5 Aralık 2011

Aynı Tas, Aynı Hamam. Metin Diyadin ve İnatları...


Dile kolay son 5 haftadır galip gelemiyoruz ve bu seri 6 maça çıktı. Bu maça kadar son 5 maçta attığımız gol sayısı 2. İki haftadır mağlup oluyoruz ve kötü oynuyoruz. Son 5 haftada attığımız 2 gol gayet açık ve net gösterdiki asıl problem 3. bölgede, yani hücum attında. Haftalardır Fatih Tekke'nin oynadığı kötü futbolu yazmaktan artık biz utanır olduk.

Son 5 haftanın en kötü ismi Fatih Tekke bugün ilk 11'de sahaya çıktı ve 90 dakika sahada kaldı. Mersin İdman Yurdu, yada Kayseri maçından bir farkı varmıydı ? Hayır, belkide daha kötüydü. Bundan sonra kimse beni bu takımda formanın adaletli bir şekilde dağıtıldığına ikna edemez. 5 haftadır kepaze bir performans ortaya koyan Fatih Tekke'nin bugün forma giymesine ve 90 dakika sahada kalmasına mantıksal bir açıklama yapılabileceğini düşünmüyorum.

Ligin başından beri yedek kulübesinde oyuna girebilecek bir forvetimiz yok. Bugün ilk önce Müslüm girdi oyuna. Kurtarıcı olarak oyuna giren Müslüm bu sezon ilk dakikalarını oynadı diyebiliriz. Daha önce Ankaragücü maçında 89. dakikada oyuna dahil olmuştu. Son dakikalarda yaptığımız değişiklikler ise akıllara durgunluk verecek cinstendi. Stoper ve sağbek çıkarıp, yine bir stoper ve sağbek olan Abdurrahman ve Nickenig'i oyuna almaktaki mantığı, düşünceyi anlayabilmek, yorumlayabilmek hiç kolay değil...

Evet çok çok kötü oynamadık belki, belki Culio'nun ekstra şutu dışında birkaç ekstra daha olsaydı bu maçtan puanla ayrılabilirdik ama bu şekilde maç kazanılmaz. Bu şekilde, bu düzende maç kazanmayı bırakın puan dahi alınmaz. Bir maça daha bence Metin Diyadin damgasını vurdu. Yaptıkları, daha doğrusu yapmadıkları...


Fatih yine sahada... Aynı tas aynı hamam.
Stancu forvet oynasın dedik bir kerede ama o durum da aynı.
Metin Diyadin'in oyuncu değişikliklerindeki ve oyuna etkisindeki, daha doğrusu etkisizliğindeki durumları belirtmiştik ya, o durum da aynı seyrinde.
2-1 mağlup durumdayız, oyuna Nickenig ve Abdurrahman giriyor. Şaka yaptıysa Metin Hoca, hiç gülmedik gerçekten...

Çok fazla konuşulacak şey yok.
Aynı şeylerde, aynı düzende, aynı isimlerde ısrar edildiği sürece kangren olmaya devam edeceğiz. Metin Diyadin sağolsun haftalardır kötü olan Fatih'i bu haliyle oynata oynata taraftarın ondan nefret etmesini sağladı.

Aynen devam!

14 yorum:

  1. Fatih ve Metin hocadan gittikce tiksinenler grubuna 1 milyon Ordulu bulabilirim diye grup mu kuralim yani?

    YanıtlaSil
  2. Mağlup durumdayız Müslüm giriyor oyuna.
    Dakika 80. Son 10 dakika, Nickenig ve Abdurrahman giriyor.

    Gülüyorum :D Sinirimden. Metin Diyadin sinir sistemimizin içine sçtı. Her maç sağı solu yumruklamaktan, Fatih Tekke'nin yerlerde yatışına isyan etmekten sinir hastası olduk.

    Sivas maçında o adam oynarsa sahaya atlarım yeminle!

    YanıtlaSil
  3. Banahane'yi geçen hafta taraftar baskısıyla 18'e alıp oyuna soktu ama bu hafta ilk 18'e almadı.

    Metin Diyadin'in suni samimiyeti de ortaya çıkmış oldu böylelikle.

    Bu hafta 60. dakika oyuna giren Müslüm büyük ihtimal gelecek hafta ilk 18'de olmayacaktır.

    Keza kendisininde tam olarak ne yaptığının farkında olduğunu düşünmüyorum ben.

    YanıtlaSil
  4. sivas maçında çok kötü olaylar olur arkadaşın dediği gibi eğer metin diyadin bu inatla ve kafayla giderse fazla gidemez hoca aklını başına devşir

    YanıtlaSil
  5. metin diyadini anlayan sanırım nedim türkmen den başka pek yok!!!

    YanıtlaSil
  6. metin hoca fatih inadindan vazgecmeli.sen 3 mactir kaybediyoruz gozunde bakiyorsun peki bu takim eskisehir macindan beri top oynamadigini takim halinde savunmasi iyiyken sorun yok.Fakat gel gelelim ileri ucta kanatlar dahil hepsi kendi halinde ben ne yaparim ben ben ben.

    Kufur niyetine oyuna alinan bir Osei varken sirf laf olmasin diye oda,kayseri ve bjk maclarinda su yaptigina bir bakalim..18 e bakiyoruz forvet donanimli kim var? kenarda kimse yok! peki diyadin ne yapiyor? her iki macta defans cikarip defans aliyor bu kadar kotu ise bu adamlar senin fikrin alinmadan transfer edilmedi oyle degil mi diyadin? Osei yok ibrahim yok varsa yoksa tekke kusura bakmada s..ler oyle isi.dalmat 60 dakikalik topcu hadi muslum tercihine eyvallah,ama bek cikar stoper cikar gol araman gerekirken sen fark yemiyim diyorsun asil hasil olan kafasindaki dusunce bu metin diyadinin ya neyse..Yok dereliyi kenarda kulllanacaksin anlarim birazda tobias ne halta oyuna dahil oluyor 2-1 onde olursun o zaman baska.

    Hocanin kafasinda sabit dusunce su fatih her turlu gol atar diyerekten bir dusunce icinde kenarlardan yardim gelmiyor diye dusunuyor. ama bence bu dusuncenin tam tersi isliyor sahada ben boyle goruyorum.fatih bildigin bostan korkulugu.mac icinde cok bekledim irfani alip fatihi cikarsada stancuyu ileri cekip irfani sagda kullansa diye ama buyuk mucitlik yapti.

    Bu takimda forma adil dagitilmiyor.bu cok belli artik metinin prensi fatih var simdi muslumu yarim saat izledik haftaya kadroda olmiyabilir.haftaya ibrahimide oseide kadroda olabilir ama diyorum tekrar soyluyorum metin diyadinin kafasini cozmek icin kobaylanmis diyadin olmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  7. evet çok haklı bir özet inat inat inat.revizyon şart müslümün oyuna girmesi bile nasıl bir değişiklik sağladı..ama yine inat 2-1 olmuş maç 75de değiştir mesela irfanı al banahane 18de dahi yok nasıl mantık şaşıyorum....

    YanıtlaSil
  8. Genç, yetenekli ve ümitli olduğunuz bir oyuncu olur gol atamaz attıramaz ama siz ısrar edersiniz, bunu herkes anlar-anlamaya çalışır. Lakin sahada 35 yaşında (Bir forvet için futbolu bırakma yaşları gelmiş çatmış) Türkiye'ye döndüğünden beri sırf geçmişine bakılarak oynatılan bir futbolcu var. Bugün bana Hakan ŞÜKÜR'ün son zamanlarını hatırlattı Fatih TEKKE.

    İlk başlarda ihtimal vermediğimiz bir gerçekle yüzyüzeyiz maalesef. Hemşehri duygularıyla şekillenen bir kadro kurgusu. Ya da geçmişi çok parlak bir oyuncuyu "Ne derler?" korkusuyla kulübeye gönderememek. O parlak geçmişini Ordusporda mı yaşadıda katlanıyoruz ona ???


    Bir tek Fatih TEKKE'mi sorun? Tek değil ama en önemli sorun. O, onu oyuna alan, oyunda tutan ve "B" plansız maça çıkan zihniyet...!

    YanıtlaSil
  9. Metin Hoca bir basın toplantısı yapsa bizi aydınlatsa?
    3 haftadır mağlup oluyoruz her maç sonrası 1 puan hakkımızdı vs cümleleri kuruyor.

    Bir basın toplantısı düzenlesin ve taraftarın merak ettiği şeyleri açıklasın belki adamın kendince haklı sebepleri var biz bilmiyoruz.

    Çıksın,

    Banahaneyi oynatmıyorum çünkü;.....
    Fatih'de ısrar ediyorum çünkü ;....
    Stancu'yu sezon başından beri bir kere bile forvette oynatmadım çünkü;......
    Bjk maçında 80. dakikada Nickenig ve Abdurrahman'ı oyuna aldım çünkü;.............. şunu düşündüm.
    Yedek kulübesinde bir tane bile forvet oturtmuyorum çünkü;.........

    Haftalardır konuşuyoruz. Çıksın açıklasın kardeşim. Dinleyelim bakalım neymiş sebepleri. Riberio bir maç ilk 11'de başlamayaı hak etmeyecek kadar kötü bir futbolcu mu mesela ?

    Porto, Benfica gibi takımların ardından ligi 4. sırada bitirmiş bir takımda, Türkiye liginden çok daha üstün bir Portekiz liginde 34 maçta forma giyen adam bir kere bile ilk 11'de görev almadıysa çık bize sebebini açıkla. Yetersiz dE, BİŞEYLER SÖYLE.

    Sivas maçından sonra da aynı açıklamalar gelirse kimse kusura bakmasın çok fena söverim!

    YanıtlaSil
  10. Metin hocanın süper lig'i kaldıramadığına artık tamamen inandım.Acemice oyuncu değişiklikleri,değişiklik için hep son 10 dakikaların beklenmesi,mağlup durumdayken bile defans oyuncusu çıkarıp yerine yine defans oyuncusu alması vs.vs Kısacası Metin hocaya bu yük ağır geliyor bence.

    YanıtlaSil
  11. Yazılan eleştirlere genel olarak katılmama rağmen bu takımın ve başkanın sessiz bir şekilde ve hatta Metin hocanın dahi desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun için sebep aramaya gerek yok. 26 yıllık hasretin ardından takıma bir maçlığına dahi sırt çevirecek bir hoca ihtiyacımız olan en son şey. Başkan zeki bir insandır ve bu düşündüklerimize en az O da bizim kadar katılıyordur. Bazı şeyleri çok çabuk terketmeyelim. Evet dibe vuruyoruz ancak, durum henüz yorgan yakacak kadar kötü değil. Yeterki kulubeye oturtacak veya formayı arzulayan oyuncumuz olsun ki var. Sağlıcakla kalın....

    YanıtlaSil
  12. Vefa önemli birşey.
    Söyleyeceğimiz çok şeyler ama susarız bazen, sırf vefa uğruna.
    Metin hocanın kredisi hala var ama bu kadar kolay tüketilmeli? Ha hocam ?

    YanıtlaSil
  13. Şöyle düşünmek istiyorum ben ;
    Lige yeni çıkmış bir takım ve ilk 11 de oynayan oyuncuların tamamı yenilenmiş bir kadro ve takımı lige çıkaran hocayla devam kararı alan bir yönetim.
    lig başlamadan önce tüm Orduspor taraftarlarına şöyle bir soru sorulsaydı eğer nasıl bir yanıt alınırdı acaba...
    Mesela 18 takımlı Süper Ligde, ligin ilk yarısını 8.9 ya da 10.sırada bitirmek Orduspor için başarımıdır diye sorulsaydı taraftarların buna cevabı ne olurdu acaba...
    Fotoğrafın bütününe bakmak lazım diye düşünüyor ve Metin Diyadin ve ekibine güveniyorum ben.
    Güvendiğim kişiyi eleştirmek te hakkım diye düşünüyorum.. Santrafor konusunda eleştiri yapan taraftarlara sonuna kadar katılıyorum. Ve şunu umuyorum. Yönetim devre arasında iyi bir santrafor bulabilirse alsın. Yok devre arasında iyi bir sanrafor bulamazlar ise almış olmak içinde almamalı. Devre arası kampında gerekli rotasyonları Metin Hocanın yapacağını düşünüyorum. Eğer bu sezon sonunda bu takım ligde kalırsa ilk yıl için başarılı sayabiliriz. (İstatistiklere bakıldığında Süper lige çıkan takımların büyük çoğunluğu çıktığı yıl düşmekte.) ve bu yıl kurulan takımın omurgasına 2.yılda kaliteli 5-6 oyuncu daha kattığımızda Başkanın 3 yıl içindeki Avrupa Kupalarına katılım için gösterdiği hedefe adım atmış oluruz. Bizlerin yapması gereken takımımıza ''hep destek tam destek '' olmalı.
    Liverpool taraftarının söylediği şarkıyı bizlerde söylemeliyiz tribünlerde, 'asla yanlız yürümeyeceksiniz.'

    YanıtlaSil
  14. Degerli site yöneticisi,siteniz herkes için çok yararlıDell yetkili servislerihizmetlerinizin devamında başarılar dilerim.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...