23 Nisan 2012

1. Lig'de Sona Doğru | Gaziantep B.B. 0:1 Konyaspor

Bank Asya 1. Lig, 1. Lig Bank Asya...
6 sene boyunca iyisiyle kötüsüyle, çilesiyle cümbüşüyle , tüm yaşadıklarımızla bu ligi en iyi bilenlerdeniz Orduspor camiası olarak.
Bu arada 1 senesi yaklaşıyor Süper Lig'e çıkışımızın.
Kaldık bu sene Süper Lig'de, ki en önemli olanı ilk seneydi. Şimdi yeni gelecekler düşünsün.

Ve bir özeleştiri...
Bank Asya'yı atlattıktan sonra yine bu satırlardan, bu ligi unutmayacağımızı, yazılarımıza devam edeceğimizi söylemiştik ama yapamadık, yetişemedik.
Elimizde ki kadro zaman zaman Süper Lig'e dahi zor yetişti.
Futbolun dışında da bir yaşam var...

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Konyaspor maçındaydım bugün. Kendi adıma mutluydum, en azından ligin kaderini etkileyecek bir maçı yerinde izleme fırsatı bulacaktım. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hakkında çok dert yanmıştık aynı ligde oynarken. "Canı isterlerse kazanır, canı isterlerse kaybederler" dediğimi de çok iyi hatırlıyorum geçen sene 4:2 kaybettiğimiz maçtan sonra.
Tesadüf... Gaziantep ekibini yenerekte Süper Lig'e çıkmıştık.

Bana kalırsa yine ipler Gaziantep'in elindeydi bu maçta. Çünkü iddiasız bir takım konumundalar ve rakiplerine göre daha rahatlar. Kafası rahat takım en çok korkulması gereken takımdır bence. Aslında Gaziantep'in rahatlığını sırf bu maça indirgememek gerekir, olaya bir bütün halinde bakarsak ligin en rahat takımı olduklarını çok rahat söyleyebiliriz. Bu rahatlıkta 7 senedir aynı ligde ne inmek ne de çıkmak gibi bir heyecan yaşattı onlara. 7 senedir aynı ligde, hep bir istikrar. Bir örnek daha mı? Süper Lig'den İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u anlatmaya gerek yok sanırım. 90 dakikayı oynuyor bitiriyorlar. Sonra ne eleştiri, ne bir baskı...

Konyaspor'da vardı stres bu maç öncesinde. İpler kendi elinde değildi çünkü. Ligin en zor deplasmanlarından birindeydiler ve kulakları da Akhisar'daydı.Ki Akhisar'ın bu hafta 3 puan almaması büyük süpriz olurdu. Geleceğiz o kısma da birazdan.

Maç başladı ki ne başlama. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sol kanattan Ahmet'le olsun Serdar'la olsun Allah ne verdiyse geliyor. Daha maçın hemen başında direkten dönen bir top ve 15. dakika da ofsayt diye verilmeyen bir golleri var Gaziantep tarafının. Özeti de izledim, pek birşey anlaşılmıyor ofsayt olup olmaması konusu pozisyonun. Belliydi Konyaspor açısından çok zor bir maç olacak. Bundan sonra ki maçlarda şanslarının yaver gideceklerini bilseler 1 puanı alırlardı ilk 35 dakikalık bölümde ki oyunla.

Konyaspor'un bugün buralarda olması büyük süpriz aslında. Ya da bilmiyorum, bu ligde süpriz diye birşey olmadığını bizler öğrenmiştik 6 sene boyunca. Onun için süpriz kelimesini kullanmak ne kadar doğru ? Geçen sene üst ligden düşen bir takım, sene başında yaşanan transfer sıkıntıları, genç takım takviyeli bir takımla yola devam etmeleri ve bugün ligin 2. sırasına çıkmaları. Büyük başarı gerçekten. Sakaryaspor yapamadı mesela bunu. Hala bilmeyenler varsa Konyaspor'un başında Osman Özdemir'in olduğunu belirtelim. Orduspor'umuzun başındayken çok eziyet çektirmişti bizlere ama Konyaspor'da ki bu başarısı kesinlikle göz ardı edilemez....

Farkındayım bazen maçtan kopup farklı konulara giriyorum. Geri dönelim o vakit maça. Önceki satırlarda ilk 35 dakikalık bölüm gibi bir cümle kullanmıştım. Açalım...
Bu ilk 35 dakikada oyunun her alanında Gaziantep vardı. Özellikle rakibin sağ tarafı çok açık veriyordu ve gelişen tüm ataklar atak yönüne göre sol kanattan geliyordu hep. Bu ilk 35 dakikalık bölümde Konyaspor'un kaleye tek bir şutunu hatırlamıyorum. Tabi tribünde sadece zevkine maç izleyen amcalarımızın " bu takım mı Süper Lig'e çıkacak? " gibi laflarını da duymadım değil. Zaten Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un maçları sırf zevk olsun diye izlenir. Ya 10lu yaşlardaki çocuklar yada emekli amcalar ilgi gösterirler. Rahat bir ortam yani.

35. dakikadan sonra oyun döndü. Konyaspor kendi kabuğunu kırdı, kanatlardan bindirmeler sıklaştı ve 10 dakikalık süreçte 2 net pozisyon harcandı. Hemen önümde ki 3 numaralı Mehmet Abdullah Çoban'ı da çok beğendim. Orta sahaya yardım etmesinin yanında kendi alanını da hiç boş bırakmadı, gel gitleri çok iyi yaptı.

Aslında beraberlik havası vardı maçta. İlk yarı sırf Gaziantep ekibinin üstünlüğüyle geçse, Gaziantep 3 puanı alır dersin ama Konyaspor geçte olsa kendini toparlamıştı. Konyaspor taraftarlarından bahsedeyim birazda. Şampiyonluk yolunda ki en önemli maçlarından birinde daha çok olmalarını beklerdim Gaziantep'te. Ama ellerinde ki gençlerin verdiği mücadele kadar bir inanç göremedim o tarafta. Kıyas yapmak değil amacım ama bizim Gaziantepspor maçına hava şartları nedeniyle gelemeyen taraftarlarımıza rağmen o tribünü Konyaspor taraftarı kadar doldurmuştuk. Fotoğrafla destekliyorum, yazıyı okuyan Konyasporlu bir kimse olursa fazladan multimedya;

Gaziantep'te Konyalılar

İlk yarının sonlarında başlayan Konyaspor etkisi, ikinci yarı başlar başlamaz gole dönüştü. Gol 1. dakikada gelse ligin bu sezon ki en erken golü olabilirdi. 2. yarının 15. saniyesi gibi sağdan gelen ortaya Gökhan topu ters kaleye yollayınca Konyaspor 1:0 öne geçti. Bu gol Süper Lig'in habercisi olabilir. Erken konuşmayalım tabi 3 hafta daha var. Golden sonra Konyaspor pozisyonlara girmeye ve bunları kaçırmaya devam etti. Roller değişmişti. İlk yarıda Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yaptığını artık Konyasporlular yapıyordu. Gelen gol rahatlatmıştı ve beklenilenin aksine hiç stres yapmadan soğukkanlı şekilde maçın sonuna kadar getirdiler bu skoru. Stres yapacak bir durumda yoktu gerçi. Gaziantep 2. yarıda üç top üstüste yapamadı. Koca 45 dakikada tehlikeli diyebileceğimiz tek bir pozisyonu vardı.

Konya önemli bir engeli aştı. Maçın bitiş düdüğüyle yedek kulübesinden gelen sevinç çığlıkları tüm stattan duyuldu. Gaziantep'e gelen Konyaspor taraftarlarının dilinde de artık şampiyonluk şarkıları dolanıyordu. Mutluydular çünkü ipleri eline almışlardı.

İpler? Stresi kaldıramadı Akhisar Belediyespor. Manisaspor'un Süper Lig'den düştüğü bu sezonda Manisaspor'un yerini alabilirler. Ama sevmiyorlar kendi stadyumlarını. Deplasmanda daha rahat puan kazanma özelliğine sahipler. Bugün rakipleri Kartalspor'un herhangi bir iddiası olmamasına rağmen kalelerini çokca sallasalarda yıkamadılar ve fırsat teptiler. Puan kaybeden takımları sevmeyen bir lig Bank Asya. Ligin bitimine 3 hafta kala maçlar başlamadan önce 2. olan takım kaybettiği bu 2 puanla kendisini 5. sırada buldu.

Elazığspor 2. Lig'den geldiği bu sene hiç aksatmadan (Bucaspor örneği) Süper Lig'e çıkmayı kafasına koymuşken bu saatten sonra bırakmaz diyemiyorum. Önlerinde 2 deplasman var ki bunlar direk iddia sahibi takımlar. (Tavşanlı Linyitspor - Konyaspor) Bugün oynayacakları maçı öyle yada böyle kazanmak zorundalardı ama başaramadılar. Erciyesspor da bu ligde Play Off'u istiyor ama Elazığspor kendi sahasında bu 2 puanı bırakmamalıydı diye düşünüyorum. Şimdi onların işide sıkıntıya girdi. Bu arada belirtmeliyim ki stadyumun zemini çok kötü. Süper Lig'e çıkılırsa ilk iş oraya el atmak olacak sanırım. Şansımızın tutmadığı bir takım Elazığspor. Bank Asya'da çok yaktılar canımızı. Yakın diyebileceğimiz bir zamanda şimdinin Süper Lig'inde Hacı Arif'li Kingston'lu kadrosuyla boy göstermişliği de var. Şahsi görüşüm Süper Lig'e çıkarlarsa değişik bir heyecan getirirler. Doğu Anadolu takımları hep sempatik gelmiştir gözüme. Erzurumspor, Vanspor...

Kasımpaşaspor direkten döndü bugün. Sakaryaspor'un ligden düştükten sonra bu kadar direneceğini beklemiyorduk. Ecel terleri döktürdüler Metin Diyadin'li Kasımpaşa'ya. 75. dakikaya 1:0 mağlup giren Kasımpaşaspor, 4 dakikada şipşak maçı çevirdi bir kazaya uğramadan. Ayrı bir takip ediyoruz Kasımpaşa'yı. Tütüneker - Diyadin A.Ş. bakalım bizden sonra Kasımpaşa'da da işe yarayacak mı? Geriye kalan 3 maçlarının 2'si içerde olması bir avantaj. Bu avantaj onlara meyvesini ilk 2 olarakta verebilir.

Rizespor ise ligden düşen Güngörenspor karşısında kendini fazla sıkmadan, bir süprizede mahal vermeden 1:0'lık galibiyetle ayrılmasını bildi. Gerçi kendini fazla sıkmadan dedim ama maçıda izlemedim, Güngörenspor belki de zorlu anlar yaşatmıştır Rize tarafına... Adanaspor ise bugün kendi sahasında kendi adına şahane bir galibiyet aldı Bucaspor karşısında. Sıradan bir galibiyet değildi, Boluspor'un da puan kaybettiği haftada direk rakiplerinden biri olan Bucaspor'u da yarışın dışına itti. Boluspor'un ismini geçirmişken, kendi sahalarında Denizlispor'a 3:2 kaybettiklerinden bahsetmemek olmaz. Öyle böyle bir mağlubiyette değil bu. İlk yarı içinde 2:0 öndesin, ilk yarının bitiş düdüğüyle 3:2 geridesin. Dramatik bir mağlubiyet. Dilaver Güçlü'nün maça damgası söz konusu...

Ateş hattının en önemli maçlarından biriydi Göztepe - Tavşanlı maçı. Göztepe kazanırsa kendini, kurtaracaktı, Tavşanlı kazanırsa en azından bu haftalık rahatlatacaktı kendini Giresunspor ile devam eden amansız mücadelesinde. Ama hiçbiri olmadı. Ne Göztepe rahatladı ne Tavşanlı... 0:0'lık beraberlikle hem Göztepe için hem de Tavşanlı için tehlike çanları çalmaya devam etti. Üstelik Giresun'da kendi sahasında Karşıyaka'yı 3:2 ile geçti. Ayrı bir not: Eren Tozlu için. Seneye çok farklı yerlerde olacaktır kendisi...

4 yorum:

  1. eren tozlu icin gs ile anlasti diyorlar keske biz alsaydik burnumuzun dibindeki oyuncuyu

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler.
    Öz eleştiri kısmına katılıyorum. Orduspor Süper Lige çıktıktan sonra birçok defa Bank Asya ile ilgili birşeyler bulabilmek için ziyaret ettim bloğu ama sonuç hüsran oldu.

    Önceki gibi dolu dolu olmasa da arada bir görmek isterim.

    YanıtlaSil
  3. güzel yazı kardesim . . .

    konyaspor taraftarı olarak . . . sahada 93 lüler 94 lüler var her ne kadar oyunumuzu çok eleştiren olsa da biz bu çocuklarla gurur duyuyoruz. . .

    çok riskli maçlar var ipler de dediğin gibi elimizde ama bunu gençler başara bilirmi bilmiyoruz . . . bekleyip görecegiz. . .

    önümüzde adana maçı var çok riskli bir mac yendiğimiz taktirde ilk ikiyi büyük ölçüde garantileyeceğimiz bir maç . . .

    tşk eder yazılarının devamını dilerim . . .

    YanıtlaSil
  4. 23 Nisan dolayısıyla otobüs bulunamadı hocam.
    güzel yazı teşekkürler..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Yorumlarınız bizim için önemli...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...