15 Aralık 2011

16. Hafta Orduspor vs Galatasaray | Analiz

16 Aralık, 20:00
19 Eylül Stadyumu
Halis Özkahya

Yarın akşam Galatasaray ile 19 Eylül ile karşı karşıya geliyoruz. Galatasaray büyük adımlarda koşa koşa yoluna devam ederken bizim durumumuz muallak. Herşeye rağmen futbolcularımızdan bir reaksiyon bekliyoruz. İyi oynadıkları zaman neler yapabileceklerini bildiğimiz için bu kaos anında onlardan ekstra bir performans bekliyoruz.

Galatasaray ile en son 2 sezon önce Ordu'da Türkiye Kupası maçında karşı karşıya gelmiştik ve sahadan 3-0 mağlup ayrılmıştık. 2 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen geldiğimiz nokta hakkaten şaşkınlı verici. Galatasaray maçı öncesi ligin son sıralarında yer alıyorduk ve belkide Bank Asya'da ilk defa küme düşermiyiz düşüncelerini taşıyorduk. Takım kötüydü, hoca berbattı. Ahmet Akçan yönetimindeki takımımız gol atınca maç kazanmış kadar seviniyorduk neredeyse. Bu şartlarda çıktık Galatasaray karşısına. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Erol Yükseker'in 4. dakikada kırmızı kart görerek oyundan atılması maçın sonucunun ilk 5 dakikada netleşmesini sağladı diyebiliriz. Günay Şakar, Yunus Söylemez, Fatih Şen gibi isimlerle çıktığımız maçın kadrosunda şuan hala kadromuzda bulunan Emre Özkan, Müslüm, İrfan Başaran da yer alıyordu. İçinde bulunulan koşulların da etkisiyle Galatasaray kendini çok kasmadan 19 Eylül'den 3-0'lık galibiyetle ayrılmasını bildi.


Ligden uzak kaldığımız 26 yıllık süreçte Galatasaray ile sadece 1 defa Türkiye Kupasında karşılaştığımızı düşünürsek istatistikler de çok eskilere ait. Galatasaray ile 26. defa karşı karşıya geleceğiz yarın. Geride kalan karşılaşmalara baktığımızda bizim adımıza pek de iç açıcı bir tablo olduğu söylenemez. 25 maçın 13'ünü Galatasaray kazanırken 11 maç berabere bitmiş. Galatasaray'a karşı tek galibiyetimizi 1983-84 sezonunda Ordu'da 3-0 kazanarak elde etmişiz. O sezonun geneline baktığımız zaman zaten Ordu'da Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı da mağlup etmişiz ve sezonu 30 puanla 13. sırada bitirmişiz ama küme düşme hattının sadece 1 puan üzerinde ligi tamamlamışız. Yani bu 3 takımdan Ordu'da alınan puanlar bir nevi ligde kalmamızı sağlamış. İçerde alınan galibiyetler olmasa bir sezon daha erken veda ediyormuşuz lige.

İstatistikler bir tarafa şuan içinde bulunulan durumu analiz etmekte fayda var. Bir taraf yükselişteyken diğer taraf çöküşte. Rakibimiz son 4 maçta 9 gol atıp kalesinde yalnızca 2 gol görürken 12 puan topladı. Biz ise 8 haftadır kazanamıyoruz ve 5 haftadır mağlup oluyoruz. Son 4 maçta yediğimiz gol sayısı 8, attığımız gol sayısı ise 4. Tüm bunlara ek olarak bu kötü gidişatın da getirdiği süreç ile birlikte Metin Diyadin ile yollarımızı ayırdık. Takımı maça Sebahattin Akbayrak ve Turgut hoca hazırlıyor. Metin Hoca son haftalarda ileri uç hariç takımın her yerinde rotasyon yaptı diyebiliriz. Galatasaray maçına nasıl bir 11 ile çıkacağımızı kestirmek güç şimdiden ama sahaya kim çıkarsa çıksın geçtiğimiz haftalardan farklı bir motivasyon ile sahaya çıkacağımızı düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz durum ne kadar kötü olsa da, rakip ne kadar iyi gitse de potansiyelimizin farkındayız. Kendini unutan, potansiyelinin çok gerisinde oynayan bir takım var ama bu tarz maçlarda takımın maça motive olmasını sağlamak çok daha kolaydır. O yüzden diğer maçlara oranlara çok daha derli toplu olacağımızı düşünüyorum.

Takımımızda Galatasaray patentli 4 futbolcu var. Fevzi, İrfan Başaran, Stancu ve Culio. Bu futbolculardan Stancu ve Culio büyük ihtimalle ilk 11'de başlayacak. İrfan ise maçın gidişatına göre forma şansı bulabilir. Culio son haftalarda bireysel olarak ekstra işler yapsa da tam anlamıyla bizim istediğimiz futbolu oynayamıyor. Stancu ise ligin başında çok iyi olmasına rağmen takımın duraklama sürecine girmesiyle o da takıma ayak uydurdu. Son haftalarda her ne kadar kötü oynasa da bu maça ayrı bir motivasyonla çıkacağını düşünüyorum. Hücumda Culio ve Stancu ikilisinin performansı bizim adımıza maçın kaderini belirleyebilir. Galatasaray cephesinde ise bize tanıdık olan Emre Çolak var. Emre herhangi bir kategoride Orduspor forması giymiş değil ama onu forma numarasından tanıyoruz. Gençlerbirliği maçında sonrada oyuna girip iyi bir performans sergilemiş ve sonrasında oynanılan Fenerbahçe ve Trabzon maçlarında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Büyük ihtimal yarın da ilk 11'de sahaya çıkacak. Onun için değişik bir karşılaşma olacağı kesin.


Sonuç olarak her ne kadar zor br durum içinde olsak da takımımızda, tribünlerden ekstra bir reaksiyon ve performans bekliyoruz. Son 8 haftadır alınan sonuçlar bu takımın potansiyeli ile ters orantıda. Herşey inanmak ile başlar. Biz takımımıza inanıyoruz. Umarız yarın akşam kötü gidişata son veririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...