23 Aralık 2011

Zayıf Halka Ünyespor ?


Şu şampiyonluktan sonra ki yaşadıklara sürece bakarsak pekte "sen yanlışsın arkadaş" diyemediler, bunu söyleyen futbolseverlere. Zira kötü sonuçlar mı dersin, lig öncesi yaşanan maddi sıkıntılar mı dersin, başkansız kalma mı dersin, futbolcuların şehri terketmeleri mi dersin? Aldıkları sonuçlardan daha çok hep böyle haberlerle gündeme geldi ilçemiz takımı Ünyespor. Beyaz Grubu'n yanında, daha çok dişine göre takımların bulunduğu Kırmızı Grup'ta bu tür sorunlarla boğuştu aylar boyunca. Her hafta, rakipleri tarafından " Ünye'yi de yenemezsek" yorumlarına maruz kalarak. Ki dışarıdan bakında o kadar da kötü olmayan bir kadroya sahiplerken.

Saha dışında yaşanan bu olaylar olmasa, Ünyespor'un bu elindeki kadro bulunduğu ligde üst sıraları zorlayabilirdi. 2. Lig standartlarında ideal bir kadroları mevcut zira. İsimsel olarak bakarsak olaya, kalelerinde Şenol Karagöl var. Bir 2. Lig takımı için çok kötü bir seçim midir Şenol? Muzaffer Taşkın, Emrullah Kokoç, Rıdvan Koçak, Aytaç Uçar gibi isimleride takımımızdan bilmiyor değiliz hani. Mikail Üzümcü, Seydihan Başlantı, Kemal Dulda gibi isimlerde tanıdık gelmiştir kulaklarınıza değil mi?

Yazının en başında bahsettik hani, saha dışında yaşanan sorunlardan. Bu sorunlar eşliğinde ilk 4 hafta galibiyet göremeden, ilk galibiyetini 5. haftada Adana Demirspor'dan alan ve lig boyunca 2 galibiyetinin yanında şu zamana kadar tüm resmi maçlarda 11 maçtır yenilmeyen bir takım olmayı başardılar. Son 2 haftada Eyüp deplasmanında kazanılan 3 puan ile, Ünye'de 90. dakikada yedikleri golle lig 2. si Kızılcahamam'a karşı kaybettikleri 2 puan ile 3. Lig'den bu sene çıkan bir takım adına pekte kötü olmayan bir performans içindeler.

Ben ise olayın daha bir güzel kısmındayım. Ünyespor'un Türkiye Kupası macerası diyelim buna. Orada büyük bir başarı ortada olduğu kesin.2. Lig takımı görünümünde, iki Bank Asya 1. Lig takımını elemek kolay iş değil. Orduspor'umuz bu tür süprizlerle çok karşı karşıya kalmıştı bundan önce ki senelerde, olumsuz yönden. İlk turda Sakaryaspor ile eşleşmişti Ünyespor. Sakaryaspor'un kendi ligindeki kötü gidişi ortadaydı ama karşısında ki takımda kendi liginde zor günler geçiriyordu, düşme potasındaydı. Aradaki lig farkıda göz önüne alınınca Sakaryaspor'un bir şekilde maçı kazanacağı düşünülüyordu. Ünye halkı için Türkiye Kupası tatlı bir heyecan olarak kalır, bundan 3 sene önce Lig Tv'den izledikleri Sakaryaspor'u Ünye'de izlemenin mutluluğuyla fazla zorlayamazlar düşüncesi maçın 88. dakikasında Aykut'un golüyle son bulmuştu.

Ünyespor turu geçmişti. Kendi sahasının avantajını da iyi kullanmıştı Sakaryaspor karşısında. Kupanın 2. Tur kuraları çekildiğinde ise Ünyespor'u daha zor bir maç bekliyordu. Bu hafta içinde oynanan maçta rakip İzmir deplasmanında Karşıyaka'ydı. Rakibin 100. yılında, ligde yaşanan hayal kırıklığı ile birlikte kupaya daha çok önem vereceğini düşündük. Ki Karşıyakalılar'da maç öncesi Ünyespor'un çok vasat bir takım olduğu yanılgısına varmışlardı. Maç sonunun onlar adına hayal kırıklığı olabileceği pek akıllarına gelmemişti belkide. Aradaki lig farkı bu maçta daha da çok belliyordu kendini. Karşıyaka hem kendi sahasında olmanın avantajı, hemde bir üst ligde olmanın artısıyla maçı Ünye yeralanına yıkıyor golüde buluyordu. Ünyespor gol atmayı pek sevmeyen bir takım. Golü yedikten sonra belki bir kontrayla maçı uzatmalara götürebileceklerdi, tabi fark dahada açılmazsa. Ki açılmadı da. Açılmamasının yanında yedikleri gole 10 dakika sonra hemen Muzaffer ile karşılık verip maçın sonlarına doğru Rıdvan ile öne geçtiler. Hiç beklenmedik bir galibiyet ilede turu geçen taraf oldular, kendi adlarına bir tarihi yazarak.

Bu tür efsanevi galibiyetleri Türkiye Kupası'nda görmek çok mümkün oluyor. En yakın Ordu'da Araklıspor'a 3-0'a kaybettiğimiz maçı hatırlıyorum. Arsinspor'a da kaybettiğimiz bir maç mevcut yakın zamanda. Ünyespor dışında süprizlere imza atan takımlar yok muydu bu turda? Vardı tabi. Gaziosmanpaşaspor, Giresunpspor'u 2:0 ile geçti. Bugsaşspor'un Tavşanlı deplasmanunda ki 2.0'lık galibiyeti, Eyüpspor'un 2:1'lık Bucaspor galibiyeti, Adana Demirspor'un Erciyesspor galibiyeti ve Konya Şekerspor'un 5:1'lik Konyaspor galibiyeti bu tür süprizlere örnekti. Şanlıurfaspor'u bu kategoriye almadım, çünkü Denizlispor galibiyetleri ellerinde ki kadroyla pek şaşırtıcı bir durum değildi.

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...