdi ve formayı kaptı. Bursaspor'da kadro dışı bırakılan diğer isim Eren Albayrak'tı. O da kendisine hiç şans tanınmamasından dolayı sözleşmesini uzatmak istemedi ve kadro dışı kaldı. Takımdan kopuşu Muhammet gibi çok erken olmadı. Trabzonspor ile anlaştı fakat resmi imzayı atmak için sezon sonuna kadar beklemek zorunda kaldı.

Milli takımın çeişitli yaş gruplarında onlarca kez forma giymiş olması, birkaç şampiyonada en göze batan futbolculardan biri olmasına rağmen beklenen patlamayı bir türlü yapamayan bir isim Erhan. Nitekim bu sezonda Şenol Güneş tarafından kendisine hiç şans tanınmadı. Türk futbolunun zaaflarından birisi. Alt yaş kartegorilerinde çok iyiyken ve bir çok dünya takımının radarındayken pforfesyonel olduktan sonra bir adım öteye gidememek, var olan potansiyeli değerlendirememek en önemli handikaplarımızdan birisi. Eren'de o jenerasyonun bir parçası. Sezon başında kadromuza kattığımız Abdülkadir Kayalı'da yetenekleri inkar edilemeyen fakat bir türlü istenilen seviyeye gelememiş bu jenerasyonun parçası. Bu futbolcuların yetenekleri tartışılmaz. Fakat bu gibi isimlerden verim almak, onların futbol piyasasın sürmek birazda teknik ekibin işi. Ertuğrul Sağlam'ın hiç şans tanımadığı Muhammet'in bu sezon Gaziantepspor'da neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde Şenol Güneş'de Erhan'ı değerlendirme yoluna gitmedi.

Sezon başından beri kanatlarda sorun yaşıyoruz. Özellikle sol kanatta önemli bir eksikliğimiz var. Eren Albayrak sezon sonuna kadar kiralık olarak kadromuza yer alacak. Rotasyonda ne kadar şans bulur kendisine orasını şimdilik kestirmek zor ama önemli bir alternatif olacağını düşünüyorum. Ayaklarına hakim, kolay adam eksilten ve kanat oyuncusu olmasına rağmen gol yüzdesi yüksek olan bir futbolcu . Oyunun hücum tarafını oynamayı seven bir yapıda olduğu için klasik kanat oyuncusu anlayışından öte çoğu zaman forveti ikileyen, üçleyen bir futbolcu.

İşin mantıksız ve anlamsız tarafı ise Eren'in kiralık sözleşmesinde herhangi bir opsiyon olmayışı. Bu transfere sözleşmesinde opsiyon olsaydı oldukça fazla sevinirdim ama bu sözleşme şartlarıyla olaya nötr yaklaşabiliyorum. Eren'in mutlaka birgün patlama yapacağına ve kendini göstereceğine eminim. Muhammet Demir'in zamanı geldi ve ortaya çıktı. Sezon sonu yollar ayrılacak olsa bile Eren umarım o patlamayı bizde yapar. Biz de bir nevi Trabzonspor'un ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Hayırlı uğurlu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...