10 Aralık 2011

15. Hafta | Gençlerbirliği vs Orduspor


Aynı puanda iki takım karşılaşıyor Ankara'da. Pazar saat 13:00'da, şampiyonluğu kopardığımız stadyumda, Hüseyin Sabancı yönetiminde... Değişik bir ruh hali var. Her sene yaşadığımız günler bunlar, her takımın da bizler gibi yaşadığı. Bu sefer biraz daha uzun sürdü ve sürmeye de devam ediyor. Eleştirilerimiz, tepkilerimiz var, kabullenmek istemediğimiz seçimlerle birlikle. 7 haftadır kazanamayan bir takım var, son 4 maçını da kaybetmiş. Bu dönemde sadece 4 gol atabilmiş. Lig başında taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Orduspor'umuzun düşüşü olacaktı ama böylesi çok uzun sürdü. Gaziantepspor maçı öncesi ve sonrası diye ayırırsak takımımızı, Gaziantepspor maçı öncesi dönemini mumla arar olduk. O dönemde o oyunu oynayan takım bu dönemde de aynı oyunu oynayabilir bir kaç değişiklikle. Ama o yapılması gereken değişiklik yada değişiklikler yapılmıyor, yapılamıyor...

Her hafta yaptığımız eleştirileri artık yapmayacağım. Fatih Tekke'nin taraftar önünde göz göre göre bitirilmesine de hiç değinmeyeceğim. Yoktan, bizi Süper Lig'e çıkaran Metin Diyadin'e de artık şunu bunu yapmıyor demeyeceğim bu yazıda. Biz istikrardan yanayız, gönül ister kalsın kalabildiği kadar takımın başında. Ama bir gerçek varki Metin Diyadin'in Süper Lige uyum sorunu yaşadığı bir gerçek. Kendisinin bu olmadığını çok iyi biliyoruz ve umarız eski Metin Diyadin'i en kısa zamanda tekrardan görürüz.

Lig öncesi elindeki kadro yapısıyla düşmenin ilk adaylarından gösterilen Gençlerbirliği'nin bugün ki konumu birçok kesimi şaşırtan cinsten. Kendi sahalarında kolay kolay kaybetmeyen bir takım durumundalar. 3 hafta önceki Beşiktaş maçı hala hafızalarda. Kendi sahalarında ki tek mağlubiyeti geçen hafta Galatasaray'a karşı aldılar. Hafta içi oynanan maç programında Trabzonspor maçını oynamamaları bu maç öncesi Gençlerbirliği adına bir avantaj doğuruyor. Yorgun ve kötü giden bizlere karşı, dinlenmiş, 3 maçtır kazanamayan, ve bunun hırsıyla kendi sahasının avantajını kullanmak isteyen bir Gençlerbirliği olacak karşımızda. Zor maç olacak. Şu dönemde gelecek 1 puanada üzülmeyeceğiz sanırım. Ki önümüzdeki maçları düşünürsek 1 puanın bile önemi büyük.

15 gol attı Gençlerbirliği bu maça kadar. Bu gollerin 4'ü son 15 dakikada geldi. İsimlere bakarsak Herve Tum attığı 3 golle en çok gol atan oyuncu. En çok süre alan isimler arasında ise 1080 dakika ile Aykut Demir ile Cem Can, 1059 dakikayla Hurşut Meriç bulunuyor. Emre Aygün ile Özgür İleri ise sakatlıkları nedeniyle oynayamayacaklar. Gençlerbirliği ile bu zamana kadar yaptığımız 14 maçta 4 galibiyet 3 beraberlik alırken 7 kezde mağlup olduk. Ankara'da ise galibiyetimiz yok.

Bizim pencereden bakınca görünen tablo iç açıcı olmasa da Ankara'ya kazanmak ve yaralarımızı sarmak için gidiyoruz. Bir galibiyet, hatta bir beraberlik bile şuandaki kaos ortamında biraz olsun nefes almamıza yetecek. Umarız yarın sahada herşeyiyle kazanmak için oynayan ve kendine inancı yerine gelmiş bir hoca ve takım görürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...