14 Aralık 2011

Haftanın Ardından #15

  • Gaziantepspor: 0 Eskisehirspor :1
Ligin bana gore en kaliteli 3-4 kadrosundan biri olan Antep`in cokusu suruyor. Tolunay Kafkas sonrasi gorevi devir alan Abdullah hoca da istenen duzeyde soruna care bulmus degil. Her ne kadar Turkiye Ligine Muhammet Demir`i kazandirmis olsa da. (Burada bir parantez acarsak, artik 17-18-19 yasindaki genclerimizin de aslanlar gibi oynayabilecegini gormemiz lazim. Genc bir oyuncunun forma almasi icin 24-25`li yaslari devirmesine gerek yok, Avrupa`da Guney Amerika`da 16-17 yasindaki oyunculara korkmadan gorev verilirken, ulkemizde tecrubeli oyunculardan yana tercihte bulunan hoca sayisi cok fazla.) Bu yuzden yenilgi yuzu gorsede Tolunay hoca gibi, Fuat Capa gibi, Abdullah hoca gibi gencligi destekleyen her hocaya tesekkuru borcluyuz.

Maca gelirsek ekonomik olarak zorluk ceken iki takimin mucadelesinde, son haftalardaki ciddi cikisini surduren Eskissehirspor 3 puana ulasan taraf oldu. Sene basinda da dedigim gibi, Skibbe`ye firsat ve zaman verilirse basari saglayacagi cok acikti ve klup icerisindeki basina pek sizdirilmayan sikintilara ragmen Eskisehirspor 3 puani almaya devam etti. Eskisehirspor`da oturmus duzen, sakatliktan cikan Volkan`in yuksek performansla sahalara donmesi ve Camara`nin artik ilk 11`de yerini garanti altina almasi onemli noktalar. Yine sene basinda gonderilmesi bile dusunulen Serdar`in gercek bir 10 numara gibi, genc Alper`in ise yeteneginin ustune koya koya takimina katki saglamasi cok cok onemli. Ve tekrar tekrar soylemekte fayda var Dede buyuk topcu. Eger devre arasinda gitmezse boyle bir ismi bu ligde izlemek bile gurur verici. Antep tarafindan bakarsak Popov`un kirmizi kartina kadar iyi goruntu cizse de, ustlerinden atmalari gereken o olu topragi atamiyorlar. Ozellikla Dany - Emre ikilisinde ciddi sikinti var. Ben ozellikle, Abdullah hocanin ikinci yari denedigi Cenk-Muhammet ikilisini beraber oynatmasi taraftariyim. Turk futbolunun gelecekteki iki onemli isminin beraber oynarsa cok verimli oynayacagini dusunuyorum.

Sonu olarak, uzerinde israr edilen Skibbe ile beraber, takim icerisindeki denge bozulmadigi surece Eskisehirspor bu sene gercekten guzel seyler yapabilir. Kadrolari ve vizyonlari buna musait. Fakat ayni seyi Antep icin soylemek kolay degil. Ligdeki kotu durumun yani sira, ekonomik kriz bu guclu kadroya kesinlikle darbe vuracaktir Olcan, Sosa, Murat Ceylan gibi bazi isimleri ellerinden cikarmak zorunda kalabilirler. Ligden kolay kolay dusmeyecekleri cok acik 15 haftanin ardindan cok da rahat bir sezonun onlari bekledigi soylenemez.

  • Antalyaspor :1 Ankaragucu: 0
Yasli kadrosuyla lige guzel giris yapan Antalyaspor, rotasyonsuz ve dinamik olmayan kadrosunun sikintilarini son haftalarda cekiyordu. Buna ragmen ligin artik resmi olarak en zayif takimi Ankaragucu karsisinda cok baskindilar. Zaten Ziya Dogan`la sacmaliklar silsilesine devam eden Ankaragucu, Serdar`in sayili ataklari disinda Antalya kalesine gelemedi bile. Bir hafta icerisinde Ozgur Cek, Ugur Ucar ve Tisdell gibi kaliteli oyuncularini kaybeden Ankaragucu, simdiden Bank Asya icin erken rezervasyonunu yaptirdi gibi. Koca bir cinari bu hale getiren Cemal Aydin - Melih Gokcek ikilisi bir taraflarina kina yakarlar artik.

Antalya`ya gelirsek, tecrubeli bir takimla seneye cok iyi basladilar ama beklenen oldu ve bu yasli isimlerin tempolari dusmeye basladi. Ali Tandogan, Necati, Ugur, Mehmet Eren, Deniz, Ali Turan gibi isimlerin ligin basindaki gibi oynayamadi cok acik. Iste burada Mehmet Ozdilek`in o vurucu darbeyi yapip nasil o formayi Emrah`a Musa Nizam`a verdiyse bu kadroya veya en azindan rotasyona iki uc genci sokmasiyla duzelecektir. ki bu yolda calismalar oldugunu da duyuyoruz.Ayrica Antalya`da bu ligin gorunmeyen degeri Tita`ya dikkat cekmek istiyorum. Bu kadar kolay adam gecen ve yaratici oynayan baska bir isim yok ligimizde, takim sistematiginden ayri kalmasi ve boyunun ve fiziginin yetersizligi olmasa bu ligin sayili isimlerinden olacagi cok acik. Bir sona baglarsak, Antalya bu onemli galibiyetle assagidan kopmaya Play-Off`a yaklasmaya calisiyor fakat sene sonunda hedefsiz play-off`la dusme-potasi arasinda bitiricegini dusunmekteyim. Ankaragucune bakarsak zaten artik fazla soze gerek yok. Bu takima bir mucize gerekli ve o mucize mevcut baskan kesinlikle degil. Zaten Ziya Dogan`i hala o koltukta oturtan kimse benim kesimde yeterli degildir..

  • Besiktas: 1 Istanbul B.B.: 1
Garip takim Besiktas tam dokuldu derken herseye ortak olup, super oldu derken bir kesilmeye ugruyor. Ozellikle Quaresma`nin son haftalardaki cikisinin bundaki etkisi cok buyuk. Her ne kadar Carvalhal ciddi sekilde elestirilse de 2 cephede de basarisiz denemicek sekilde takimini yonetiyor. Ama Besiktas`in en buyuk sorunu artik sadece Quaresma ve Simao`nun ayaklarina bakar hale gelmesi oldu. Fernandes, Ernst, Necip gibi 3 cevheri ellerinde bulundurmalarina ragmen resmen bu uc ismin hucum yeteneklerini korelttiler. Quaresma ve Simao`nun yoklugunda bos gecen macta bala bir gol bulmalarina ragmen, sol kanadi mac boyu yipratan Doka`nin ustun cabalariyla baslayan atakta beraberlik golunu yemis bulundular. Baskan`in da dedigi gibi bu senenin kadrosunu gecen seneden kurmus olmalari cok onemli ve bu onlara uzun donemde katki saglayacaktir fakat Tayfur hocanin cikmasindan sonra durumlar nasi olacak orasi ayri bir muamma...

Isin Ibb kismina bakarsak bu beraberlik Arif Hoca icin cok onemliydi. Her ne kadar IBB yonetiminin nasil Abdullah Hoca`nin arkasinda senelerce kaldigi gibi Arif Hoca`nin da kalmasini isteyecegini bilmeme ragmen antrenorlerin cok cabuk harcandigi bu ligde onun da hemen harcanmasini istemedim. Abdullah Hoca`yla kolay maclardan yuksek puanlar cikaran IBB, ARif Hoca`yla zorlu maclara basladi ki umarim bu onun eksi hanesine yansimaz. Sene basinda sanik olarak kaybettigi takimin en onemli iki eksigi de dikkate almakta yarar var. Takimin son haftalardaki yildizi benim taa ilk haftadan bahsettigim Doka. Bu macta dokturen Doka, Abdullah Avci`nin yillardir tutturamadigi yabanci transferi konusuna bir cevap sanirsam...

  • Mersin I.Y : 1 Samsun : 0
Mac olarak cok bisey vaad etmese de bizim icin cok onemli bir macti. Her ne kadar gozumuz, kalbimiz play-off ve yuksek noktalar olsa da, Super Lig`e yeni cikmis bir takim olarak ayaklarimiz yre biraz daha saglam basmali. Bu yuzden bu tarz direk rakiplerimizin her maci cok onemli.

Mersin orta karar haline, Samsunspor ise bosuna Super Lig`e cikmiscasina tavirlarina devam ediyor. Tam bir toplama olan iki takimin mucadelesinde, yedigi kebaplardan sisip Antep`ten zorla yollanan Beto`nun golu atmasi da guzel olmus. Pek begendigim bir futbolcu degil ama yedek oyuncu dedigin senede sana 2 mac kazandirmali ve Beto bunu cok guzel uygulamis. Samsunspor halinde bakarsak ise takimin kadro derinligi olmasina ragmen ilk 11 kalitesinin cok yetersiz olacagini goreceksiniz. Bu sebeple, basarisiz sonuclar israrla devam ediyor. Devre arasinda rotasyona degil, ilk 11`e transfer gelmezse bizden daha cok sikinti cekecekleri acik. Samsunspor ve Turk futbolu adina tek olumlu olay, kalecilikten uzak Ahmet Sahin yerine Ertugrul gibi bir ismi bu piyasaya hazirlamalari...

  • Trabzonspor : 0 Galatasaray : 3
Haftanin derbisinde yine gulen taraf Galatasaray oldu. Her ne kadar bunda Trabzon`un hafta ici Sampiyonlar Ligi mucadelesinin etkisi de olsa, Galatasaray`daki cikis gozle gorulur sekilde artti. Takimin birbirini daha iyi tanimasi, Terim faktoru ve sonunda donulen 4-4-2 taktigiyle guzel futbol ortaya koymaya devam etti. Sene basinda Riera disinda yabanci transferini 10 numara yapan Galatasaray ozellikle Elmander`in gun gectikce artan ve imrendirecek performansiyla iyi isler yapmaya devam ediyor. Zaten geldigi ilk gunden beri iddaa ettigim, dogru kanat isimleriyle, Elmander-Baros ikilisine karsi cikabilecek savunma tanimiyorum. Her ne kadar Baros formuyla ciddi derecede beni ve tahminimce teknik heyeti de hayal kirikligina ugratsa da, Elmander`le duzenli forma bulmaya devam ederse mukemmel bir ikili olabilir. Veya buraya yapilacak bir yerli (Mevlut, Necati, Sercan !!) transferle istenen 11`e ulasabilirler.

Trabzon`a bakarsak yurtdisinda kendisinden ciddi derecede soz ettirip, Inter`in komik maglubiyetiyle Sampiyonlar Ligi`ne veda edip, Uefa`da devam etmesi gururumuzu oksadi. Fakat ayni basariyi lige yansitamamalari onlari cok zorluyorlar. Her ne kadar Play-Off olsa da, zirveden gun ve gun uzaklasmalari cok can sikici. Ligin baslangiciyla herkesi buyuleyen Burak Yilmaz kendisini takimin ustunde gormeye ve bencil oynamaya devam ediyor. Golculere son paslari atacak Adrian, Volkan, Alanzinho gibi isimlerin yetersiz kalmasi ciddi sikinti. Ayrica futbola cok farkli duygularla baglanan Trabzonspor taraftari yine takimina zarar vermeye devam ediyor. Bir hafta once Avrupa`da giptayla bakilan Trabzon`a,bu kadar agir elestiri sahaya atilanlar da neyin nesi. O sahaya atilan her tas, Senol Gunes gibi bir hocaya, Tolga Zengin gibi bir kaptana buyuk saygiziliktir. Ki zaten Tolga`ya denk gelen tasla manevi zararin yani sira fiziki zararlar da vermeye basladilar. Bu ara sikca dile getirildigi gibi bu takim ve Senol Gunes, Trabzonspor taraftarina fazla belki de...

  • Sivasspor : 2 Manisaspor: 2
Sene basinda dusmesine kesin gozuyle baktigim fakat iyi isler basaran Sivasspor ve ligin bu seneki suprizi Manisaspor`un macinda puanlar paylasildi. Sivasspor`un benim de cok begendigim Murat Akca`yi kazanmasi cok onemliydi. Sene sonunda bu kadro onlari tutmayi becerir mi bilmiyorum ama bence ligin en kotu forveti Enaraomu`yla cok da ileriye gidemeyecekleri acik gibi... Takimin yaratici ismi Grosicki artik buyuk takimlarla anilmaya baslandi. Onun gidisi durumunda ise, Sivasspor`un cok daha buyuk sikinti cekecegini dusunmekteyim.

Manisa`ya bakarsak, gecen hafta maglup olmama serisini bitrmesi sonrasinda alinacak bir puan cok onemliydi. Bunu da basarmis olmalari onlar icin yeterli. Ligin ilk yarisini beklenin de ustunde bir puanla bitirecekleri cok acik. 5 hafta yatip arada bir cosan Isaac`in bu haftayi 2 golle (biri kafa) gecmesi cok guzel. Mac basinda guzel goruntulerle Sivasspor taraftarinca alkislanan Murat Erdogan Super Lig`in degeri bilinmeyen oyuncularindan oldugunu yinelemek istiyorum. Bir FM efsanesi, Volkan Babacan kadar yeteneksiz bir kaleci gormedim.Manisa yatsin kalksin kaptan Ilker`i dua etsin.Ilker`in farki gercekten fazlasiyla ortaya cikti.

  • Kayserispor :2 Karabukspor: 0
Aradigini bir turlu bulamayan Kayserispor`la Bulent Hoca`yla degisim yasamak isteyen macta kazanan taraf Gurcu Shota`nin takimi oldu. Kayserispor bu takimi ve Shota`yi korumaya devam ederse uzun vadede basarili olurlar. Fakat istikrar cok onemli. Eldeki genclerin potansiyelleri cok yuksek. Bunlarin yani sira kendine guvenen takimda geri donus yapmaya baslayan Gokhan Unal ve bencil ama buyuk yetenek Amrabaat`la cikislarina devam etmeleri lazim. Fakat savunmadaki aksaklik ciddi derecede rahatsiz edici. Karabukspor`da Bulent Hoca`nin isi zor. Devre arasinda onemli bir takviye gelmezse zorlanacagi cok acik. Fakat Cernat cok buyuk topcu.

  • Bursaspor: 0 Fenerbahce: 2
Haftanin son macinda, Fenerbahce deplasman fobisini kirdi ve 1 sene oncesinin sampiyonu, bu sene ise cidden zor gunler geciren Bursaspor`u deplasmanda yendi. Galatasaray derbisi sonrasi geriye cekilme yasayan Fenerbahce, Niang sonrasi forvetsizlik ve Lugano sonrasi stopersizlik sikintisini yasamaya devam ediyor. Lugano`nun yerine monte edilmesi gereken Serdar`i Turk futbolu adina kazandirmak bize cok olumlu yansiyacak olsa da, Bienvenue Fenerbahce`nin en ileri bolgesini doldurmasi zor gozukuyor. Takimin hucum olarak sag bek Gokhan Gonul ve istatistik canavari Alex`e bagli kalmasi cok sikintili. Son haftalarda Stoch bu ikiliye ciddi derecede dahil oluyor. Ustune koya koya gitmesine ragmen neden surekli forma alip uzerinde israr edilmedigini anlayamiyorum. Hali saha topcusu Ozer`in bu kadar forma buldugunu dusunursek Stoch`un hakki yeniyor diyebiliriz. Fenerbahce`nin giden oyuncularin yani sira Topuz`u da ozledigi cok acik. Buna ragmen atilan ilk gol gercekten cok basariliydi.

Bursaspor`a bakarsak havanin kaybedildigi cok acik. Ben bunda en buyuk eksikligi altyapi oyuncularini bir sekilde gitmesi ya da gonderilmesinde buluyorum. Bursaspor`a o basariyi getiren altyapidan cikan isimlerin yani sira, verimli ve hirsli yabancilarindaydi. Simdi baktigimizda genis kadroya ragmen o hirsi ve sahiplenmeyi takimda goremiyoruz. Buna ragmen bu isin altindan kalkacak isim de Ertugrul Saglam. Fakat Bursa`da homurdanmalar da basladi bu arada . Bursa`yi 5. sampiyon yaparak efsane olmus, herkesin adamligina giptayla baktigi, ligin kaliteli hocalarindan Ertugral Saglam`a bile bunlar yapiliyorsa, diger hocalarimiza Allah sabir versin. Yonetimin simdiden takim ici gonderilecek isimler ve alinacak isimlerle bir hazirliga girdigi duyumlarini aldik. Pozitif bakarsak, Bursaspor bu kotu gidisattan cikacak ve yine yukarilari zorlayacaktir. Fakat Ertugrul Hoca`ya destegin tam olarak devam etmesi sartiyla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...